Orbán: "A kormány megtartja a Jövő Nemzedékek Ombudsmani Hivatalát"

PPJ         2011.04.01.

Forrás: MTI

Orbán Viktor ma személyesen fogadott több humánökológust, környezetkutatót, klímakutatót, alternatív közgazdászt és agrár-környezetgazdálkodási szakembert, hogy együtt vitassák meg az ország  - melynek neve Magyarország - ügyeit.

Orbán Viktor az MTI munkatársának elmondta: "A Nemzeti Együttműködés Rendszerének eleget téve, figyelve országom hangjaira, visszavonom az új alkotmány tervezetének azon részét, ami megszüntetné az egészséges környezethez való jogot és ezzel a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa hivatalának jogintézményét." Hozzátette, hogy  döntésében szerepet játszott családja ifjabb generációinak véleménye is. Arról azonban az MTI nem értesült, hogyan juthatott a miniszterelnök, unokája, Orbán Annamária felszólító leveléhez.

Nem kétséges, hogy erős nyomás van az Orbán kormányon. Egyszerre próbálnak megfelelni a jelen paradigmáinak, ugyanakkor a tradíciók ápolásával valamiféle függetlenséget kivívni az országnak a globális színtérben.

A hosszas tanácskozás után a társadalom-, környezet- és ökopolitikai tudományokhoz értő szakemberek, végül is arra a meggyőződésre juttatták a magyar miniszterelnököt, hogy országa népének leghamarabbi felemelkedéséért változtat korábbi politikáján és:

- megtartja a világszinten példaértékű Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Hivatalát,

- megerősíti a Nemzeti Parkok rendszerét, mint a Magyar Táj® és a Magyar Vidék© szerves egységének megőrzési lehetőségét,

- a környezetvédelem büdzséjének 40%-os elvonását azonnali hatállyal felfüggeszti,

- és végül, de nem utolsó sorban a magyar civil zöld társadalom józan kérésének eleget téve, Illés Zoltánt pozíciójából meneszti.

 

És most nézd meg a dátumot,
és gondolkodjunk el, hogy mi a szomorú valóság...

         3 hozzászólás

Címkék: politika orbán viktor jövő nemzedékek

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr392790030

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bréking: Az Elvarázsolt Kastélyt kitüntetik 2011.04.01. 10:59:46

Ma reggel nem sokkal 7 óra után személyesen felhívott Navrasics Tibor miniszterelnök-helyettes úr, hogy közölje az örömhírt: Orbán Viktor kitüntetést adományoz az Elvarázsolt Kastély-nak, amiért az hitelesen tájékoztatott az alkotmányozási folyamatról,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.01. 20:32:25

... hogy leesett az állam :)!
- a padlóról szedem fel. (pedig a béka seggecskéje alatt van)

sovesztomesz 2011.04.05. 17:28:41

...és mi lesz a jelen nemzedékkel???? :-)

Gloucester 2011.04.20. 19:34:53

Nem tetszik, mert elhittem. :-) Idealista énem újra kell értelmeznem.

 
 
süti beállítások módosítása