Life After People

dernarmot         2010.05.03.

Tipp - felirat opensubtitles-ről, a magyar, és akkor hozzá való féle filmet kikeresni Isohunt-ról!

A History Chanel műsorára tűzött egy igen érdekes sorozatot, a Life after people-t. Megtudhatjuk belőle, hogy legnagyobb büszkeségeink, kultuszhelyeink és kultusz tárgyaink mivé lesznek magukrahagyatottságukban. Legyen az akár egy évi többmillió turistát csábító felhőkarcoló vagy éppen a legfejletteb harcieszközök valamelyike, földanya kegyetlenül visszafoglalja.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/22/LifeAfterPeople_SC.jpg

A sorozatban fenntarthatósággal vagy a zöld eszmeiséggel kapcsolatos megfogalmazások azonban nincsenek. Tisztán csak világunk esetlegességét mutatja be, hogy a legmasszívabb szerkezetek is hogyan válnak az enyészeté, hogy a kapitalista modell csillogása mennyire karbantartásfüggő. A ma használt technológiák többsége olyannyira efemer, hogy élettartama mint ahogy a sorozatból kiderül: 20-50 évben maximalizálódik. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Life_After_People

         1 hozzászólás

Címkék: ajánló sorozat világ ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr461972048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.08. 01:16:46

dernarmot! gloucester! SoTo! Martagon! Meta_!

megszereztem magyar felirattal!

 
 
süti beállítások módosítása