Dunakeszi-tőzegtavak 55 - Ismét kifogtunk egy "szakértőt"

PPJ         2011.09.13.

eltavolitatta.jpg
Olybá tűnik, hogy újabb természetvédelmi szakértő fejébe fészkelődött be az Auchan madár.
 
Kedves Lápvédők!
 
Ma volt egy helyszíni szemle a láp nyugati részén. Célja a talaj vizsgálata volt. Az eredmény hideg is, meleg is: a terület jelentős részéről elismerik, hogy láp, de az országúthoz közeli telkekről nem. 
 
A szakértő hosszan magyarázta, hogy ez nem jó láp, az igazi láp nem ilyen, itt már nincsen biztosítva a vízutánpótlás, nem kezelhető a terület, és egyáltalán, a természetvédelemnek nem szabad túl sokat markolnia, mert akkor keveset fog, nem szabad mindent lápnak jelölni, ami annak látszik, értelmes kompromisszumot kell kötni, a tulajdonos érdekeit is figyelembe kell venni, a természetvédelemnek és az Auchannak meg kell majd egyeznie valahogy stb, stb. Vajon ki kérhette föl a szakértőt? S ki tette föl a kérdéseket? Vajjon azt kellett-e megválaszolnia, hogy a természetvédők sokat, vagy keveset markoljanak-e? S arra is kötelessége volt nyilatkozni, hogy ki kell a tulajjal egyezni? Fura egy szakértő...
 
Három alternatívát fognak javasolni: 
- legyen védett az egész (pontosabban ezt nem fogják javasolni)
- azok a telkek, amelyeken többségben van a homokos rész, ne legyenek védettek
- ... (a harmadikat elfelejtettem, de az is valami hasonló kavarás volt)
 
Pedig számtalanszor hangoztatott biológiai tény, hogy a homokos rész része a lápi élőhelytársulásnak; a mocsári teknős például ott rakja le tojásait.
 
Azt, hogy egy telken belül a lápnak minősülő rész védett legyen, a többi része a teleknek ne, valamiért nem tartották járható dolognak.
 
Az Auchan ügyvédje a szemle nyilvános része után (amikor a Felügyelőség és DINPI képviselői s én távoztunk) valamiért még ott maradt a szakértőkkel.
 
Üdv:
A lápvédők maroknyi csapata
         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr223222274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása