Segítségkérés - online humánökológiai filmgyűjtemény

PPJ         2011.07.04.

Létre akarok hozni egy filmklubot/archívumot/tudásbázist (mert most úgy érzem, hogy kész a filmgyűjteményem java!), ami bemutatja az összes kardinális kérdést, problémát és tengelyt ami csak természet, ember, technológia és vallás tekintetében adódhat. Ez lesz a humánökológiai hivatásom.

Találtam egy ilyet: http://www.adrive.com/plans

50GB tárhely havi ~1260 forintért, az kedvezményesen évi 12600 HUF (69$). Ebbe az összegbe kérném segítő beszállásotokat.

Úgy gondolom, hogy ez egy szabadon terjeszthető tárhely lenne, egyszerű kinézettel, megosztási és letöltési lehetőségekkel. Hivatkozási alapnak és archívumnak, gyűjteménynek sem lenne egy utolsó.

Körülbelül olyasmik lennének rajta, mint ez

Filmek, amiket egy magára valamit is adó ökopártnak látnia kellene

vagy ez

Filmajánló a nyárra

és persze még ennél is több.

Azt nem tudom, hogy online nézhető felületet létre lehetne-e (és hogyan) hozni, de ha már csak egy szabadon megosztható tudásbázisunk lenne ebben a témakörben, már az nagyon sokat dobna ezen gondolatok terjedési sebességén!

Mit gondoltok?!

         13 hozzászólás

Címkék: filmajánló

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr683038917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zvok 2011.07.05. 01:06:36

Van egyszerűbb és olcsóbb megoldás is:

www.videobb.com/
www.megavideo.com/

a thepiratebay.org/ -ról nem is beszélve.

Az első kettő előnye, hogy letöltés nélkül is azonnal nézhető. A torrentnél pedig a közösség éltetheti a feltöltést hosszú időn át.

EXO 2011.07.05. 01:07:08

BBC Horizon: Global Dimming

Arról szól, hogy az üvegház gázok klímaváltoztatási képességét akár nagyrészt elfedhetik az emberi tevékenység által kibocsátott korom által megváltozott visszaverő képességű felhők.
A jelenség igazi veszélyessége az, hogy a mesterséges részecskekibocsátás elmúltával a(megújulókra való átállással) az eddig ellensúlyoztott üvegházhatás teljes erejével lacsaphat.

Kötelező! Mindenkinek

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.05. 01:13:11

@zvok: www.megavideo.com/?c=premium
Kb. ugyanott vagy. Mondjuk legalább online nézhető. De nincs egy helyen, nincs neve, felülete, gyűjtemény kinézete. No meg a jogszabályok, hogy az a film "kinek a tulajdona"... Leszedik secperc mint egy youtube-ról.

2011.07.05. 05:36:31

Én P2P megoldásban gondolkodnék. Ez nem annyira kényelmes és hatékony, mint a videómegosztók, de sajnos a gyakorlat az, hogy a jogtulajdonos kb. 5 perc alatt leszedetheti, miután észrevette. Nem beszélve arról, hogy akár bajba is kerülhetsz miatta - bár ez ma nem jellemző az EU-ban, a kiadók itt is keményen lobbiznak a törvények szigorításáért.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.05. 11:30:13

@ifsz: Ciprusi szerver? Egygigás filmeket peer-to-perr, nincs nekem ahhoz nagy szávszélem. Akkor már dvd-n is megoszthatnám aki kéri. Rapidshare? És onnan a greenr-re bemásolni a linkeket? :S

Avatar 2011.07.05. 13:49:17

@Pacsker: a p2p esetében nem kell nagy sávszéled legyen, mert ha már pár ember letöltötte tőled a filmeket és visszaosztja, akkor lényegében összeadódik a sávszélességetek.
Ha a torrentek már fenn vannak valamelyik tracker(ek)en, akkor a tudásbázisodba elég csak a megfelelő linkeket feldobálnod, így csak egy html oldalt kell kiraknod valahova.
Egy különálló anonym szervert pedig beállíthatsz esetleg seed-elni a filmeket, hogy biztos legyen honnan letölteni.

Rapidshare-ről nem szeik le adott idő után a cuccot?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.05. 13:56:41

@Avatar: rapidshare-ről premium csomag esetén nem szedik le, de ha kitalálja valamelyik filmes cég hogy az nem kell oda, akkor gondolom leperlik, mint auchan a lápos videót... (ez már szállóige nálam :) :( )

a p2p nagyon nehezen indul be és csomóan nem tudják mi az a torrent. az oké hogy én összeverbuváltam pár év alatt ezt a gyűjteményt torrentről de nem lehet ugyanígy visszaosztani.

szerintem az emberek egyszerűek, akiknek pedig ezek a filmek szólnának, még inkább nem érnek rá torrentezni. egy weboldal kell ahol rámehetnek hogy jobbgomb "save as" és a szájukba van rágva hogy "töltsd le és nézd meg".

Avatar 2011.07.05. 18:30:22

@Pacsker: Hát, akkor kérd meg a jogtulajdonosokat, hogy járuljanak hozzá a filmjeik ingyenes közzétételéhez a világ jobbá tétele érdekében. ;)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.05. 18:39:29

@Avatar: Már el is kezdtem megfogalmazni egy sablon hivatalos levelet az elérhetőségeimmel együtt. :)

2011.07.06. 01:59:07

@Pacsker:

Egy csomó dokumentumfilm megtekinthető valahogy online, ezeket simán belinkelheted a blogba - ez egy korlátozott, de legalább legális lehetőség.

A többi esetén mindegyik megoldás eléggé csúszós pálya. A torrentezők elkapása sem lehetetlen, csak az a szerencse, hogy túl sok meló az elérhető eredményhez képest. Van egyébként olyan fájlmegosztó megoldás is, ami ténylegesen anonim, de ott meg az a baj, hogy a szükséges szoftverek telepítésével / beállításával járó meló lesz az, ami elriasztja az átlag érdeklődőt.

A webes megoldások mindegyikének az a hátránya, hogy a jogtulajdonos könnyen megtalálja azt az embert, akit aztán rákényszeríthet, hogy elérhetetlenné tegye az anyagot. Amerikai szolgáltatónak kötelező a jogtulajdonos törlési kérésének kérdés nélkül eleget tenni, ott még perelni sem kell.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.06. 02:07:37

@ifsz: Legegyszerűbb lesz egy offline filmtárat és egy filmklubot létrehozni. :)

 
 
süti beállítások módosítása