Napikép: ha a gyerekjátékok igaziak lennének

PPJ         2010.09.19.

         szólj hozzá

Címkék: bp olaj delfin napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi-tőzegtavak 35 - Újra támad az Auchan!

PPJ         2010.09.15.

Tegnap, azaz 2010. szeptember 14-ére rendőrségi kihallgatásra kapott idézést a www.tozegto.freeweb.hu kezelője dr. Kriska György, az ELTE biológusa. Az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. rendőrségi feljelentést tett a honlapon szereplő ál-reklámújság miatt.

http://elolanc.hu/images/stories/karikatura/A5_alujsag.jpg

Rágalmazás és becsületcsorbítás a vád. A rendőrségi feljelentést megelőzően az ál reklámújság megjelentetésével kapcsolatos kifogását a francia érdekeltségű cég semmilyen formában sem jelezte a honlap regisztrálójával, holott erre a honlapon szereplő mobiltelefon számon és ímélcímen is lehetősége lett volna.

Ebből is nyilvánvaló, hogy a rendőrségi feljelentés célja, nem a hipermarketet ért általuk becsületcsorbításnak és rágalmazásnak vélt állapot megszüntetése, hanem a dunakeszi láp megmentéséért létrejött civil összefogás elleni bosszúhadjárat kiterjesztése volt. Még a tegnapi nap folyamán eltávolításra került a kifogásolt reklámújság a kihallgatás után, amely a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Gazdaságvédelmi Alosztályán történt. Egyes meg nem erősített információk szerint, amikor az Auchan megtette a feljelentését, a rendőrség visszadobta azt, azzal hogy nem történt bűncselekmény, minekutána az Auchan fellebbezett és a bíróság kötelezte a rendőrséget a nyomozás lefolytatására, jelen pillanatban pedig folyik a nyomozás.

Az utóbbi néhány hónap eseményei nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy a tőzegláp elpusztítására szövetkezett ellenfeleink (volt tulajdonos, Dunakeszi polgármestere, Auchan) a terület beépíthetőségét előkészítő új eljárások indításán túl bosszúhadjáratot indítottak a civil összefogás résztvevői ellen is (A Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítványt 3 beadványban is megtámadták az utóbbi időben). Az Auchannak sikerült elérnie, hogy a láp kiterjedésének a megállapítása csak a kisebbik lápterületre terjedjen ki, ami aggodalmaink szerint előkészítheti a nyugati rész beépítését, ami a teljes láp pusztulásával járna!

Harcostársak: a bojkott az Aucahn ellen még nincs visszavonva, az  asztalra elénk dobott mocskos kesztyűt fel kell venni, mert

ÚJRA TÁMAD AZ AUCHAN!

 

eltavolitatta.jpg

         72 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

Ángyán József: "meghatározó lesz az ökogazdálkodás"

PPJ         2010.09.15.

http://www.parlament.hu/kepv/kepek/a014.jpgAz ökológiai gazdálkodásnak meghatározó szerepe lesz a Magyarország 2020 program tízéves agrár- vidék- és környezeti stratégiájában, amely az Európa 2020 elnevezésű gazdasági terv részeként készül el az elkövetkező fél évben - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Ángyán József tegnap Tamásiban, a Dél-Dunántúli Biolkultúra Egyesület bionapján, gazdálkodók előtt tartott előadásában szólt arról, hogy kedvezőbbé teszik az ökológiai gazdálkodás jogi feltételeit, és újra szeretnék indítani az agrár-környezetgazdálkodási programot, mert, abból sokan kiszorultak.

Az államtitkár hozzátette: az ökogazdálkodás érdemes arra, hogy közpénzekből segítsék, mert megfelel a minőségi, szermaradvány-mentes élelmiszereket előállító, környezeti egyensúlyt fenntartó, és megélhetést nyújtó helyi gazdaság feltételeinek. Úgy vélte, eddig nem ez volt a helyzet, a támogatási rendszer inkább a tőkebefektetési társaságokat támogatta. Az előző kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv 1.400 milliárd forintos, hétéves keretének körülbelül 80 százalékát elköltötte olyan célokra, amelyek a nagytőke beruházásait szolgálták, és kevés pénz maradt azokra a jogcímekre, amelyek a mezőgazdaságnak ezeket a teljesítményeit fizetik meg - mondta.

Ángyán József úgy vélte: a fennmaradó 250 milliárd forintot - és a "még visszaszerezhető" 100-150 milliárd forintot - nem szabad csak "szuperintenzív, multinacionális tőkeérdekeket szolgáló fejlesztésekre" elkölteni. Hangsúlyozta, hogy a családi modellt szeretnék erősíteni a tőkés társaságokkal szemben.

Az államtitkár szólt arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. november 1-jéig készít el leltárt az állami termőföldek bérleti szerződéseiről. A jelenlegi információk szerint az állami földek 80 százalékát 180 tőkés társaság bérli, esetenként a piaci díjak 10-15 százalékáért. Ez azt jelenti, hogy feltőkésítjük a társaságokat, ami versenytorzító hatású is. Ángyán József kifejtette: ha a piaci díjakat elkérik az állami földek bérlőitől, a Nemzeti Földalap bevétele akár 80 milliárd forint is lehet, így az állam jelentős összeggel szállhat be a magyar földpiacra. - a hír forrása: Greenfo

Ángyán József ökológiai agrárkörnyezetgazdálkodási szemléletéről és agrárpolitikai helyzetlátásáról itt tudhat meg többet a drága olvasó:

         8 hozzászólás

Címkék: politika videó ökogazdálkodás agrárpolitika ángyán józsef agrár környezetgazdálkodás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Őszi zöld hírözön - 2. adag

PPJ         2010.09.15.

Félsikerekre futotta csak az emberiség talán legnagyobb kincsének megvédésében - Origo

http://www.naturenorth.com/YOTF/2010_Logo_Lg.jpgAmit megeszünk, amivel építkezünk, ahol kikapcsolódunk - végső soron szinte mindent az úgynevezett biológiai sokféleségnek köszönhet az emberiség, a megőrzésére tett kemény erőfeszítések azonban egyelőre nem hozták meg a remélt eredményeket. A világ természetvédelemmel foglalkozó vezető kutatói 2010 októberében találkoznak Japánban, hogy megvitassák, miként lehet lassítani vagy megállítani a Föld biológiai sokszínűségének csökkenését. A fő céljuk az, hogy meggyőzzék a kormányzatokat a sokféleség megőrzésének gyakorlati hasznáról.

Az emberi természet és a modern társadalom - ELTE

http://www.bomon.hu/images/CSV_csanyi_vilmos%20es%20jeromos.jpg

Csányi Vilmos etológus professzor előadássorozata a Polányi előadások őszi félévében, szerdánként 16 órától az ELTE TáTK-on.

2010-ben is folytatódik az ELTE Társadalomtudományi Kar Polányi-előadássorozata. Az őszi félévben Csányi Vilmos etológus professzor Az emberi természet és a modern társadalom címmel fogja tartani az előadásokat. Az előadássorozat bárki által szabadon látogatható.

Első időpont: 2010. szeptember 15. 16:00
Helyszín: ELTE TáTK Konferenciaterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, "-1.75 terem")

A fajok eredete - színházi előadás!

http://szinhaz.hu/images/2010/szeptember/09_09/Darwin_100908-1.jpgPepe, Kapa és Thúróczy Szabolcs Darwint interpretál Dömötör András rendezésében a Sirályban. Emlékszünk még, mit tanítottak az iskolában? A fajok eredete Charles Darwin híres munkája, mely 1859-ben jelent meg, és amely elsőként magyarázta az evolúciós elmélettel a földi élet sokszínűségét. Persze támadták is rendesen, főleg az egyház részéről, de végül kiállta az idő próbáját. A Nézőművészeti Nonprofit Kft. előadása ebből a műből építkezik, vagyis egyszerre tudományos és művészi. Érdekes kísérlet ez, hiszen az újdonság erejével hat, ahogyan a racionalitás ötvöződik a földtől elrugaszkodott művészettel. Az evolúció több milliárd éves folyamata egyetlen estébe sűrűsödik. Az emberi faj fejlődésével párhuzamosan a történetmesélés formája is változik. Interjú Kapával, Pepével és Szabolccsal.

 

A Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ programjai a Dalai Láma Magyarországra látogatása kapcsán

Tisztelet a Dalai Lámának - Képzőművészeti kiállítás magyar festők műveibő (szeptmeber 9. - október 10.)
Tibet-konferencia (október 3.)
Tibeti Film-hét (szeptember 10-17.)
Tibet arcai - Fotókiállítás (szeptember 14. - oktőber 5.)
Szakrális Körtánc (szeptember 17.)
Kiállítás a Tejút buddhista gyerektábor alkotásaiból (szeptember 20.)
Kalmük táncest a Dalai Láma tiszteletére (szeptember 18.)
Homokmandala szertartás (szeptember 13.)
Csham-tánc (szeptember 18-19.)
A Himalája kincse - A tibeti buddhizmus táncai, énekei, szertartásai(szeptember 16-17.)
A buddhista kultúra napjai (tervezett időpint: október 1-15.)
Filmnapok a Dalai Láma tiszteletére a Tabán moziban (szeptember 16-17.)

http://www.thesecret.hu/files/Dalai%20L%C3%A1ma.jpg

valamint dalailama-magyarorszag2010.info

!valamint ÉLŐ közvetítés lesz a Dalai Láma előadásairól!

A Dalai Láma a globális felmelegedést teszi felelőssé a Leh-ben történtekért -WTN/TibetPress

A Dalai Láma szerdai beszédében felhívta a világ figyelmét a globális felmelegedés hatásaira és veszélyeire, ami véleménye szerint, egyben a legnagyobb környezetvédelmi probléma. Hozzá tette, hogy a pakisztáni természeti katasztrófa és az oroszországi tűz mind mind a globális felmelegedés vészjelzői, ami nagyon elkeserítő. Az ökológiai egyensúly megőrzéséért mi vagyunk a felelősek, az életünk részévé kell, hogy váljon.

Kitér a láma elől a Kínára figyelő Orbán - Origo/TibetPress

Tíz évvel ezelőtti budapesti látogatásakor a buddhista hagyományokat idéző kendőt kötött és fogadta a Dalai Lámát Orbán Viktor, szeptemberben azonban nem találkozik a Budapesten járó tibeti vezetővel. Orbán már a kormányváltás előtt jelezte, hogy fontos partnernek tekinti Kínát, a lámával való találkozás azonban káros hatással lehetne a két ország kapcsolatára. Kína ugyanis rossz szemmel nézi a láma nemzetközi szerepléseit, ami még Barack Obama amerikai elnököt is óvatosságra intette tavaly.

"A Dalai Lámával való találkozó nem szerepel Orbán Viktor naptárában". Ezt a választ kapta az [origo] a miniszterelnök sajtóstábjának vezetőjétől arra a kérdésre, hogy találkozik-e a kormányfő a száműzött tibeti vezetővel, aki szeptember 17. és 21. között tartózkodik Magyarországon, többek között előadásokat tart, illetve buddhista tanításokat ad.

A Dalai Láma most szeptemberi látogatása a külügyminisztériumot sem izgatta fel, jóllehet tíz éve Martonyi János akkori és jelenlegi külügyminiszter is fogadta. Az [origo] érdeklődésére, hogy tudnak-e bármilyen hivatalos találkozóról, a minisztérium azt a választ küldte, hogy a Dalai Láma programjáról érdeklődjünk a látogatás hazai szervezőinél.

A diverzitás illúziói

Infografikák arról, hogy a világ üdítőital iparát és vetőmag iparát mindössze 3-3 cég birtokolja. Philip H. Howard professzor a mi emberünk a fátylak fellebbentésében! Katt a képekre!

seedchart

softdrinks

         szólj hozzá

Címkék: ajánló orbán vallás darwin dalai láma vetőmag csányi vilmos üdítőital biodiverzitás infografikák

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark