Miniszterelnökünk beszéde az összeomlásról

PPJ         2011.08.19.

Az összeomlás sebessége című írás kapcsán idéznék itt Orbán Viktornak a XXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban adott beszédéből.

"Tehát mondandóm kiindulópontja az, hogy mindannyian egy új korszak határán állunk. Örök érvényű igazságok érvényessége dőlt meg, korábban erősnek gondolt államokból gyengék lettek, gyengéknek gondoltakból erősek, és jól látható, hogy a nyugati világban a sok évtized alatt kialakult régi életünk egész egyszerűen fenntarthatatlan. A korszakváltás, úgy látom, hogy az előző történelmi korszak összeomlásával fog megtörténni, tehát nem új fejlődési szakaszba lépünk, nem áttörünk valahonnan valahova, hanem összeomlás következik be, és onnan indul meg egy új újrakezdés. Az összeomlás oka meglehetősen egyszerű. Egy szóban úgy mondhatnánk, hogy eladósodottság, illetve úgy, hogy államadósság. Ezek az államadósságok folyamatosan nőnek a nyugati világban, és átbillennek azon a határon, amikor már mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem lehet őket visszafizetni."

Ízleljük a kifejezést: nem W alak, nem átmeneti recesszió, nem is válság, hanem ÖSSZEOMLÁS. (Én pedig csak annyit tennék hozzá zárójelben, hogy Meadows-jelentés és Planetary Boundaries.)

         28 hozzászólás

Címkék: politika orbán viktor összeomlás fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

Napikép: Leégett a veszprémi fröccsöntőüzem

PPJ         2011.08.18.

Állítólag nem került veszélyes anyag a levegőbe. Fröccsöntőüzemből? Műanyagégésből?

http://galeria.index.hu/bulvar/2011/08/17/eg_a_veszpremi_nikecellgyar/2305738_5ce064bb5b2154fb2866b847e603073c_l.jpg

http://index.hu/bulvar/2011/08/17/leegett_egy_veszpremi_froccsontouzem/

         4 hozzászólás

Címkék: katasztrófa veszprém környezetszennyezés műanyag ipar fröccsöntőüzem

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

"Az igazi" Amerika véleménye a génmódosításról

PPJ         2011.08.16.

Megmutatom nektek ezt a videót, hátha egyszer idetévedne a nagy Amerika és GM imádó "barátaink". Az igazi mindennapi amcsi farmerok másként vélekednek a GM terményekről. Millió dolláros károkat okoztak már nekik a GénMódosított terményeket gyártó vállalatok. Tehetetlenek. Szerintem halljuk meg a valódi Amerika hangját és segítsünk rajtuk például úgy, hogy a génmódosított szervezeteket ránk erőltetőkkel közöljük: saját hazájukban (már ha egy cégnek van ilyen) is a pokolba kívánják őket.

 

         szólj hozzá

Címkék: amerika videó tudomány gmo géntechnológia agrárium gmo lobbi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Humánökológiai filmgyűjtemény - Workingman's Death (Munkáshalál)

PPJ         2011.08.16.

Frissítés! Írtak nekem, hogy épp elkészült a magyar felirat a filmhez! (Aki érez magában kurázsit, azt összekapcsolnám emberünkkel, mert szívesen fordítana kooperálva másokkal más dokumentumfilm feliratokat is! Istenem, hogy vannak ilyen emberek!!) Tehát a feliratot feltöltöttem a film alá.

Hurrá! Éljen! Nagy taps azoknak akik támogatták a GreenR-t, hogy regisztrálhasson 50 GB-os tárhelyre, hogy igazán beindulhasson a humánökológiai filmgyűjtemény! Köszönöm mindenkinek!

Következő néznivalónk egy sokkoló darab! Sajnos magyar felirattal nem rendelkezik, de ez most talán nem is lesz fontos. Olyan nonverbális kommunikációval operál filmünk, hogy nem kételkedem a megértésének hatékonyságában még magyar szavak nélkül sem.

Ami a Mindennapi kenyerünk c. dokumentumfilm a(z ipari) mezőgazdaságnak (később a gyűjtemény része lesz feltétlenül), az a Workingman's Death extrém jelenetei a (nehéz-) iparnak és az emberi élni akarásnak! Arcon fog b*szni a kegyetlen valóság, kérlek szépen... Nem ítélheted el egyik embert sem a filmben: csupán élni akarnak és ezek a keretek a lehetőségeik a környezetükben.

http://1.bp.blogspot.com/-q0P5cXmC8Ls/TYJXQ6OJtEI/AAAAAAAAhSE/Uclcimhdm8Y/s1600/WorkingMansDeath_Poster.jpg

Workingman's Death.avi

Magyar felirat

Német felirat

Angol felirat

Spanyol felirat

Francia felirat

         szólj hozzá

Címkék: filmajánló humánökológiai filmgyűjtemény workingmans death munkáshalál

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Goldenblog 2011 - Ennél többre is képesek vagyunk!

PPJ         2011.08.15.

Ennyit ér manapság a természet és annak védelme? Egy fociszurkoló blog több szavazatot kap, mint a GreenR? Szavazzatok és másokat is klikkeltessetek a GreenR-re: ezt be kell hoznunk :)! Egy hetünk van!

A legbiztosabb és legkiszámíthatóbb módja a győzelemnek, ha blogod a saját kategóriájában a legtöbb szavazatot kapja. Ez nem könnyű dolog, hiszen a jelenlegi legnépszerűbb blog máris több, mint 1600 szavazattal rendelkezik. Ugyanakkor egy sor dologgal könnyen te is begyűjthetsz hasonló mennyiségű támogatót. Több blog is külön postot írt, melyben arra buzdítja olvasóit, hogy szavazzanak rá. Ez alapvetően jól működő korteskedés, hiszen olvasóiddal közvetlenül is tudatod, hogy szükséged van a támogatásukra.

Minden kategóriában zsűridíjazottak is lesznek. Vagyis az is könnyen megtörténhet, hogy bár nem a te blogod kapta a legtöbb szavazatot az adott kategóriában, a zsűri mégis a te blogodat tartja kiemelkedő teljesítménynek. Ha tehát bízol abban, hogy blogod a többiekénél érdekesebb, színvonalasabb, olvasmányosabb, érdemes reménykedned a zsűri szavazatában.

A harmadik módja annak, hogy nyerj, ha a mobilos szavazásra buzdítod olvasóidat. Mobilon eddig jóval kevesebben szavaztak, mint desktop böngészőből. Ezért a mobilos különdíj elnyerésére gyakorlatilag még mindegyik induló blognak esélye van. Nincs más dolgod, mint olvasóidat arra buzdítani, hogy mobiltelefonjuk böngészőjében keressék fel a goldenblog.hu weboldalt, és szavazzanak rád. A nyeremény egy Galaxy Tab táblagép, amit a Telenor ajánlott fel a mobilon legtöbb szavazatot begyűjtő blognak. Mint jeleztük, itt még minden telejsen nyitott: bárkinek van esélye a győzelemre.

Mint a fentiekből is látszik, nyerni mindenkinek van esélye. Ráadásul a szavazás egészen augusztus 21-én éjfélig tart. Vagyis még semmi sem dőlt el.

         5 hozzászólás

Címkék: szavazás greenr hírblog goldenblog 2011

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark