Antizöld klasszikus

PPJ         2010.04.23.

https://m.blog.hu/gr/greenpeace/image/sp.jpgStan: A delfin okos, hasznos és szép.
Cartman: Jó, hasznos és szép, két szelet kenyér között majonézzel.
Stan: A delfinek okosabbak, mint te.
Cartman: Ha olyan rohadt okosak, miért laknak igluban?
Stan: A delfinek nem laknak igluban, azok az eszkimók.
Cartman: Delfin vagy eszkimó, nem mindegy? Hal, hal. Tök uncsi a zöldek hippidumája.
(South Park: Testsúly 4000)

akitől átvettem: Greenpeace blog

         szólj hozzá

Címkék: természet southpark delfinek antizöld

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Az információ szép: vulkán vagy repülő?

PPJ         2010.04.23.

Szép, amikor egy eldöntendő kérdés eldől. Így már alaposan örülhetek a hamufelhőnek...

Már maga a forrás is megér egy misét és már szerepelt is a blogon. Az adatok, amiken a "grafikonok" (igazából meseszép és találóan ötletesen könynen érthető adatvizualizációk) alapulnak pedig nem légbőlkapottak - mint egy választási verseny előtti grafikonnak csúfolt pártszínű manipuláció - hanem megalapozott forrással rendelkeznek. Így van ez a vulkán vs replő ügy esetében is, olyannyira, hogy saját maguk kértek elnézést a korábbi (de azóta már alul szintén ápdételt) hibás számokért. Tanulhatnának tőlük "néhányan" e tekintetben!

Szóval a lényeg. Nincs itt semmiféle nyafogásnak helye! Örüljünk, hogy működik a lemeztektonika csodája, a vulkánosság, mert miatta sok kieregetett CO2-t megspóról a nem közlekedő repülőtömeggel a Föld. Nem úgy, mint a nemzetközi klímakonferenciának csúfolt pogácsaturizmussal.

Planes vs Volcano: Who's emitting the most CO2?

Az adatok még egy szempontból ütősek a zöldeknek! Tényleg úgy gondolják a klímaszkeptikusok, hogy a vulkánok okozzák a globális felmelegedést és nem az ember?

Amúgy meg :D I feel sorry for every news reporter that has to say "Eyjafjallajökull"

         22 hozzászólás

Címkék: vélemény kép tudomány repülő klíma vulkán klímaszkeptikusok hamufelhő eyjafjallajoekull

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Akkezdet Phiai

PPJ         2010.04.23.

Mit keresnek ők egy zöld blogon? Azt, hogy én buddhista vagyok. A természetet és a mítoszok helyett inkább a tudományos magyarázatokat "kedvelőként" nem véletlenül találtam rá erre az Útra. És nagyon kedvelem, mikor jó életszemléletből helyes felismerések következnek, pláne ha az kortárs kultúra. Szóval nagyon tetszik a hazai nyelv(út)törők újabban keleties beütése! Éljen az új Akkezdet Phiai dupla album! Mert ne feledjük, a buddhizmus az egyetlen dolog a világon ami 2500 év alatt békében (és nem csupán hirdetve azt) volt képes elterjedni.

Hisz Sztorihttp://bvml.org/SBBTM/grfx/buddha.jpg

Maradunk mindig mozgásban, mint minden
mint az élet, mind Egy - mindegy milyen szinten,
nincs fizika, nincs idő -igazából nincs semmi sem
csak én vagyok és Te, lendülünk a semmiben

Zenebuddhizmus

Szavamra! Én is hallgatok szavadra bidáttya,
mikor Sziddhárta a szívét kitárta, szerinted ki látta?
Testének a vére és belecsapott a gitárba,
(ez) húrelmélet, minden bund egy élet, s mint a Kikába':
Hova, más Hova, mindig más rezgésen születünk,
egy kezdet phia mindenki, "egy cipőben evezünk",
egy zene létezik, de vannak külön stílusok, 1 én is ég,
bocs, de nem érdekel ki mocsok...
együtt vilángolunk és a rímekkel kimosod
a lelked, tested, elméd, dallamod és ritmusod.

A lelked a dallam, a tested ritmus, az elme az rím, ez zenebuddhizmus

         szólj hozzá

Címkék: zene ajánló buddhizmus vallás buddha akkezdet phiai

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Titkos felvétel egy amerikai tojásfarmon

PPJ         2010.04.20.

Némítsd le és úgy nézd meg. Úgy is elég lesz hidd el! Belegondolni sem merek, hogy mennyit és milyet okádtam volna, ha a képek mellé még hangot is hallok.

(Közbevetett adalék: a szabad és egyenlő választás illúziója. Ha figyelmesen elolvassuk az elbújtatott apróbetűs szöveget, akkor minden tojásos dobozon a "ketreces tartásból származó tojás" feliratot fogjuk megtalálni a boltokban. Hol itt a szabad kereskedelem, az egyenlő érvényesülés, a határok lebomlása? Én csak egy féle tojást látok a supermarket polcán: és az ipari! Oké, mink' úgyis piacon szokjuk venni a tanyasit... De én most azokról a népekről beszélek akinek "nincs ennyi sütnivalója" (haha, tojás, sütnivaló, érted) és csakis boltban vásárolnak. És ők vannak többen. Ők hogy válasszanak nem ketreces tartásból származó tojást, ha nics is a polcon olyan?)

Szóval! Ketreces tartás! Nesztek! 

Aki ezt az úgynevezett battériás tartást feltalálta, annak szívesen adnám lakhelyül az egyik ketrecet. Néha véletlenül rácsuknám a lábára az ajtót. Néha véletlenül nem érdekelne, hogy a bele is kifordul bélsárürítés közben. Mert bazmeg, ha végignézted a videót, akkor láthattad, hogy ilyen is "előfordul".

De nem is az a helyes válasz, hogy akkor nem eszem tojást ezentúl, mert krisnatudatú vegán hülye vagyok, hanem egyszerűen annak belátása, hogy így ne. Miért, és akkor hogy? Természetes tartásban, ökológiai tartásban, házi-, tanyasi tartásban. Úgy.

Forrás: Think Outside The Box - Transindex projekt

         39 hozzászólás

Címkék: vélemény tojás állattartás állatjólét ketreces tartás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Lassan összeáll a kép: Energiaválság lesz!

PPJ         2010.04.20.

Nincs tovább. A yoyo visszafele kezd el pörögni miután leért. A vígan szárnyalónak hitt repülőgép sosem repült valójában, csupán a szakadék széléről elrugaszkodva, a zuhanásról hittük azt, hogy repülünk. Pedig nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés.

Nyilván nem holnaptól! Nyilván "lehet még" autóra gyűjteni, aztán venni, aztán hajat lobogtatni menetszélben. Csak jó ha tudjuk, hol a határ. Lehet Hetesit idiótázni, inkompetensnek nevezni, de mikor a Pentagon, egyetemi kutatók és olajvállalatok vészsikolya cseng egybe, az már nekem több, mint valami "sötétzöld" konteo!

http://greenfo.hu/fotok/kiskepek/olajcso.jpg

Olajhiány a vártnál előbb - Greenfo

A vártnál előbb olajhiány köszönthet a világra, az Egyesült Államoknak is ezzel kell számolnia - állapította meg az amerikai védelmi minisztérium egy friss tanulmánya, amelyet a hétvégén ismertetett a Defence Talk katonai hírportál.

A közelmúltban a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) adott ki hasonló figyelmeztetést. Az IEA nyolcszáz olajmező elemzése nyomán arra a következtetésre jutott, hogy ha a kereslet változatlan tempóban alakul, akkor 2030-ra új, naponta legalább 40 millió hordó kőolaj kitermelésére képes forrásokat kell találni, különben hosszú távon nem lesz elkerülhető a negyedik olajárrobbanás.

Kiss Károly csak óvatosan sejteti, amit még senki sem mer elmondani. Még a zöldek sem! (Na jó, ebből a szempontból még a zöldek is sötétek... De még így is világosabbak a plebsnél.) Szóval szóról szóra ajánlom ezt a rövid (6 oldalas) tanulmányt.

Támaszkodhatunk-e a megújuló energiákra? - Greenfo

Megváltás vagy illúzió? A legutóbbi időkig - sok más környezetvédővel együtt - én is úgy gondoltam, hogy a fosszilis energiák megújulókkal történő helyettesítésének nincsenek fizikai korlátai, csak a gazdaságosság szabhat nekik határt.

Kiss Károly tanulmánya: Támaszkodhatunk-e a megújuló energiákra? (pdf 508 KB)

Na, megyek lándzsát fenni és bogyót határozni. (Már csak az a baj, hogy se elejthető vad, se még egészséges növény nincs...) Nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés.

         4 hozzászólás

Címkék: vélemény világ válság olaj ökológia fenntarthatóság olajcsúcs hetesi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark