Téli megvilágosodás - BuddhaFeszt - Egyhetes rendezvénysorozat a Gödörben

PPJ         2009.11.22.

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/189/14/n133004971569_954.jpg2009. December 14-20-ig Budapesten a spontán megvilágosodások lehetőségére még soha nem látott módon lesz igen csak nagy esély.

A Tibet-Európa Alapítvány és a Gyémánt Út Buddhizmus közös akciójában számtalan kiállítás, előadás, közös program és igen csak jó zenei agyhúrpendítő (pl. Freq Nasty !! - aki ha jól hallom újabban kacsingat a DubStep felé, buddhatudatunk legnagyobb örömére) szerveződött Budapestre, és a java ingyenes! (Úgy értem valóban saját pénzük és energiájuk tették bele, nem pedig "Amerika küldte fehéringes barátainkat - Hi! Do you want to talk about Jesus?" módon ingyenes)

Részletek itt: Buddhafeszt

Programoldal a Facebook-on is!

Szervezők

         szólj hozzá

Címkék: ajánló vallás buddha ökológia

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi-tőzegtavak 8 - Saját szememmel és fényképezőmmel láttam, hogy létezik

PPJ         2009.11.20.

Pacsker: Festői Táj

         7 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Moslékosvödör 1 - A SzIE Rektora

PPJ         2009.11.19.

Jé! A vödörborogatás már el is kezdődött. Nem ér! Még nem diplomáztam le :D

De a cikk írója már rég igen: Bodoky Tamás, az Index publicistája, GATE (Gödöllői Agrártudományi Egyetem a régi neve, a SzIÉnek) diplomás, ő írta az Öltönyös majmok bolygója és a Samuel P. Huntington-emlékhadjárat című cikkeket.

"

Miután a gödöllői Szent István Egyetem dolgozói névtelen levélben jelentették fel az intézmény rektorát csillagászati fizetése miatt, júniusban közérdekű adatigényléssel fordultunk az összes, az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felügyelt, vagyis állami pénzből gazdálkodó egyetem és főiskola rektorához, hozzák nyilvánosságra az egyetemi vezetők, vagyis a rektorok, a rektorhelyettesek és a dékánok fizetését.

...

Első fokon nyertünk

A közérdekű adat megismerése céljából indított pert az egyszerűség kedvéért, precedens értékű ítéletben reménykedve csak a Magyar Rektori Konferencia és a gödöllői Szent István Egyetem ellen indítottuk meg. A Fővárosi Bíróság csütörtökön tárgyalta első fokon az ügyet, és nem jogerős ítéletében kimondta, hogy jogi álláspontunk helyes, a Szent István Egyetem rektorának fizetése közérdekű adat, azt nyilvánosságra kell hoznia az intézménynek.

forrás: Index: Csatát nyertünk a rektorok ellen

"

Miért nem mond le a SzIE rektora ilyen balhé után?

         szólj hozzá

Címkék: vélemény politika bodoky szie moslékosvödör

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 1. rekord

PPJ         2009.11.19.

Elkezdek egy sorozatot. Többször nézem a Budapesti Légszennyezettséget az Időkép.hu-n és vannak cifra esetek! Ti most például mit csinálnátok? Nagy levegő, aztán megvárjátok míg kiér a vonat Budapest határába? Új-Zélandi gyöngyhalász nem tud ennyi ideig levegőt benntartani. Vagy az oxigén ezentúl egy azt megfizetni képes elit uralkodó osztály kiváltsága lesz (példa1, példa 2)? Biopolitikai szelekciós eszköz? Ezek komoly kérdések a jövőre nézve!

NO (nitrogén-monoxid): Színtelen gáz, amely erős oxidálószer és reakcióba lép éghető és redukáló anyagokkal. Levegővel érintkezve nitrogén-dioxid szabadul fel belőle. A nitrogén-monoxid izgatja a szemet és a légzőszervet. Belégzése tüdővizenyőt okozhat, hatással lehet a vérre, okozhat methaemoglobin képződést. Magas expozíció halált okozhat. A tünetek késleltetve jelentkezhetnek. Szaga nem figyelmeztető, ha toxikus koncentrációban van jelen. Nitrogén-monoxid keletkezhet magas hőmérsékleten a levegő oxigénjéből és nitrogénjéből, illetve nitrogén tartalmú vegyületek elégetésekor. Ezek a folyamatok leggyakrabban belső égésű motorokban játszódnak le, de jelentős NO-forrás az ipar és a biomassza égetés is. Városi környezetben elsősorban a gépjárműmotorok felelősek a NO és a NO2 szennyezésért.

         1 hozzászólás

Címkék: környezet napikép légszennyezettség

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Alig várom! - Moslékosvödör preambulum

PPJ         2009.11.18.

Alig várom, hogy végre elhagyhassam ezt az iskolát, hogy végre kezemben a dimplomával már mindent kitálalhassak. Pedig már most is úgy nyom ez a sok mocsok és hányadék amivel a SZIÉn találkoztam.

Akadnak persze kivételek: nekik külön szentélyt fogok emelni. De a maradék bizony ott tengődik az legeslegalján.

Finanszírozások, belterjesség, seggnyalások, belső leszámolások, meggazdagodások, stiklik, korrupció, felügyelet nélküliség miatti hanyagság: igazi odakozmált füstölgők.

Hajj, csak legyen meg a diplomám. December 1. Államvizsga. Be kell bizonyítanom, hogy értek a természetvédelmi joghoz (én igen, a korrupt Zöld Hatóság leszarja a törvényt nagy ívbe ha védett is egy láp), a ország Nemzeti Parkjait és értékeit jól ismerem (ahelyett hogy a helybélieket kérdeznék, akiknek nem tölcsérrel próbálták a fejükbe tölteni a tudást, hanem élettapasztalatukból centire pontosan megmondják melyik madár hol fészkel és mikor jön-megy) és végül meg kell védenem a diplomamunkám, azaz hogy a hit és a természettudomány nem fér össze.

Szorítsatok!

Aztán majd felrúgom a moslékosvödröt!

         szólj hozzá

Címkék: vélemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark