Mi van? Fuss a klímáért?

PPJ         2009.08.30.

Koppenhágai Klímakonferencia 2009 - Fuss a klímáért!

"Tegyél a klímáért, fuss velünk! Szeptember 20.: futóverseny és örömfutás a Margit-szigeten. Mint arról már bizonyára értesültél, idén decemberben Koppenhágában konferenciát tartanak a klímaváltozásról. Az itt meghozandó jó döntések létfontosságúak ahhoz, hogy a Földet fenyegető klímaváltozást időben meg tudjuk állítani.

Ha a klímaváltozás elleni küzdelmet Te is fontosnak érzed, vagy csupán hiányzik a hétvégi testmozgás, akkor szeretettel várunk az idén tizedik alkalommal megtartott Szigeti Harmincas futóversenyre, melyet a Greenpeace a Zöldgömb Sport Klubbal közösen szervez. Gyere, és fuss velünk egy kört! Mutasd meg, hogy számodra is fontos a környezet védelme! A helyszínen 3 km-es távon futhatsz a klímáért nevezési díj nélkül. Ugyanitt 3, 20 és 30 km-es versenyekre valamint váltófutásra is lehet nevezni. Görkorcsolyával is jöhetsz, kisgyermekek pedig külön 300 méteres versenyen, az Ovimaratonon indulhatnak. A rendezvényen külön erre az alkalomra készült "Fuss a klímáért!" emlékpólót is árulunk.

Várunk téged, a barátaidat és családodat szeptember 20-án, vasárnap a Margit-szigeten!" forrás

Tegyél a klímáért, olvass el most egy könyvet! Tegyél a klímáért, fordítsd meg a párnád! Körülbelül ennyi összefüggés van a kettő között. Mi köze a futásnak a klímához? Eszem elmegy a zöldektől. Kimosta az agyukat a "cselekedj lokálisan, gondolkodj globálisan" szólás, de már annyira, hogy a lokális cselekedetnek immáron semmi köze a globális problémához. Cselekedj a klímáért, gyere velünk görkorizni. Röhej! Mutasd meg, hogy számodra is fontos a környezet védelme? Még ha zöld festékkel  bekenve magad, zöld festékkel öntenéd le az ügyben illetékes összes politikus autóját, mindezt egy időben nemzetközileg, akkor talán lenne elég visszhangja. Ha globálisan olyan bátrak lennénk a zöld ügyek védelmében, mint amilyenek a franciák az autógyújtás terén, ha valami nem tetszik nekik...

Greenwash ez a javából, akár csak a vállalatok CSR-ja. Na az is dettó: hozd vissza a mobilod (vegyél egy újat...) és máris mi vagyunk a zöld vállalat. Kedves Pannon GSM, Boda Zsolt szövege Önökre is vonatkozik!

Bullshit bullshit hátán, tények elferdítése, valótlan állítások illetve zöldülés mindenben. És valóban. Vagy netán azt reméljük, hogy egy csapat spirituális "örömfutó" rögtön lassítja a glóbusz pörgését? A "fuss a klímáért emlékpóló" persze kötelező marketingfogás, szálkás Józsi bánk büszkén fogja viselni, mikor ügye végeztével ráül kétütemű robogójára és hazapüfög. Vagy más aspektusból kritizálva: valószínűsítem, hogy nem a híres szociális összefogás, a "fair trade" avagy méltányos kereskedelem alatt behozott pamut pólókról lesz szó, természetesen a festékanyagról nem is beszélve. Igen, igazából a legtöbb zöldnek mondott dolog csak eszmeiségében zöld. Ez a blog is 400w-os táppal rendelkező számítógépen íródik, de legalább nem álzöld dolgokat állít.

Nem mondok ugyanis olyat, hogy tegyél a klímáért, gyere velem túrázni. Nem akarom, hogy használd a közlekedést, használj vegyszert a készülődés előtti tisztálkodáshoz, termelj szemetet a szendvicsek elkészítése közben, használj áramot mindezek alatt, és nem akarom, hogy végül, mindennek a csomagolóanyagát elhajítsd.

Le merem fogadni, hogy műanyag poharak százai lesznek coca-cola által legyártott energia italokkal megtöltve majd eldobálva. Tudják, példát vehetnének a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettől, ők ugyanis - az eddigi tapasztalataim alapján az egyetlen nem hipokrita megmozdulás: ha oktatás és továbbképzés van - tanároknak, vagy megbeszélés az egyesületi tagok között, vagy bármi más, de - mindig saját ételeiket és italjaikat készítik el a kedves résztvevőknek. Nincs műanyag pohár, az üdítő mindig házi- és vad gyógynövények gyűjtéséből készül, az étel nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, nincs csomagolása, és minig az aktuálsi helyszín környékéről szerződik be a friss helyi pékáru valamint zöldség és gyümölcs.

Ha a klímaváltozás elleni küzdelmet fontosnak érzed akkor csatlakozz valamilyen mélyzöld egyesülethez, és ott bőven jobban kifejtik, hogy mi az alapvető probléma (túlnépesedés, nem pedig az egységnyi területen kevesen örömfutók száma). Ha a klímaváltozás elleni küzdelmet fontosnak érzed, csatlakozz valamilyen radikális csoporthoz, akik ha egyre többen lesznek (én nem vagyok ilyen, de örömmel nézem!), egyre jobban tudják szétrúgni a G-csúcsok valagát.  Ha a klímaváltozás elleni küzdelmet fontosnak érzed, akkor kezdj el véleményt formálni, sokat, minél többet; és ne bio-toll vásárlására buzdíts! Vagy csak simán arcátlanul röhögd ki, ha valai azt mondja: tegyél a klímáért, gyere fussunk egy kört.

         szólj hozzá

Címkék: vélemény klíma futás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napi kép

PPJ         2009.08.30.

Ember és természet

(találtam- nem tudom a forrását)

         szólj hozzá

Címkék: kép környezet napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Képregény 53

PPJ         2009.08.30.

http://pbfcomics.com/archive_b/PBF182-Food_Fight.jpg

         2 hozzászólás

Címkék: képregény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Hírek

PPJ         2009.08.28.

http://kep.index.hu/1/0/107/1079/10791/1079189_f7856734c667d4fa02f7c7ae905c66bf_wm.jpgKéjgáz öli az ózonréteget

Most körülbelül 10 millió tonna dinitrogén-oxidot bocsát ki az emberiség évente, amit érdemes összevetni azzal, hogy a betiltott freonokból csupán 1 millió tonna került a légkörbe a kibocsátás csúcsán.

index cikk

 

 

http://farm4.static.flickr.com/3473/3829704691_78715c68e4_o.jpgA Ceiling Made From What?!

Találjátok ki miből van ez a mennyezet. Na most, vagy tenyésztették, és akkor etikátlan, vagy gyűjtögetve találták, és akkor elvették egy ökoszisztéma apró hulla-élettereit, vagy szimplán leölték ezeket, ami pedig... nos. Ön milyen kínzások hadának vetné alá művészi hajlamaikat ily módon kiélő embertársainkat?

 Itt a látnivaló.

 

 

 

 

Na végre: hazánkba is elérkezett a Hülyeség Kora! A hülyeség kora című film bemutatója

Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, amikor még lehetett volna?
Egy film az éghajlatváltozás jövőbeli hatásairól és az emberi ostobaságról.
 
A film szerencsére a jövőben játszódik, tehát még nem késő, hogy tegyünk a várható katasztrófa bekövetkezése ellen! Jöjjön el a premierre, nézze meg Ön is a filmet és tegyen az éghajlatváltozás ellen!
 
 
Időpont: 2009 szeptember 22. 19 óra
Helyszín: Palace mozi, MOM Park
Jegyek a mozi jegypénztárában kaphatóak.
 
A film magyar nyelvű honlapja hamarosan elkészül, addig tekintse meg az angol nyelvű honlapot!
 
 

Lama Ole Nydahl Magyarországon

http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/08/25/22/Lama_Ole_Nydahl_Magyarorszagon.aspx

Az idei A.R.C. Óriásplakát kiállítás Borz-díjasa: Turai Balázs: Kuruc.infant

http://www.kreativ.hu/image/article/galery/1184/5107.jpg

         7 hozzászólás

Címkék: ajánló

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Véleményeitek

PPJ         2009.08.28.

Nem sokan (13), de kitöltöttétek a blogról szóló kérdőívet. Itt az fog megjelenni, ami a Ti Drága beírt véleményetek. Köszönöm szépen a támogatást és a Drága időtöket!

 
 
 
Mi miatt látogatod?
 • Klaffa.
 • Meee ződ, hö!
 • A képregények miatt
 • Mert érdekel, hogy a Peti úr mit tesz le az asztalra.
 • Érdekes képek, jó összeállítás.
 • A valós ÉLET, hiteles és szókimondó! Rendszeres válasz...
 • Érdekes témák
 • Mert érdekel a téma!
 • egyrészt most láttam a blogot először a kérdőív kapcsán; másrészt alapvetően tetszik, szerintem szükség lenne több ilyenre, nagyon jó hogy létezik. abból amit így hirtelen elolvastam belőle, nekem helyenként kicsit kiábrándultnak, szarkasztikusnak tűnik, amit nem tartok pozitív dolognak.
 • Érdekes infók miatt
 • Hogy beleolvassak.
 • olvasni :P
 • Legalább egy friss csepp víz a sivatag kellös közepén lelhetö izzó köre.
 
Mit még?
 • Tolnék matricát.
 • Tovább, tovább.
 • Túl sok az ateista szöveg aminek semmi köze a természetvédelemhez.
 • Fontosnak taranám a valódi, kútfőből érkező témafelvetéseket. Nem preferálom annyira, Hogy a blog sokszor az internetről pontosabban, a hasonló témájú blogok és médiumok híreiből, konkrét tartalmából táplálkozik. Tudom, hogy erre való az internet, de az egyediséghez és az úttöréshez sokkal több sajátságra lesz szükség. Nem kifejezetten matricáznék és nem támogatnám aktívan a blog populizálását.
 • Szinek, formaváltás, tobboldalúság. nah és a matricának én is örülnék...azért tetszik az oldal csak igy tovább
 • Ahha. Jólesz? :-)
 • Hirlevél?
 • Érdekességek.
 • Matricát, szórólapot persze, lehetne készíteni netes bannert, hogy a szimpatizánsok kitegyék a blogjaikra, ilyesmik.
 • Kitüző
 • Türelem. Minőség vs. menniység.
 • Nézd meg ezt az oldalt: http://kornyklub.jand.info/ különösen ajánlom a képregényt és a cikkeket. szóval én is "terjesztem az igét", és remélem egyre többen leszünk :)
 • Bár derék de teljesen reménytelen vállakozás! Ma az átlagembert jobban dühíti ha meleg a sör mint ezek a globális riadalmak...

Mégegyszer Köszönöm szépen Nektek!

         szólj hozzá

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 3 trackback