Kötelező videó avagy értelmesen kifejtve mit képvisel a Greenr Blog - 7

PPJ         2011.08.08.

Úgy megszaporodtak a szén-dioxid kvótakereskedők kishazánkban (pl. Botanoo), hogy már szűk baráti körömet, illetve már engem is (pedig tudhatnák, hogy végzettségemből adódóan több eszem van az átlag multilevelmarketing hülyéknél) elkezdtek bombázni a "világmegváltó" ajánlataikkal.

Valóban úgy menekülne meg a Föld, ha én európaiként olyan részvényekbe és kvótavásárlásba fektetek be, hogy egy ismeretlen cég ismeretlen szándéktól vezérelve pl. energianövényt ültet egy távoli ország olyan földjére, ami egyébként az ottani kisközösség termőföldje lenne? Biztos, hogy ha ez egy üzleti befektetés, ami nekem fial, akkor az valahol nem sántít? Hogy lesz a pénzből még több pénz, hogy még közben környezettudatosan is viselkedjünk?

"Csökkentsd a globális felmelegedés hatásait, miközben növeled a bevételeidet!"?

Szerintem, kérem, ez hülyeség! - ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná.

És már mások is észrevették!

botanoo = becsapás, svindli

Botanoo, avagy lépj be Te is az évszázad üzletébe és veszíts annyi pénzt, amennyit csak tudsz! Kereskedj Te is CO-val!

         7 hozzászólás

Címkék: kvóta szén dioxid kvóta botanoo szén dioxid kereskedelem ausante botanoo svindli

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr283133546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netmaster 2011.08.09. 22:08:07

A Zsigerbeszéd mikor fog szerepelni a rovatban? :)

Netmaster 2011.08.11. 04:08:30

@Pacsker: remélem ez vicc volt. :)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.08.11. 04:35:08

@Netmaster: nem. annak a stílusa: teleshop.

Netmaster 2011.08.11. 11:52:54

@Pacsker: Teleshop??? Elismerem, elég fapados, inkább hajaz egy előadássorozatra, de a lényeg talán ez: a mondanivalójával van problémád?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.08.11. 12:03:30

@Netmaster: dehogy a mondanivalójával! kedvelem nagyon őt! csak vagy üljön lótuszülésben egy kertben és tegyen fehér csillogás effektet a videóra, vagy vegye sokkal komolyabban és akkor az emberek is befogadják. muszáj a tekintélynek valahogy érvényesülnie, mert szerintem videón keresztül ez az úgy teszünk mintha együtt sétálnánk egy görög kertben "ko-légiumban" kollégiumban, ez súlytalanná teszi számomra az előadásmódot.

Netmaster 2011.08.11. 17:33:15

@Pacsker: elismerem, amatőr kivitelezésű sorozatról van szó, de szerintem ez egy cseppet sem csorbít sem Gyulai Iván, sem a szakmai előadás tekintélyén. Sőt, úgy gondolom talán még ma is ez a legjobban összefoglalt, legátfogóbb, ökológiai szemléletet tükröző anyag, ami magyar nyelven elérhető.

Amatőrizmusa egyben olyan tükröt is elénk tart, mennyire gyerekcipőben járt, és sajnos jár ma is az ökológiai tudatformálás Magyarországon. Nagyra becsülöm ezt a sorozatot, hogy úttörőként elkészült.

 
 
süti beállítások módosítása