A GMO lobbista szerint a gyomirtót meg lehet inni: a TV műsorban megkínálják vele...

PPJ         2015.03.29.

Gyönyörű, hibátlan, csillagos ötös! Mármint öntökönrúgásból. Glifozátot prédikál, de nem iszik belőle. Amikor a GMO és gyomirtószer lobbista Patrick Moore TV műsorban magyarázza, a még laikusok számára is erős szemöldökfelhúzással járó komolytalan butaságát, hogy a gyomirtóvegyszert "meg lehet inni, nem lesz tőle semmi baja az embernek", és mire az interjút készítő ott helyben megkínálja egy pohárral, mint egy tipikus feledékeny neoliberális cionista azonnal rávágja: dehogy iszom meg, "nem vagyok én egy hülye idióta, maga balf*sz!"

Ezzel körülbelül sikerült egy mondatba összefoglalnia mindent, amit a gúnynevén Mon$ATAN nevű génmódosító és gyomirtószer vállalatról tudni érdemes. (Az összes többi kettős mércéjű és kettős beszédű tudat- és világgyarmatosító szabadkőműves sötét aljas manipulátor lobbistával és vállalattal együtt.)

gmolobbista.png

A Time.com-on megjelent videó alapján a francia Canal Plus televízió készített volna interjút Patrick Moore lobbistával. Moore azt találta mondani a Monsanto petrolkémiai "halálgyár" Roundup nevű (glifozát alapú) gyomirtója kapcsán: hogy az emberi fogyasztásra alkalmas, majd visszautasította az interjúvoló ajánlatát, hogy akkor nosza, igyon egy pohárral belőle. 

Továbbá megtudhattuk, hogy Moore szerint a Monsanto gyomirtószerének a glifozát nevű aktív hatóanyaga, amiről az IARC és a WHO nemrég nyilatkozták, hogy rákot okoz, szerinte nem okozója, hogy Argentínában iszonyatos módon nő a rákos megbetegedések száma. (V.ö.: Az argentin apokalipszis: vajon ez lesz itthon is?!)

A WHO és az IARC nyilatkozott a RoundUp-ról...

www.iarc.fr/en/media-centre/iarcnews/pdf/MonographVolume112.pdf

www.theguardian.com/environment/2015/mar/21/roundup-cancer-who-glyphosate-

"Roundup, the world’s most widely used weedkiller, “probably” causes cancer, the World Health Organisation (WHO) has said.

The International Agency for Research on Cancer (IARC) – WHO’s cancer agency – said that glyphosate, the active ingredient in the herbicide made by agriculture company Monsanto, was “classified as probably carcinogenic to humans”."

Too ‘dramatic’: Monsanto shuns WHO verdict that Roundup ‘probably’ causes cancer - RT.com

According to the study, Glyphosate is used in more than 750 different herbicides in air dissemination during spraying, in water and in food. IARC said glyphosate was traced in the blood and urine of agricultural workers.

Rákkeltő lehet a világ egyik legnépszerűbb gyomirtója - Origo.hu

A lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolta a világ egyik legnépszerűbb - és az Egyesült Államokban a legtöbbet használt - gyomirtóját az Egészségügyi Világszervezet rákkutatási ügynöksége.

“Egy literrel meg lehet belőle inni és semmi baja nem lesz” - mondta Moore, a lobbista.

“Tehát nem veszélyes?” - kérdezte az interjúvoló.

“Nem veszélyes az emberre” - válaszolta Moore.

Majd amikor megkérték, hogy igyon belőle, - mint ha nem éppen önmaga mondta volna egy pillanattal előtte - megszakította az interjút és kisétált a stúdióból...

round646_0.jpg

Korábbi, teljesen a témába vágó bejegyzéseink:

Glifozát IPA só. Az meg mi? Eszik vagy isszák?

Friss kutatási eredmények az autizmus és a növényvédőszerek kapcsolatáról

A Monsanto herbicidje irtja ki a pompás királylepke populációját

Brazil gazdák követelik pénzüket a Monsanto-tól: nem működnek a génpiszkált termények!

GMO: Néhány kilóra megvett magyar tudós és a kilónyi tumorok

De van nekünk hazai "kincsesbányánk" is! Györgyey János GMO lobbista is sokkal őszintébben fogalmaz, mikor szűkebb körben nyilatkozik meg és nem a televízióban kell a nézők tudatát manipulálnia. Egy szegedi tudományos fórumon készült hangfelvétel szerint ugyanis szó szerint ezt mondta: „a génmódosított növényekről minden olyan marketingdumát, hogy az az éhezést oldja meg a Földön, meg hasonló, azt nyugodtan el lehet felejteni! Soha nem erre találták ki őket, nem ezért fejlesztették őket! A nagy cégek nem ezért öltek bele fajtánként százmillió dollárt, hogy a Földön az éhezés kérdését oldják meg! Azért csinálták, hogy pénzt szerezzenek, hogy profitot csináljanak és piacot nyerjenek! Ezt mind a hármat a génmódosított növények kiválóan tudják.” (Felszólalásának felvétele a Greenpeace birtokában van.)

Monsanto _ Designing our world1220894975763647598.jpg

         23 hozzászólás

Címkék: videó világ autizmus gmo mezőgazdaság vegyszer génmódosítás géntechnológia agrárium monsanto peszticidek gmo lobbi roundup agrokemikáliák herbicidek

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr147317530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H3rold 2015.03.30. 00:44:34

Az ilyen faszkalap miért nem döglik meg saját magától?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.30. 11:35:20

@Quarker: Mert tulajdonképpen nem is saját maga, nem önmaga. Stupiditása és manipulálhatósága, önnön transzcendens realitásának teljes elhagyása éppen arra prekondicionálta, hogy a lehető legaljasabb és legsötétebb háttérhatalmak érdekeit szolgálja ki úgy, hogy közben azt higgye, mintha önmaga cselekedne és nem mások által vezérelten...

fordulo_bogyo 2015.03.31. 06:40:42

„az IPhonerol es tobbi okostelefonrol minden olyan marketingdumát, hogy az a kommunikaciot oldja meg a Földön, meg hasonló, azt nyugodtan el lehet felejteni! Soha nem erre találták ki, nem ezért fejlesztették! A nagy cégek nem ezért öltek bele modellenekent százmillió dollárt, hogy a Földön a kommunikacio kerdeset oldják meg! Azért csinálták, hogy pénzt szerezzenek, hogy profitot csináljanak és piacot nyerjenek! Ezt mind a hármat az IPhone es mas okostelefon modellek kiválóan tudják.”

Van IPhone-od? Vagy mas okostelefonod?
Azert hasznalod, hogy profitot termelj a gyartoknak, vagy azert, mert jo neked, hogy van?

Nem tudom, erted- az analogiat? Az, hogy egy termeken a gyartonak hasza van, az nem minositi le a termeket. Ha nem lenne haszna, nem termelne, es te nem vasarolhatnad, nem hasznalhatnad.
Ne ezt nezd hanem azt, hogy neked megeri-e a kert ar, van-e annyi "haszna" szamodra, hogy annyit fizess erte. ha nincs, akkor ne vedd meg, es kesz. Senki nem fogja rad eroszakolni a legujabb IPhone modellt.
Vagy a legujabb GMO-t.
Ha nem jo, ne vedd meg. Ha jobb, mint a korabbi valtozat, vagy olcsobb annal, akkor meg hulye vagy ha nem veszed meg.

károly szántana 2015.03.31. 07:02:50

@fordulo_bogyo: De a Monsanto pontosan, hogy rád erőszakolja a termékét. Az emberei járják a földeket, mintát vesznek, és ha megtalálják az általuk levédetett génszekvenciát, már fizethetsz is. Nem tudsz olyant csinálni, hogy a termés egy részét elteszed vetőmagnak, mindig tőlük kell vásárolnod, de nem csak a vetőmagot, hanem a gyomirtót is hozzá. A kukoricabogárnak ellenálló kukoricájuk -mivel szélporozta növény- nagyon könnyen keresztezi magát a GMO-mentes kukoricával, ezért is kellett kiszántani, amikor találtak belőle nálunk. Ha egyszer beteszik ide a lábukat, akkor attól kezdve kukoricát csak tőlük lehet venni.

Szolo 2015.03.31. 07:14:09

Ügyesen húzta be a csőbe a riporter a lobbistát! Sajnos gyomirtót eddig sem a mellékhatásaik alapján rendeltek a termelők, hanem az áruk alapján. Eddig megérte a Round Up a termelőknek, ezután is megéri. A termelő a hasznot akarja maximalizálni, és arra jó a gyomirtó.

Yamashita 2015.03.31. 07:31:01

Megkérdezném a cikk iróját, hogy ez a " neoliberális cionista " mi és milyen kontextusban jön egy gyomirtóhoz? Vagy csak be kell állni a sorba? Gondolom ettől majd többen olvassák a blogot.

Peterpapo 2015.03.31. 08:14:33

@Yamashita: Pont ezt akartam én is megkérdezni. Meg azt, hogy és a világgyarmatosító szabadkőműves?

fay rodisz 2015.03.31. 08:28:53

@fordulo_bogyo:

Nagyon elfuserált az analógia.
Ájfont eldöntöm, nem veszem meg, oszt jónapot. Rajtam nem nyerészkednek. Vagy megveszem,és nyertek.

A GMO meg benne van lassan mindenben, amit a piacon megveszel és megeszel. Nem tudod kikerülni, ez már nem azon múlik, hogy a saját kertemet beszórom vele vagy nem.

madarasi.abel 2015.03.31. 09:05:59

Nem vagyok GMO lobbista, de a glifozáttal való riogatást nem tartom jó ötletnek. Még a WHO is csak annyit írt, hogy "karcinogén lehet", ami azt jelenti, hogy találtak olyan tudományos munkát, ami ennek "lehetőségét" nem zárta ki.

Úgy tűnik, hogy mindkét oldal megtalálja a másik fél idiótáit, hogy aztán azokkal tegye nevetségessé az ellentábort.

Yamashita 2015.03.31. 10:00:40

@Peterpapo: Ez tettszett. Nagyon jól látod.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 13:16:25

@fordulo_bogyo: I'm sorry, Tamás, but you just totally missed the point...

Egyébként nem tudom, hogy az egyetemeden amerikában mi számít "erőszaknak", de ha nem tudsz a Monsanto ilyen irányű üzletpolitikájáról, akkor súlyosan tájékozatlanságban leledzel.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 13:19:08

@Yamashita: Most akkor nem érted, vagy már eleve megválaszolod magadnak? Kérdezel vagy eleve előítéletes vagy? A választ ugyanis csak előítélet mentesen, befogadóan lehet megemészteni. Addig nem válaszolok, míg már a kérdésedben is pocskondiázva támadsz!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 13:20:54

@Peterpapo: Sapienti sat., avagy: ha alapvető ismeretek hiányoznak két magyar szó megértéséhez, akkor nem ez lesz az a fórum, ahol ezt én bepótolom nektek pár perc alatt.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 13:28:29

@Yamashita: Mert neked a nivelálló alászállító semmitmondó politikai korrektség a "színvonal" mércéje...(?!) Akkor nem is csodálkozom.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 13:31:18

@madarasi.abel: Egy pöppet mintha elkerülte volna a figyelmed a The Ultimate Killing Machine feliratú kép alatt elhelyezve hivatkozott öt korábbi bejegyzés!

Ajánlott olvasmány: Pusztai Árpád - Bardócz Zsuzsa: A genetikailag módosított
élelmiszerek biztonsága mek.oszk.hu/03200/03216/html/

Peterpapo 2015.03.31. 14:21:06

@PPJ:

Tévedésben vagy. Nem az alapvető ismeretek hiányoznak, hanem a logikai összefüggést nem látom egy gyomirtó és a neoliberális cionista világgyarmatosító szabadkőművesek között.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 14:45:36

@Peterpapo: Kár. Pedig pont ezen alapvető összefüggésen elindulhatnál az egyik nem véletlenül megjelenített kép vizsgálatával: m.cdn.blog.hu/gr/greenr/image/gmo/Monsanto%20_%20Designing%20our%20world1220894975763647598.jpg

Peterpapo 2015.03.31. 14:59:26

@PPJ: Mennyire gond, hogy nem látok mást, mint egy csillagképként kirakott halálfejet néhány szóval, megnevezéssel, amelyekből csak az aspartam és a DDT ismerős? Igazából azért jöttem erre a blogra, mert tetszett, hogy valaki hülye volt a tévében, ezért elolvastam és nincs is semmi gondom, csak nem értem mi az összefüggés egy hülye, aki nem iszik a gyomirtóból, bár előtte azt mondta, nyugodtan lehetne inni belőle és a neoliberális cionista világgyarmatosító szabadkőművesek között?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 15:10:06

@Peterpapo: A kettős beszéd, kettős mérce jelenkori "apostolai" felől kellene többet érdeklődnöd, tapasztalnod. Ez nagyban segítene megérteni a globalista politikát és a cionista geopolitikát is. Maximálisan jellemzője ugyanis. A világgyarmatosító szabadkőművesség úgy állítható analógiába a Mon$ATAN-nal, ahogy a jelzett képen 1901 óta dolgozik >a vállalat< a pusztítás legkülönfélébb módszerein. Nagyíts rá a képre, olvasd el a szöveget, és nézz utána az összes komponensnek, mert így lesz megérthető, hogy mennyire "élelmiszeripari agrágvállalat" (inkább halálmiszeripari talajirtó gépezet) ez az alapvetően haditechnológiai petrolkémiai cég. Itt egyáltalán nem konkrétan csak Moore-ról van szó.

Peterpapo 2015.03.31. 15:23:53

@PPJ:

Érdeklődni szeretnék, hogy kik a jelenkori "apostolok"? A mai világban, amikor minden rákkeltő és mérgező, még a napfény is, a többi annyira nem érdekel, hogy utána nézzek.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.03.31. 15:32:35

@Peterpapo: "Érdeklődés hiányában elmaradt"?! :)

 
 
süti beállítások módosítása