Utolsó kommentek:

Patkááány 2017.05.16. 21:18:37

Ha felvételezel alapképzésen az ELTE-re MSc-re, általában tudnak róla, és átrugdosnak az államvizsgán. Life hack, állítólag működik. Ki fogom próbálni. :)

Bejegyzés: Miért hagyom ott az ELTE környezettudomány MSc-t?

Vepvavet (törölt) 2016.12.23. 15:53:31

Nehezen mennek ezek a dolgok. A fene érti. Vagyis én nem. És hadilábon vagyok.

Talán a sárkányok viadala háttérbe szorítja a humán kötelességeket.

Bejegyzés: Di Caprio dokumentumfilmje lelőve

krakki 2016.08.11. 19:37:43

Ha te a fent leírt terményeket és azok terméshozamát komolyan veszed akkor csak azt bizonyítod, hogy teljesen komolytalan a cikked. Valóban nem jó út amin van a mezőgazdaság, de az legalább létezik, azzal szemben amit te állítasz. Olyan nincs és talán sosem volt. Plusz ha még azt nem is nézzük, hogy semmi köze nincs a valósághoz azoknak a terméshozamoknak amiket leírtál, akkor sincs semmi esélye annak, hogy te ezeket úgy tudd tartósítani, hogy később ne az éhhalál szélén kínodban edd meg a kovászos uborkákat almával. 1/50 részét ha fedezi a fent leírt élelmiszer mennyiség egy ember éves energiaigényét.
Nem mellesleg hiába akarsz jót, csak ártasz ennek a mezőgazdasági/élet irányzatnak! Új telekszomszéd, bérelt helyen, kb 1,5 hónapig dolgozott, egész család, bérmunkás. Ráköltött 100 ezret, a fél hektáros területből kb 20 négyzetmétert sikerült beültetni, azt is ott hagyták a madaraknak. Felhagyták, még egy tapasztalt, ebben felnőtt embernek is kemény lett volna ez a hely!
Másik emberke, kicsit messzebb tőlünk:
Kiköltöztek családostól egy 40 négyzetméteres hétvégi házba, nagy kerttel, villany van, víz nincs. Bírták 1 évet. A kedvencem az volt, hogy február végén vetette a paradicsom magot. Szabadföldbe... :)
Végszó: Többet ártanak a permkultúrának és az embereknek az ilyen cikkek mint amennyit használnak.

Bejegyzés: Az orosz organikus kiskertes tanyák (dácsák) mozgalmának története

doszi2 2016.07.31. 19:49:44

Dehogy szednek le 16 to malnarol 70 kiló málnát ugyan mar.....amugy nagyon jó a kezdemenyezes...

Bejegyzés: Az orosz organikus kiskertes tanyák (dácsák) mozgalmának története

nemecsekerno_007 2016.06.10. 15:31:41

Ez is ugyanolyan hisztérikus mint a favédők.
Magyarország, ezért szeretünk. :)

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

andraszuzu 2016.06.10. 15:18:19

Önnek szednie kellene valamit, mert korahoz kepest pocsek allapotban van. (Ne vegyen uj cipot)

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

gumicukor1 2016.06.10. 14:38:06

Elolvastam az első bekezdést, aminek a lényege az olvasó (én) sértegetése. tl;dr verziónak is vehető, tovább olvasni nincs értelme.
Ha esetleg liget téma is szóba került a továbbiakban, nem 1 és nem 12 fáról van tudtommal szó hanem ezres nagyságrendről, azért ha valaki a hely közelében sem jár megértem, hogy leszarja az egészet, neki mindegy, hogy hét végén betondzsungelbe megyünk vagy parkba.

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

erol 2016.06.10. 14:15:44

Fúj de undorító, penetráns bűz van itt. Na csá.

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

PPJ · http://greenr.blog.hu 2016.06.10. 14:14:55

@IT jegyzet: pont azt, mint a többi - ebben a nagy véleményszabadságban...!

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

IT jegyzet (törölt) · http://itjegyzet.blog.hu 2016.06.10. 13:56:37

Ez a mocsok mi a lófaszt keres a címlapon?

Bejegyzés: Ligetvédők, fa-szbukaktivisták és más belvárosi özön fa-jok

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2016.03.26. 12:22:50

Az itt is linkelt Árpád-korit lenne érdemes visszaállítani.

A fokgazdálkodás az a török háborúk alatt tönkre ment régi csatorna rendszer leromlása utáni állapot, rosszabb mint a régebbi, igaz elvileg jobb mint a mai. :-(

Bejegyzés: Az élet temploma (2015) – dokumentumfilm az ártéri fokgazdálkodásról

Fluoro 2015.12.28. 18:29:05

Régi szép telkes idők! Jó volt, csak azt utáltam, hogy a szomszéd telkeken sehol nem volt egy gyerek sem... Őszintén, akinek van egy ilyene, az heti 40 órában gürizik, utána ellátja a háztartást, hétvégén meg csak a telek... Hol van akkor az Élet? Már akinek nem a Dácsa lenne az élete, hanem szabadidejében pl. horgászni, vagy kirándulni szeretne? Jó ez, de ha már kötelező, akkor elvész a varázsa...

Bejegyzés: Az orosz organikus kiskertes tanyák (dácsák) mozgalmának története

Doktor Paracelsus 2015.12.06. 12:59:23

A jobb- és baloldaliság nem egy "választható" dualitás egy-egy fele. A jobboldaliság nem lehet szélsőséges. Amennyiben így tapasztalható, akkor abban a baloldaliság, mint "fertőző elem" van jelen. A fokozott jobboldaliság fokozott centrumra irányulás. A szélsőbaloldaliság viszont a fokozott szélre, perifériára való irányulás.

Baloldali "értékek" (szolidaritás, társadalmi igazságosság, stb) a koherens jobboldaliságból kihullott valódi értékek reziduumai groteszk egymásmellé rendeltségben.

Tehát a jobboldaliság baloldalisággá rontható, de a baloldaliság sosem javítható jobboldalisággá.

Bejegyzés: Az ökológiai szemléletű ember eo ipso jobboldali

ifsz 2015.10.21. 10:12:04

@PPJ: manapság nagyon könnyen megkapja az ember a technofób / luddita jelzőt ha valamilyen kritikát kíván megfogalmazni a jelenlegi technológiai trendekkel kapcsolatban. Jól látni, hogy honnan fúj a szél: Szilikon-völgy és környéke.

Láttam egszer egy 20 sz. eleji újsághirdetést (az időszak a feminista mozgalmak aranykora), ahol varrógépet hirdettek úgy, mint a nők felszabadításának technikai eszköze - ugyanaz a séma, mintahogy a mai "közösségi" médiát próbálják eladni, mint a végső megoldást az elnyomó rezsimek elleni harcban: vegyünk egy bonyolult problémát és kínáljunk rá egy egyszerű technikai megoldást. Vagy az ötvenes években volt a futuristáknak egy olyan víziója, ahol az ember életénék minden szegletébe atomenergiát képzeltek el: atomautó, atomkazán a pincében, ilyesmi - ez meg az "Internet of Things" nevezetű őrületre hajaz.

Szóval a technokrata megközelítésnek van történelme, abban látom a különbséget, hogy ez a mai technológia az ember életének tényleg minden szegletébe beköltözik (a fejébe is), addiktív is, a kockázatok pedig túl absztraktak ahhoz, hogy az is elsőre megértse, akit nem érdekel részleteiben a téma. Emiatt szerintem is nagy szükség van (lenne) a kritikus hozzáállásra.

Bejegyzés: Technokalipszis ébresztő videók a jövőből (18+)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.10.20. 01:18:15

@ifsz: Szervusz!
Ismerem és magam is nagy >rajongója< vagyok, anno említettem is többeknek a humánöko mesterszakon! Írni kéne arról is! Nem azzal van szemléleti gondom, ha valaki a technológiában is meglátja a szépet és jót, hanem ha kritikátlanul technokrata, naiv techno-optimista.

Bejegyzés: Technokalipszis ébresztő videók a jövőből (18+)

ifsz 2015.10.20. 00:42:34

Ha esetleg nem ismernéd, ajánlom figyelmedbe a Black Mirror c. brit tévésorozatot, amely a technológia és ember viszonyát feszegeti.

Bejegyzés: Technokalipszis ébresztő videók a jövőből (18+)