EARTHSHIP - egy megoldás

PPJ         2010.05.21.

Via: Száni

Eleged van? Meglógnal mégiscsak? Soha többet számlák? Nem akarsz függeni butus politikusok kakaskodásaitól energiaügyben? Fészket raknál? Spórolnál? Zöld vagy? Kék?

EARTSHIP - egy megoldás!

Az earthship rendszerű épitményeknek talán a legegyszerűbb leírása, hogy önfenntartóak. Megújuló forrásokból nyerik az energiát és újrahasznosítják az utolsó csepp vizet is. Egy jól megtervezett earthship egy feltöltéssel 30-40 évig kiszolgál egy családot. Fél generánciónkénti újratöltéssel és folyamatos használat mellett pár tízezer évig elketyegnek. Olyan szemétből epülnek ugyanis, amik igen lassan bomlanak el. Pl.: gumiabroncs, üveghulladék, sörösdoboz, ilyesmik. A szemét meg mint tudjuk olcsó és sok van belőle.

A drága része az "energiatermelészeti" :D szerkezetek. De ezeket egyszeri beruházással szintén akár 1-2 generacion keresztül lehet használni. Vagy amíg nem jönnek jobb es újabb eszközök (ha jönnek, de ki tudja...). De vezeték sehonnan sem megy bele az earthshipbe, így akár egy sivatag közepén is fel lehet húzni.

Az önellatas persze odafigyelést igényel és gondoskodást, de ha az ember és családja összenő a házzal, akkor közelebb is kerül a természethez, ami a jövő kulcsa. Minden ettől elterő irányvonal sajnos csúfos véget fog érni. A technologia csak segít feledni, hogy eltávolodtunk a természettől, de meg nem fog menteni minket a pusztulástól! Ahhoz "kicsik" a (csoda)szerkezetek!

És akkor a szett:

Egy .org-ok járnak a legelőrébb, sok infót szolgáltatnak ingyen is, de sajna az igazi csomagért fizetni kell. Mindenesetre komplett építési/használati útmutatást ajánlanak eartship epítéshez - (http://earthship.org/)

Wiki - (http://en.wikipedia.org/wiki/Earthship)

Stuart Simmons earthshipje, építési naplóval, élménybeszámolóval  - (http://www.earthships.com/)

Gugli fényképhalom - (hosszú a link nem írom ki)

Tecsöved link egy sorozathoz, amit az .org-osok készítettek - (https://www.youtube.com/watch?v=L9jdIm7grCY)

         2 hozzászólás

Címkék: fenntarthatóság earthship önfenntartó házak

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr972020619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.05.21. 22:35:56

Nekem úúúgy hiányzik az a "H", légyszi, légyszi, légysziiii! :-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.21. 22:42:09

@Gloucester: basszus :D látod milyen rohanó az életem!?

 
 
süti beállítások módosítása