Utolsó kommentek:

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.18. 11:53:48

@AtyafiPeca: Igen, nem könnyű dilemma. Az is megérne egy misét, hogy hollandiában és ausztriában miért volt előbb szabad építeni újrahasznosított építőanyagból, szalmabálásból, kenderbetonból és fa könnyűszerkezetes épületeket, mint itthon. Mármint EU eeeúúú áááúúú... Úgy értem: ha a csatlakozásunk óta szabad lett volna nekünk természetes épületszigetelésre berendezkedni, akkor most itthon nem szénnel kéne fűteni a házak centis résein keresztül az utcákat...

Most igazából nem is a nyugatmajmolás, vagy "felzárkóztatás" cunci az, amit hangsúlyozni szerettem volna, hanem a beépített kettős mérce, ami minden területre kihat.

Bejegyzés: Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 21. rekord

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2014.12.18. 08:16:41

Vasason már nyitják az elsőt. Azt hiszem indul vájárképző suli is.
Nem tudom mi lenne a "tökéletes" megoldás, mert jelenleg a Mecsek szebbnél—szebb fáit eszi az erőmű. Régen a bányából közvetlen csillerendszer vezetett a bányához és való igaz, hogy szar volt a levegő, de a mostani helyzet is tarthatatlan.

Bejegyzés: Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 21. rekord

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.17. 23:59:13

@AtyafiPeca: Pedig ez még csak a "modern kezdet", mert ha középtávon tényleg nem lesz Ukrajnán keresztül gáz és tolódik a déli áramlat is, akkor idehaza, nincs mit tenni visszatér a szénbányászat, és lesznek itt olyan finom kénsavas esők, hogy a csigaházakat élve feloldja.

Bejegyzés: Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 21. rekord

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2014.12.17. 20:46:27

Pont két nappal ezelőtt tekertem át Pécsen.
Semmit sem vettem észre a rossz levegőből. :-O Már közel sem tudom ezt a témát olyan komolyan venni, mint egykoron.

Bejegyzés: Időkép.hu - Légszennyezettség - Extrém Napikép: 21. rekord

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.14. 15:55:02

@matetu: @Tom-Tom90:

2014. december 14. 13:55 - MédiaVadász
Kedves habzó szájú liberálisok!

Mint abban mindannyian egyetértünk, a jelenlegi kormány működése igen erősen kifogásolható. Már-már olyannyira, hogy egyesekben még az a gondolat is felvetődött, hogy itt nemcsak a hozzá nem értés jelenségével állunk szemben, hanem mintha a kormány szándékosan rosszul és rossz időben tenné meg lépéseit. Balul elsült nyilatkozataiktól és a problémák gyökeréig soha nem hatoló látszatintézkedéseiktől visszhangzik a sajtó. Ebben, de csakis ebben, hasonlóan látjuk a dolgokat, jóllehet, ahhoz nagyon bambának kellene lenni, hogy ne vegyük észre, micsoda felháborító szerencsétlenség folyik itt.

De ti, kedves utálkozó és a cinizmus bödönéből az utolsó méregcseppet is kiborító liberálisok, mit tudnátok adni ennek az államnak a vérben forgó elégedetlen tekinteteteken és a mindent megrontó erkölcstelenség soha nem látott istenítésén túl? Mire fel ez a gyűlölettől fortyogó magabiztosságotok? A kezdetektől fogva képmutató Amerikába vetett gyermekded hitetek adja ezt a kénköves hevet cikkeitekhez és szégyenteljes tüntetéseitekhez? Vagy talán a modern Európa definiálatlan jelszavai korbácsolták fel elégedetlen lelketek tengerét? Mindegy is, kedves mindenkinél mindent jobban tudó liberálisok, egy biztos: ha magam döntenék róla, egy fűszál odébb tételével sem bíználak meg benneteket, mivel annyit értetek a valódi államvezetéshez, mint Orbán Viktor az „okos”telefonokhoz.

Ja, vagy azt hittétek, hogy a gyűlölet elég? Meg egy-két „hátrányos helyzetűzés” és „mélyszegényesezés” majd megold mindent? Meg a „párbeszéd”, meg a „buzitolerancia” meg a „mindenki csinálja azt, amit szeret”-szerű hozzáállás? Ti tényleg azt hiszitek, hogy itt egyből kánaán lesz tejjel-mézzel folyóval, rózsaszín palotával és aranyhintóval, ha a Fidesz is megy a levesbe hasonlóan az „arab tavasz” kormányaihoz? Talán nem tudjátok, amit mi már régóta, hogy csak tudatlan eszköz vagytok a külföldi titkosszolgálatok kezében, és úgy táncoltok, ahogy ők fütyülnek, igaz, azt is botladozva és esetlenül?

Kedves, a tévéhíradó előtt nagyokat csapkodó-káromkodó, magas vérnyomástól szenvedő, vagy csak egyszerűen divatból-vagányságból lázadozó liberálisok. Had tegyek egy javaslatot, és fordítsátok zsigerből támadó, és az aljas média által pofonegyszerűen irányított dühötök energiáját országépítő tevékenységekre és gondolatokra. Na de nem úgy, ahogy azt általában szoktátok, külföldi módszereket ellesve, konfliktusokat nagy ívben kerülve, férfiatlanul. Hanem önállóan, az emberi jogok helyett az emberi kötelességekre koncentráltan. A hitványság és a gyávaság helyett az erényekre és a bátorságra építetten.

Mi jól tudjuk, hogy ti liberálisok, utáljátok Magyarországot és a magyarokat, hiszen manapság ez jelenti a „haladó szelleműséget” a világban: utáld sajátjaidat és azokat, akik saját, önálló útjukat képviselik. Miért teszitek, elmondjam ezt is? Vagy talán már sejtitek? Azért utálkoztok és majmoljátok a brüsszeli nagyokosokat vagy a fehérházi cirkuszi mutatványosokat, mert ez még mindig könnyebb, mint felelősséget vállalva tenni az országért. Ti erre alkalmatlanok vagytok: megijeszt benneteket a felelősség terhe, amit magyarként a magyarokért vállalnotok kellene. Ezért ugattok és ezért lihegtek, ha ide esz a fene egy „nagymenőt”, mert a bátorsággal és a férfias kiállással köszönő viszonyban sem vagytok, és a jelek arra mutatnak, hogy ezt a szánalmas viszonyt nem is kívánjátok megváltoztatni.

Drágalátos liberálisaim, tegyétek meg a szívességet, és amíg a gyűlölködésen túl nem tudtok igazi megoldásokkal szolgálni, hallgassatok. Tegyetek le fülsértő, képmutató és naivitástól bűzlő beszédeitekről. Üljetek le egy rövid időre és tegyétek fel a kérdést: kik terjesztik az ellenségességet az országban? És ha majd hosszabb-rövidebb idő után rájöttök, hogy tőletek ered az a sok mocsok, amivel mindenkit vádoltok, szánjatok rá még pár napot és vegyétek sorra, mit tehetnétek szívből és előrevivő módon magyarként a magyarokért!
mediavadasz.blog.hu/2014/12/14/kedves_habzo_szaju_liberalisok

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 14:15:24

matetu válaszolt, de hozzászólását kimoderáltam. viszont azt írta, hogy szeretné, ha lenne itt valami, hogy ne tűnjön úgy, mint ha nem válaszolt volna. itt áll tehát ez a pár bötű.
Isten áldja!

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 13:59:50

@matetu: Igen, egyértelműen áruló és árulkodós kisgyerek vagy.

Nem érted, mert képtelen vagy figyelni, most is paradoxon, de legalább az élet szolgálatába állított! Összehasonlíthatatlanul értelmesebb, mint magasba emelve tüntetni vele Sorosért.

A színvonal nem hígult, éppen, hogy szűkült, de az a pár tudatökológiai utalással teli poszt nyilván elkerülte a figyelmed.

Ha tudnád mit jelent a radix, radicalis szó, akkor nem mondanál ekkora hülyeséget.

Továbbra elutasítom a cinikusságod, pláne hogy etimológiailag is önleleplező a kondicionáltságod.

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

matetu 2014.12.09. 13:34:14

@PPJ: ja, hogy már én is áruó vagyok. oké.

Pár éve az élet szolgálatába állított okostelefonapplikáció még bőven egy öko-techno paradoxonnak számított volna ezen a blogon. Kár, hogy a zöld vonalon azóta durván hígult a színvonal, bár gondolom ez az értelmetlen radikalizálódás elengedhetetlen velejárója.

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2014.12.09. 09:21:52

Ez kedvemre van!
Fogalmam sincs ki szerkeszti az MFP-t, de úgy látom figyelnek. Ilyen véletlen nem létezik. :-)

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 04:06:35

@matetu: Igen, minden olyan applikációnak helye lesz itt, ami valamilyen módon az egészséghez járul hozzá. Lásd, izraeli és egyéb globcion termékek bojkottját segítő szupranacionális mobil alkalmazás, valamint a magyar fogyasztók érdekeit védő és az ismeretlen dömpingáruk kereskedőit hátráltató mobil alkalmazás. Egyébként meg ne mérj kettős mércével. Egyébként meg "hiteltelenséggel" ne egy áruló dobálózzon. Annyit ér a cinikus hízelgésed is.

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 03:48:08

@AtyafiPeca: Sőt, most vettem észre, hogy ezekkel a háromszögekkel a friss kvíz posztodra is lehet jelentkezni :D
atyafipeca.wordpress.com/2014/12/08/kviz/

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 03:43:38

@AtyafiPeca: Úgy látszik többeknek egyszerre és egyre jár az esze :)
Az MFP is épp posztolt három háromszöget, az egyik elég határozottan rámutat, hogy a baloldal honnan is eredeztet(het)i magát.

Ilyenkor nyer új értelmet az "alulról építkező 'civil' mozgalom"...

www.facebook.com/metafizikaifenyessegplatform/posts/790235707703522

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

matetu 2014.12.09. 01:29:53

Nagyon jól tudod, hogy a létezésüket lehetővé tevő technológia semennyire nem kíméletes, egy embertelen és fenntarthatatlan rendszer termékei és katalizátorai, az általuk képviselt illúzió-univerzum sok-sok kárt okoz a hagyomány továbbörökítésének terén, mégis appokról írsz promótáló bejegyzéseket.

Lehet, hogy én "liberális nevellálóként" - soha nem lehetek méltó ahhoz a szellemi szinthez, amit te képviselsz, a korlátozott képességeimmel mégis úgy ítélem meg, hogy ilyen hozzáállással külső materializmus helyett felülemelkedést hirdetni több mint hiteltelen.

Bejegyzés: NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.08. 22:59:22

@AtyafiPeca: vastagon úszunk a cunci szarban, s nem félek ezt androidról megírni :-)

Bejegyzés: Internet VS föld: Az aszfaltbennszülöttek értelmi képességeiről

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2014.12.08. 22:56:09

@PPJ: Érdekes, hogy ezek a protestálók mindig változni akarnak. Változást, változást! Persze nem valamiből, valamivé, valakiből valakivé, pusztán változni. Még Obama "Yes, We Can"-je is implicite ezt üzeni. Életemben nem voltam még tüntetésen, de ha kimennék egyetlen táblát vinnék, rajta egyetlen szóval: Állandóságot! Ez lenne a legkeményebb korkritika, ugyanis ez az, amit a demokrácia képtelen megvalósítani. Arról persze fogalma sincs, hogy maga az "állam" szó is az állandóságot, megállítottságot jelent, és nemcsak a magyarban van így, mivel a latin Iupiter Stator is ugyanezt jelenti: Az államalapító, a megállító Jupiter. Ciklusba zárja és egy állandó középpont köré rendezi a létörvénybeli nyüzsgést.

A modern demokrácia ezt a megállítottságot elvben sem ismeri. A középpont helyét egy jogászkodó siserehad vette át.Legitimitását pedig épp onnan eredezteti, ahonnan még elvben sem származhat hatalmi legitimáció. A tudattalan tömegből, a passzív szubsztanciális bázisból. Abból a masszából, ami fölött hatalmat kell gyakorolni, nem pedig hatalmat eredeztetnie.

Ennek fényében tegyük fel a kérdést. Miért is tüntetnek ezek a szerencsétlenek?

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno