Utolsó kommentek:

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.11.25. 01:16:55

>>A szervezett magánhatalom neoliberális képviselői minduntalan a nemzeti kormány szemére vetik, hogy az állam hatalmát részben kiterjesztette a tömegtájékoztatási intézmények ellenőrzésére is. Erre azért van szükség, mert az elektronikus és nyomtatott tömegtájékoztatás túlnyomó része magántulajdonban van. Ha az ellenőrizetlen magánhatalom használja saját közérdekkel ellentétes, partikuláris érdekei érvényesítésére a tulajdonában lévő médiumokat, az miért nem antidemokratikus? Különösen akkor miért nem, amikor cáfolhatatlanul be van bizonyítva, hogy a szervezett magánhatalom minden rendelkezésére álló eszközzel korrumpálja a tömegtájékoztatást. Ezt bizonyította be a Frankfurter Allgemeine Zeitung munkatársa, Udo Ulfkotte, a „Gekaufte Journalisten” (Megvásárolt újságírók) című legutóbbi könyvében. Ezt kellene az elégedetlen fiataloknak elolvasni, mielőtt zombik és birkák módjára kimennek az utcára saját érdekeik ellen tüntetni.<< drabikjanos.com/2014/11/24/a-budapesti-bunraku-3-resz/

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.11.25. 00:46:04

@matetu: Igen, ez a lejegyzés a vízöntő koráról pont erről szól és pont ezt az épülést szolgálja. Belső barbárság helyett belső békét, külső materializmus helyett felülemelkedést. Kár, hogy republikánus nivellálók, és aljas besúgó árulók ezt nem értik.

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

matetu 2014.11.25. 00:30:05

PPJ, őszintén kívánom neked, hogy találj rá az isteni értelem fénye által kijelölt ösvényre, és állj ismét az épülés és a béke szolgálatába. Még akkor is, ha ez a komment nagy valószínűséggel megy a levesbe. Minden jót.

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

Alick 2014.11.22. 20:38:10

@polyvinyl: az említett "warfare" asszociációknál lényegre törőbbnek tartom a "globális információs háború" cimkéjű megközelítést.
De az írás kontextusához egyiknek sincs szervesen köze, mert az inkább a kollektív minták követése kontra egyéni felelősség tudati hátteréről szól, évezredes érvényességgel...

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

zila5 2014.11.22. 20:31:09

@zila5:
Aha, megvan:

"És ami még ennél is fontosabb: az embernek még sohasem volt annyira szüksége az isteni értelem fényének segítségére, mint most, amikor a dolgok megértését újból és elölről kell kezdenie.

Ez nagyjából annak a világváltozásnak az értelme, hogy a Föld és az emberiség a Vízöntő jelébe lép."

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

zila5 2014.11.22. 20:18:19

Szerintem ez az utolsó mondat nem kerek:

"És ami még ennél is fontosabb: az embernek még sohasem volt annyira szüksége az isteni értelem fényének segítségére, mint most, amikor a dolgok megértését."

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

Tudományos libsizmus 2014.11.22. 16:47:03

Sokan felhívták már a figyelmet az általános választójogra épülő "liberális demokrácia" rettentő pusztítására.

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.22. 14:55:42

Szerintem a poszter az ezoterikus mesék helyett nézzen utána inkább a jelenkor őrületének sok részletét megmagyarázó 4G Warfare és 5G Warfare elméletnek valami normális helyen, ahol értelmesen írják le.

Ettől függetlenül sokmindenben egyetértek a részleteket illetően.

Bejegyzés: Tömegtüntető vízöntők - Irodalmi Dubtechno

Ajtony 2014.11.20. 12:24:06

@Krisz11: nem mellékes: egyedül a FED bocsáthat ki fedezet és ellenőrzés nélkül pénzt. Az USA nemzeti valutája jelenleg a nemzetközi elszámolás alapegysége. Az USA költségvetési hiánya elérte a kritikus értéket, azt részben "pénznyomtatással" próbálják elviselhető szinten tartani. A virtuális(barter elszámolásra használt) dollár bármikor lecserélhető bármilyen valutára. Amennyiben a dollárt lecserélnék a nemzetközi kereskedelemben, és mindössze a belső felhasználása maradna meg, az értékvesztése hihetetlen mértékű és sebességű inflációt okozna. Nem véletlen a rendszeres kirohanás Kína ellen, és mint látjuk akár háborút is hajlandóak kirobbantani (Orosz-Ukrán). Az Ukrán "forradalom" érdekessége: nem szokott forradalom kirobbanni néhány hónappal a választások előtt, valamint a donyecki régió leszakadása erősítette a "nemzeti" ukrán pártok választási eredményét. A nem USA-barát arab államokban kirobbantott "forradalmak" egyik oka, hogy a 1999-ben megjelent Euro elszámolást szorgalmazták az energiapiacon. Az sem mellékes körülmény, hogy a dollár-elszámolás minden dollárján haszna van az USA-nak, amit "nagyon nem szeretnének" elveszteni.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

Krisz11 2014.11.17. 20:13:08

@napelemügynök:

" Azért kell lehülyézni téged, mert azt hiszed hogy okos vagy, mert elolvastál egy-két könyvet,"

Nem, neked azért kell, hogy valamivel kompenzáld az alul iskolázottságodat. A cigányok is ilyenek, bunkók, de legalább kemények.

"több ezer milliárd dollár mellett felszabaduló 40-50 milliárd dollár szükséges lesz a pénz forgalomhoz 2-3 százalék infláció mellett"
:D:D Fiam. Az infláció azt jelenti, hogy több pénz kerül a rendszerbe, mint amennyi a forgalom lebonyolításához szükséges. Ilyenkor akármennyi pénzt is adsz még hozzá, arra nem lesz "szükség". Csak plusz inflációt gerjeszt

"Kíváncsi vagyok az eső olajár az oroszoknak vagy az usákoknak baszik be előbb. :-))"

Azért elmondanám neked, ostoba barátom, hogy az olajár pont azért esik, mert az Amerikaiak csúcsra járatták a kitermelést. De amúgy oszd csak az észt nyugodtan.
Itt a hivatkozás, de nembiztos, hogy fel bírod fogni:

zsiday.hu/blog/k%C3%A9pzelt-riport-egy-orosz-eln%C3%B6kkel

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

napelemügynök 2014.11.17. 06:45:46

@lsg404: A CH kitermelés stabil lejtőn, azt mégis esik az olajár. :-))
Kíváncsi vagyok az eső olajár az oroszoknak vagy az usákoknak baszik be előbb. :-))

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

napelemügynök 2014.11.17. 06:44:14

@Krisz11: Jaj, bazz, te annyira hülye vagy! feltételezve hogy az áruforgalom azonos szinten marad, több ezer milliárd dollár mellett felszabaduló 40-50 milliárd dollár szükséges lesz a pénz forgalomhoz 2-3 százalék infláció mellett. Azért kell lehülyézni téged, mert azt hiszed hogy okos vagy, mert elolvastál egy-két könyvet, de csak azt büfögöd vissza az elemei logika teljes hiánya mellett. Már sokszor olvastalak. Sajnos a butaságod konoksággal párosul.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

Krisz11 2014.11.16. 21:15:57

@napelemügynök:
Ok, hogy nem tettszik amit írtam, hogy a hős Amerika (elméletileg) kiszophat, de áruld már el miért kell tapló parasztnak is lenni?
"akkor az a 40-50 milliárd dollár eltűnik annak inflációjával, ami manapság 2-3 százalékon van tartva. Ha a elemi oskola 3-4 osztályának matekja nem megy"
Nem, persze ...
Mi az hogy eltűnik te ostoba? Maximum hozzáadódni tud a 2-3%-hoz. Több pénz nagyobb inflációt gerjeszt.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

napelemügynök 2014.11.16. 20:15:05

@Krisz11: Ha az USA több ezer milliárd dollárt nyomtatott, akkor az a 40-50 milliárd dollár eltűnik annak inflációjával, ami manapság 2-3 százalékon van tartva. Ha a elemi oskola 3-4 osztályának matekja nem megy, akkor ne olvass közgazdasági könyveket!

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

lsg404 2014.11.16. 16:17:58

@a Ténytár: És vajon meddig? A fracking egy lufi.A konvencionális CH-kitermelés stabilan lejtőn, fogy a cucc és kész.

Ezt még a Guruló Hordó is megírja, nem kell az ffek.hu-n tájékozódni. A Bloombergen nemhinném hogy megjelenhet valami, ami nem corporate PR.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

Krisz11 2014.11.16. 12:26:47

@colonel Tigh:
"Szerintem ennél több kell azért, hogy egy háborút megindítsanak"
Szerintem sem lenne háború, nem is írtam. Még azt sem írtam, hogy az Orosz-Kínai megállapodás miatt hiperinfláció lesz, csak azt, hogy az elméleti lehetősége nagyon is megvan, és egy ilyen megállapodás erősíti ezt a lehetőséget.
@a Ténytár:
"itt pitiáner 10 milliárd $ miatt 3. VH-t vizionál?"

Neked is szól a fenti. Amúgy nem 10 milliárd, hanem 40-50 kb.
A fenti cikk arról nem szól, hogy az USA maga hatalmas mennyiségü pénzt nyomtatott 2008-óta, több ezer milliárdot. Miért nincs akkor infláció? Nem fogyasztanak úgy mint korábban, nincs úgy hitelezés, ezért lelassult a V, a pénz forgási sebessége. A V viszont a legkevésbé kiszámítható tényező az egész képletben. Nagyon is megvan az esélye egy hiperinflációnak, de hogy mikor mi válthatja ki azt nem tudja senki.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

ombie 2014.11.16. 12:02:09

Most komolyan David Ickével harcolunk a környezetvédelemért? Ez a csávó nagyon súlyos arc, gyíkember összeesküvésekről hadovál. A többi forrásotok is hasonló konteós idióta, és ez téged minősít, kedves poszter. Ha komolyan ezekkel vállaltok közösséget, akkor azt legalább ne a környezetvédelem nevében tegyétek.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

maxval birca hozzászóló · http://maxval.co.nr 2014.11.16. 11:47:20

@dr Smittpálelnökúr:

Gondolkozz egy kicsit, ne csak pártkatonáskodj. Kinek az érdeke Mo-n Amerika érdekeit követni? Senkinek.

Bejegyzés: A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!