A GMO lobbista szerint a gyomirtót meg lehet inni: a TV műsorban megkínálják vele...

PPJ         2015.03.29.

Gyönyörű, hibátlan, csillagos ötös! Mármint öntökönrúgásból. Glifozátot prédikál, de nem iszik belőle. Amikor a GMO és gyomirtószer lobbista Patrick Moore TV műsorban magyarázza, a még laikusok számára is erős szemöldökfelhúzással járó komolytalan butaságát, hogy a gyomirtóvegyszert "meg lehet inni, nem lesz tőle semmi baja az embernek", és mire az interjút készítő ott helyben megkínálja egy pohárral, mint egy tipikus feledékeny neoliberális cionista azonnal rávágja: dehogy iszom meg, "nem vagyok én egy hülye idióta, maga balf*sz!"

Ezzel körülbelül sikerült egy mondatba összefoglalnia mindent, amit a gúnynevén Mon$ATAN nevű génmódosító és gyomirtószer vállalatról tudni érdemes. (Az összes többi kettős mércéjű és kettős beszédű tudat- és világgyarmatosító szabadkőműves sötét aljas manipulátor lobbistával és vállalattal együtt.)

gmolobbista.png

A Time.com-on megjelent videó alapján a francia Canal Plus televízió készített volna interjút Patrick Moore lobbistával. Moore azt találta mondani a Monsanto petrolkémiai "halálgyár" Roundup nevű (glifozát alapú) gyomirtója kapcsán: hogy az emberi fogyasztásra alkalmas, majd visszautasította az interjúvoló ajánlatát, hogy akkor nosza, igyon egy pohárral belőle. 

Továbbá megtudhattuk, hogy Moore szerint a Monsanto gyomirtószerének a glifozát nevű aktív hatóanyaga, amiről az IARC és a WHO nemrég nyilatkozták, hogy rákot okoz, szerinte nem okozója, hogy Argentínában iszonyatos módon nő a rákos megbetegedések száma. (V.ö.: Az argentin apokalipszis: vajon ez lesz itthon is?!)

A WHO és az IARC nyilatkozott a RoundUp-ról...

www.iarc.fr/en/media-centre/iarcnews/pdf/MonographVolume112.pdf

www.theguardian.com/environment/2015/mar/21/roundup-cancer-who-glyphosate-

"Roundup, the world’s most widely used weedkiller, “probably” causes cancer, the World Health Organisation (WHO) has said.

The International Agency for Research on Cancer (IARC) – WHO’s cancer agency – said that glyphosate, the active ingredient in the herbicide made by agriculture company Monsanto, was “classified as probably carcinogenic to humans”."

Too ‘dramatic’: Monsanto shuns WHO verdict that Roundup ‘probably’ causes cancer - RT.com

According to the study, Glyphosate is used in more than 750 different herbicides in air dissemination during spraying, in water and in food. IARC said glyphosate was traced in the blood and urine of agricultural workers.

Rákkeltő lehet a világ egyik legnépszerűbb gyomirtója - Origo.hu

A lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolta a világ egyik legnépszerűbb - és az Egyesült Államokban a legtöbbet használt - gyomirtóját az Egészségügyi Világszervezet rákkutatási ügynöksége.

“Egy literrel meg lehet belőle inni és semmi baja nem lesz” - mondta Moore, a lobbista.

“Tehát nem veszélyes?” - kérdezte az interjúvoló.

“Nem veszélyes az emberre” - válaszolta Moore.

Majd amikor megkérték, hogy igyon belőle, - mint ha nem éppen önmaga mondta volna egy pillanattal előtte - megszakította az interjút és kisétált a stúdióból...

round646_0.jpg

Korábbi, teljesen a témába vágó bejegyzéseink:

Glifozát IPA só. Az meg mi? Eszik vagy isszák?

Friss kutatási eredmények az autizmus és a növényvédőszerek kapcsolatáról

A Monsanto herbicidje irtja ki a pompás királylepke populációját

Brazil gazdák követelik pénzüket a Monsanto-tól: nem működnek a génpiszkált termények!

GMO: Néhány kilóra megvett magyar tudós és a kilónyi tumorok

De van nekünk hazai "kincsesbányánk" is! Györgyey János GMO lobbista is sokkal őszintébben fogalmaz, mikor szűkebb körben nyilatkozik meg és nem a televízióban kell a nézők tudatát manipulálnia. Egy szegedi tudományos fórumon készült hangfelvétel szerint ugyanis szó szerint ezt mondta: „a génmódosított növényekről minden olyan marketingdumát, hogy az az éhezést oldja meg a Földön, meg hasonló, azt nyugodtan el lehet felejteni! Soha nem erre találták ki őket, nem ezért fejlesztették őket! A nagy cégek nem ezért öltek bele fajtánként százmillió dollárt, hogy a Földön az éhezés kérdését oldják meg! Azért csinálták, hogy pénzt szerezzenek, hogy profitot csináljanak és piacot nyerjenek! Ezt mind a hármat a génmódosított növények kiválóan tudják.” (Felszólalásának felvétele a Greenpeace birtokában van.)

Monsanto _ Designing our world1220894975763647598.jpg

         23 hozzászólás

Címkék: videó világ autizmus gmo mezőgazdaság vegyszer génmódosítás géntechnológia agrárium monsanto peszticidek gmo lobbi roundup agrokemikáliák herbicidek

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása