WikiLeaks: Kiszivárgott az első magyar George Carlin feliratfájl - Karácsonyi Ajándék :)

PPJ         2010.12.26.

A kábelek lerántották a leplet az első magyar George Carlin filmfelirat fájlról, mely a GreenR blogon került nyilvánosságra.

Régóta készül a GreenR az akcióra, mivel oldalstatisztikái között már a kezdetek óta szerepel az oldalra mutató keresési szónak, hogy "george+carlin+magyarul". Már a blog kezdete óta büszkék vagyunk Carlin környezetvédelmi kritikáira.

A GreenR úgy gondolta, hogy elsőként, Carlinnak a Life is worth losing című, 2006-os előadása magyar nyelven való megtekintésének lehetőségére lenne a legnagyobb szükség országában.

Mindenki boldogságára (és remélhetőleg megvilágosodására), elkészült tehát a feliratfájl!

A felirat a George.Carlin.Life.Is.Worth.Losing.2005.DVDRip.XviD-VH-PROD kiadású filmhez készült, de bármilyen 695.5 MB-os kiadáshoz jó. Tehát itt például elég sok seeder van. Akinek gyors internete van, kérem, hogy terjessze Hotfile-on, Rapidshare-en, vagy Toldacuccot-on (mármint a filmet a magyar felirattal, azoknak, akik nem értenek a torrenthez)!

- +++ LETÖLTÉS +++ -

*srt, jobb klikk mentés másként

Opensubtitles-re és Feliratok.hu-ra is már felkerült

a feliratok.hu az eddigi címén megszűnt, a továbbiakban a következő címek valamelyikén tudjátok elérni az oldalt:
- http://feliratok.na.tl
- http://feliratok.ro.lt
- http://feliratok.hs.vc

Akit érdekel a másik verzió (félig lektorált, magyar rímek az első néhány percben), az letöltheti, és segíthet a módosításban:

LETÖLTÉS 2

*.doc

Sajnos megszakadt a kapcsolatunk azzal az emberrel, aki elvállalta a szöveg lektorálását. Ő volt az, aki lefordította az előadás első néhány percére jellemző angol-rím-orgiát is, de sajnos képességeim kevesek ahhoz, hogy a két feliratfájlt összegyúrjam.

Nincs más hátra, nézzétek meg és TERJESSZÉTEK TERJESSZÉTEK TERJESSZÉTEK!

(Nyámnyilák, nyuszik és beszariak el se kezdjék letölteni! George Carlin nem fog diplomatikusan és virágnyelven fogalmazni. Ő az arcunkba mondja a valóság KIBASZOTT igazságát! :D) - ahogy remélem a GreenR is :P...

Béke Poraira!

"Life Is Worth Losing is the 18th album (not counting audiobooks, compilations or the George Carlin on Comedy interview CD) by American comedian George Carlin. It was recorded simultaneously with the live broadcast of the HBO special of the same title, his thirteenth HBO stand-up comedy special, and was his final special recorded from the Beacon Theater. It is the first project Carlin had undertaken since completing drug rehabilitation in 2005.

Early on in the program, Carlin proudly announces that he was 341 days sober at the time of the recording, and that 2006 will be his 50th year in show business." - wikipedia about the show

George Carlin & Kevin Smith

         8 hozzászólás

Címkék: felirat hunsub george carlin wikileaks srt feliratfájl george carlin magyarul life is worth losing

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 18. rekord

PPJ         2010.12.22.

Megjött a Mikulás! Van zsákjában minden jó: hörghurut egy kis mandulával, mandulagyulladással, utolsú ajánlat a karácsonyi készletből akciós gégerák, és egyet fizet kettőt kap asztma-inhalátor.

Plusz fentéslent blog:

Lesz-e olyan harcias Tarlós a szmog ellen, mint a Sziget ellen?

Légköri aeroszolok (szálló por, PM10): A levegőben, mint közegben diszpergált állapotban előforduló, folyékony vagy szilárd halmazállapotú részecskék. Az aeroszol részecskék élettartama néhány perctől akár több hónapos időtartamig terjedhet a részecskék méretétől és tömegétől függően. Méretük 0,001 és 100 mikrométer közé esik. Az egészségre gyakorolt hatásuk függ a méretüktől, ugyanis a nagyobb méretű szemcsék megakadnak az orrunkban, míg az egészen kicsik lejutnak a tüdő mélyére.

Tartalmazhatnak kormot, szerves anyagokat, nehézfémeket, azbesztet. Nagy részük rákkeltő. Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszol képző anyag már egészen kis mennyiségben is nagyon káros lehet. Az azbeszt belégzés útján kerül az emberi szervezetbe és rákot vagy azbesztózist okozhat. A közúti forgalom is felelős a levegőben megtalálható azbesztszennyezésért (a fék- és kuplungtárcsák kopása következtében). Hazánkban országos programok szolgálnak az azbesztmentesítésre. Ennek hatására az azbeszt mennyisége jelentősen csökkent a levegőben, azonban a molibdén mennyisége nőtt.

A légköri aeroszolok képződésében nagy szerepe van a gépjárműforgalomnak. A dízel üzemű járműveknek számottevő az aeroszol kibocsátása, de a kerekek is felverik a port, amit a levegőben aeroszolnak nevezünk. A városi aeroszolok összetétele nehezen meghatározható, a részecskékre rátapadnak egyéb szennyezők pl.: PAH-ok, nehézfémek. Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésből (elsősorban a dízelüzemű járművekből) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget.

         4 hozzászólás

Címkék: környezet napikép légszennyezettség

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark