Humánökológiai filmgyűjtemény - a folytatás: Bennfentesek!

PPJ         2011.07.23.

Tegnap hivatalosan is megtudtam, hogy felvettek az ELTE TáTK-TTK humánökológia mesterszakra. :)

Előző filmünket ellensúlyozva most egy magyar szinkronos és angol feliratos díjnyertes alkotással látnálak el titeket.

A gazdasági világválság nem egy véletlen volt és most már nem is kell hiteltelen személynek tekinteni senkit, aki összeesküvés-elméletnek mondja ezt a folyamatot! Ugyanis tény, hogy kik tervelték ki és, hogy előre, megalapozottan!!! Oscar díjas dokumentumfilm alkotásról van szó!

Vegyétek, vigyétek!

Bennfentesek (Inside Job) DVD-n[2].jpgInside job.avi

Inside job.srt

         9 hozzászólás

Címkék: filmajánló bennfentesek inside job humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Rövid élet-transzformációs audiovizuális rovatunkban ma:

PPJ         2011.07.21.

         3 hozzászólás

Címkék: videó audiovizuális természetvédelem

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Az Élőlánc Magyarországért állásfoglalása a kukorica GMO szennyezettsége ügyében

PPJ         2011.07.21.

http://szentkoronaradio.com/files/monsanto.gif

Az Élőlánc Magyarországért messzemenően támogatja a Magyarország GMO mentességének fenntartása érdekében tett kormányzati intézkedéseket, és visszautasítja a MONSANTO nyilatkozatát, melyben a magyar hatósági laboratóriumok eredményeit, és az abból fakadó hatósági intézkedéseket megkérdőjelezi. Nagyra értékeljük a nyilatkozat azon részét, miszerint „A Monsanto kijelenti, hogy tiszteletben tartja a Magyar Kormány azon törekvéseit, hogy az ország területén megakadályozza a genetikailag módosított növények termesztését. A Monsanto csak hagyományos, nem-GM vetőmagot forgalmaz Magyarországon. A Monsanto kijelenti, hogy a hagyományos vetőmagja csak abban az esetben kerülhet forgalomba, ha a vonatkozó nemzeti és nemzetközi szabványoknak megfelelő vizsgálatokon átesett, amelyek alátámasztják, hogy nem tartalmaz kimutatható GMO-t.” Ennek fényében csodálkozunk a nyilatkozat többi részének a Kormány intézkedéseit támadó tartalmán. A további vizsgálatokra, a termény felvásárlására tett javaslataik a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt nem megvalósíthatóak – mert a GMO mentesség érdekében a GM szennyezett növényállományt a további szennyezés elkerülése érdekében most kell megsemmisíteni.

Végül, de nem utolsó sorban fontos leszögezni, hogy a magyar gazdáknak nem a kormány, hanem azok a cégek okoztak kárt, akik a szennyezett vetőmagot forgalomba hozták. A vétlen gazdákat természetesen kártalanítani kell, de okosan teszik, ha jövőre attól vásárolnak vetőmagot, aki garantálni tudja a vetőmag GMO mentességét.

 

2011. július 19.

 

 

az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

Kapcsolat:

Ács Sándorné agrármérnök
acsne.eva AT gmail DOT com
Tel: 30 3850 379
 

         2 hozzászólás

Címkék: gmo agrárium monsanto élőlánc magyarországért

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Programajánló: Gyógyító ökológia - az ökológiai válság buddhista szemszögből

PPJ         2011.07.19.

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lirdn4H2o31qatbimo1_500.jpg

DAVID LOY INGYENES, NYILVÁNOS ELŐADÁSA A BUDDHISTA NYÁRI EGYETEM KERETÉBEN

Július 31. (vasárnap) este 8 órai kezdettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskola aulájában

Előzetes:

Vajon a buddhista tanításokból következik-e egy másfajta felfogás a bioszféráról, mely segítségünkre lehet a történelem e kritikus pontján, amikor annyi mindent teszünk annak elpusztításáért? A buddhizmus szerint szokásos, egyéni válsághelyzetünk és az emberi civilizáció jelenlegi helyzete között mély párhuzamokat fedezhetünk fel. Ez pedig azt sugallja, hogy az ökológiai válság legalább annyira spirituális, mint technikai és gazdasági probléma. Vajon találhatunk-e-e hasonló párhuzamot a két megoldás között? Vajon a személyes válságunkra adott buddhista megoldás választ kínál arra is, hogyan oldjuk meg kollektív válságunkat?

David R. Loy amerikai buddhista filozófus, akinek írásai általában a buddhizmus és a modernitás közötti összefüggésről szólnak. 1971 óta folytat zen gyakorlatot. A Szanbó Kjódan japán zen buddhista tradíció felhatalmazott tanítója. Könyvei: Nem-kettőség: összehasonlító filozófiai tanulmány; Hiány és transzcendencia: Az élet és halál problémája a pszichoterápiában; A Nyugat története buddhista szemmel: Hiánytörténeti tanulmányok; A Nagy Felébredés: Buddhista Társadalomelmélet; Pénz, szex, háború, karma: megjegyzések egy buddhista forradalomhoz; Tudatosság- kötött és kötetlen: Buddhista esszék; A sárkányok és démonok dharmája: Buddhista témák a modern képzeletvilágban (feleségével, Linda Goodhew-val együtt); valamint a legutóbbi: A világ történetekből áll. A Buddhist Response to the Climate Emergency (2009) [Buddhista válaszadás a vészes éghajlatváltozásra] társszerkesztője. David Loy korábban a Szingapúri Nemzeti Egyetemen, valamint a japán Bunkyo Egyetemen oktatott. 2006-tól 2010-ig a Besl család székének etika/ vallás és társadalomtudományi professzora volt a Cincinatti-béli Xavier Egyetemen (USA).

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A TKBF vezetősége

A Buddhista Főiskola további nyári egyetemi programjai itt!

         szólj hozzá

Címkék: ajánló buddhizmus tudomány vallás világ válság természet fenntarthatóság ökológiai válság alternatív közgazdaságtan buddhista világszemlélet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark