Na végre: Hír TV is... 2. rész

PPJ         2009.04.04.

http://www.hirtv.hu/_i/logo.gif

Utolsó óra? - Zöld övezet (videó)

"Fogyó energiakészletek, válságok, éhínségek. Kutatók szerint csupán évek kérdése, és az erőforrások zsugorodása miatt összeomlanak a jelenlegi társadalmak. Meddig elegendőek még a rendelkezésre álló energiakészletek? Valóban az utolsó órában vagyunk?"

Mindezekhez csupán egy barátom mejegyzése párosítható kitűnően: "Mindenki azt mondja, felgyorsultak a világ, pörögnek a dolgok. Hát majd mi teszünk róla, hogy lelassuljon!"

         5 hozzászólás

Címkék: vélemény video tudomány hír tv világ válság természet természetvédelem környezet ökológia hetesi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr11045669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mepew 2009.04.06. 08:25:18

mit tennénk... lóf@szt sem... mindenki szarik rá mi folyik a bolygón, beülünk a benzintemetőinkbe- na nem mintha nem lenne pl. napenergia, vagy bármi, de hát az olajlobby ugye - bemegyünk a melóba hajtani a pénzt, zabáljuk, termeljük, ontjuk magunkból a műanyagot, a különböző kemikáliákat, és közben azon gondolkodunk, hogy vajon miért nem volt az idén is tavasz, miért melegebb minden egyes nyár... hál istennek az ember 100 éven belül kipusztul erről a jobb sorsra érdemes ökoszisztémából. Magunknak csináltuk, verhetjük a mnellünket, hogy "felsőbbrendű faj vagyunk!"

Win Elen 2009.04.10. 14:03:40

Szerintem pont az fog tortenni, amit Hetesi is mondott. A tarsadalmak osszezsugorodnak, es a fold nepessege, kb. 800 es 1200 millio koze esik vissza.

Ez a folyamat, ezt megelni durva lesz. Valoszinuleg egy ujabb haboru eljovetelere lehet, es kell szamitani. Ami meg kemenyebb lesz mint az I. vagy II., mivel azok inkabb imperialista alapokra epultek, viszont az elkovetkezo kizarolag a tulelesrol fog szolni.

Persze ennek a tisztitozunek oriasi haszna lesz a jovo generaciok szamara. Akik mar nem csak kutatok, es tudosok figyelmezteteseibol gondoljak, hogy baj van, hanem kezzel foghato tapasztalattal rendelkeznek majd, a tortenelem legmeghatarozobb esemenyenek koszonhetoen.

Az ilyen szintu valtozasok, mindig egy tarsadalmi, gazdasagi, politikai, stb. osszeomlassal kezdodtek, ahogy az eddigi korokban mindig, most sem lehet maskepp. Ez pedig kivetel nelkul haborukhoz vezetett. Naiv dolog azt hinni, hogy okosabbak vagyunk mar annal, hogy ne tudjunk megoldani mi emberek barmilyen problemat. Hat ezt nem tudtuk tobb evtized ota, sot inkabb a szonyeg ala soportuk, hat majd most meg lesz a bojtje. Aztan majd johet az uj vilag, tanulva az azt megelozo hibaibol, kijavitva, es tokeletesebbe teve azt, kozben termeszetesen ujakat generalva.

Ma, korunk legfontosabb leckeje, amit meg kell tanulnunk, hogyan lehet, es hogyan kell, a tobbi elolenyhez hasonloan, es azokkal harmoniaban, egyensulyban elni. A tarsadalmak, ilyen orult nagy kozossegekben is - ami szerintem sem normalis - valamelyest megtalaltak az egyensulyt hogy fenntartsak magukat. De kozben elfeledkeztek a kornyezetrol, es csak elvettek belole, hogy sajat magukat taplaljak, es odaig hizlaljak, hogy egy beteg test legyen az egesz. Az eselyunk megvolt, hisz a bajokrol mostanara, mar mindenki tud, meg ha nem is erti, vagy csak dezinformaltan, annyit lat, hogy szelektiven kell gyujteni a szemetet. De ezekkel a bajokkal megsem foglalkoztunk komolyan, a sajat tarsadalmainkat fentarto kizsakmanyolo rendszer rabjaiva valtunk magunk is. Ugyhogy most a hibak tulnonek minket, es nagyon csunyan billentik helyere a dolgokat.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.04.10. 21:30:25

@mepew:

Egyet értek radikális barátom! Valami ilyesmi gondolatvilág, ami motoszkál bennem és próbálom közérthetően összefüggésit keresve tálalni a blogon, hol finomabban, hol erősebben fogalmazva.

Gyönyörű a gondolat amit Daniel Quinn az Izmael című könyvében kifejt és senki más sehol máshol! Az pedig az, hogy: ha az ember úgy gondolja, hogy ő a teremtés koronája és mindennek az irányítója, valamint minden konkurenst megsemmisít, akkor mindez oda vezet, hogy valóban nem lesz konkurense, nem fog működni az evolúció, az ökoszisztéma, és így saját pusztulását teljesíti be. Éljen a keresztény nyugat európai globalista kapitalista világrend...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.04.10. 21:40:50

@Win Elen:

Fogalmam sincs mit tegyek. Nem akarom tovább erősíteni ezt a hatalmat ami ide sodor minket, mégis fent vagyok multik által üzemeltetett oldalakon, mégis írok számítógépen blogot, mégis tagja vagyok környezeti nevelő egyesületnek; ezzel azt akarom mondani, egyiknek sincs értelme.
Annak talán lenne ha menekülőre venném a formát és elköltöznék lakatlan vidékre, ahol majd csak távolról értesülnék arról, hogy már rég szennyezett vizet iszok?

Pusztulás lesz mindenképp, igazad van, ez a háború a túlélésről fog szólni, és ismét nem az együtt élést hanem a még tovább szűkülő emberi és egyéb ( bocsánat az efféle megosztásért ) biodiverzitást fogja szolgálni...

Win Elen 2009.04.11. 12:14:27

@Pacsker:

Ismeros ez az erzes. Ha a jovore gondolok felek. Ha hireket olvasom, latom, ilyen olyan intezkedesekrol, javaslatokrol, hogy igy meg ugy kell csinalni a dolgokat, es akkor par even belul ujra felemelkedunk, a gyomrom felfordul. Nem az etnikai feszultseg, nem a romlo valutaarfolyam, a csokkenest mutato tozsdeindexek a problemak... hanem az egesz, amelynek ezek csak reszei. Latom a vilagunk rakos elvaltozasait, es borzalmasan zavar, zavar es rettegessel tolt el, mert latom ez az elvaltozas, nem az ember vilaganak a testen van, hanem ez maga a test. Nem tudok elkepzelni mas lehetoseget - a fejlett vilagban - a valtozashoz, csak egy "armageddont".

Az hogy reszesei vagyunk ennek mi is, es valoban undorral tolthet el, az pont a fentiekbol fakad. Ugyanakkor nem a disszonancia-oldas vegett, de ugy gondolom, hogy minden ami rossz, magaban hordoz ugyanannyi jot is, (a jo es rossz fogalmak, szubjektiv megiteles ala tartoznak), es jelenletuk megtapasztalasa is abszolut esetleges. (JIN-JANG) Altalaban, a felszines vizsgalat soran az osszetett dolgokat a valamilyen erzekelt resze alapjan tartjuk egesznek. Es ha ez megvan nem nagyon viszgaljuk tovabb, a tobbit nem nezzuk altalaban.

Tehat hogyha nem lenne szamitogeped akkor nem irnal ide, es ezeket a gondolatokat sem osztod meg massal, es kesztetsz gondolkodasra mast. Nem lehet egy lepest atugrova haladni elore. Ha most eldobsz mindent magadtol mert latod hogy egy olyan rendszer resze, amely nem fentarthato alapokon all, akkor egyszeruen elveszel, kikerulsz a latokorbol. Az individum diadala. Kikerulsz a rendszerbol (amennyire lehet). De a rendzser fennmarad. Pedig Te latod mi a baj vele. Ha egyedul lennel a vilagon ez jo megkozelites, detobb ember van, akik ezt nem latjak, ha megismerik akkor, indulhat el a valtozas. Es utanna az egesz beteg alapot le lehet cserelni...

jo bonyolult dolog ez, majd meg dolgozok rajta :)

 
 
süti beállítások módosítása