Programajánló: Szkeptikus Klub a genetikailag módosított növények veszélyeiről

PPJ         2011.05.13.

A Szkeptikus Klub kiegyensúlyozza a legutóbbi egyenlőtlenségét a GMO-kkal kapcsolatban szervezett klubestje kapcsán, magyarán bekövetkezik az, ami csak igen ritkán: a természettudományos-, ökológiai ismeretekkel rendelkező oldal nem a saját háza táján kell, hogy megvédje, kifejtse érvrendszerét, vagyis meghallgatásra kerül mindkét oldal egyazon esemény berkein belül. Csak remélni tudom, hogy nagyjából ugyanazok (és persze még többen :)) fognak most elmenni erre az estre, mint akik az előzőn is részt vettek.

Most előadásra és beszélgetésre kérték fel a „géntiszta Magyarországért” küzdő Élőlánc Magyarországért nevű szervezet elnökségi tagját. Következő klubestjük programja tehát:

Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök:
A GM növények termesztésével kapcsolatos ökológiai és mezőgazdasági megfontolások

Az előadás ideje és helye:
2011. május 17. kedd, 18.00 óra
BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem
térképvázlat itt

A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Előzetesen hallgassátok meg Ács Sándorné felszólalását a tavaly júniusi klubestről.

Az előadó így ír magáról: "Nem vagyok tudós. Nagyüzemi növénytermesztési gyakorlattal rendelkező agrármérnök vagyok, több évtizedes vetőmagtermesztési tapasztalattal. Egyaránt jártas vagyok a konvencionális, intenzív, vegyszeres mezőgazdaság és az ökológiai gazdálkodás terén. Agrár-környezetvédelmi szakmérnök is vagyok, ezért a mezőgazdaság környezetre, természetre gyakorolt hatásainak elemzése a szakmámhoz tartozik. Szakterületem továbbá a fenntartható vidékfejlesztés is, mely a mezőgazdaság különböző válfajainak társadalomra és gazdaságra való hatásait is vizsgálja.

Megítélésem szerint a géntechnológia a tudomány fejlődésének forradalmi állomása, mely izgalmas, új lehetőségeket teremtett kutatóknak, növénynemesítőknek egyaránt. A génmódosított növények köztermesztésbe vonásáról azonban csak úgy lehet felelősen jól dönteni, ha megvizsgáljuk ennek lehetséges ökológiai, táplálkozás-egészségügyi hatásait."

 

         3 hozzászólás

Címkék: gmo természetvédelem géntechnológia ökológia élelem agrárium szkeptikus klub ács sándorné génmegőrzés gmo lobbi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr472900206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.05.13. 21:34:16

A felszólalással csak egyetérteni lehet. Hosszabban taglalva: nibiru.hu/genetech.html

Gloucester 2011.05.19. 10:05:45

Az argentin példákból sem tanulnak a GM pártiak. Mikor hajlandók elismerni, hogy ez egy veszélyes játék?
www.antalffy-tibor.hu/2011/05/12/512-tibor-ba-online-szomoru-argentin-aratas/#comment-26195

 
 
süti beállítások módosítása