Tiltott GMO Magyarországon? - Kiborult a zöld ombudsman, a TTIP vétóját követelik

PPJ         2015.01.20.

"Hiába védi Magyarországot a GMO-któl az alaptörvény, az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény aláírása után a biotechnológiai cégek beperelhetik majd Magyarországot a tilalomért - mondta Szabó Marcell zöld ombudsman. Civilek szerint Magyarországnak a jelenleg tárgyalt formájában meg kellene vétóznia az egyezményt." - írja a "Minket is letarolnak a buherált növények" című cikkében a Napi Gazdaság.

ttip.pngSzabadkereskedelmi liberális tolerancia a gyakorlatban

További GreenR posztok a témában:

Súlytalanná válhat Magyarország GMO-mentessége? - Rádiófelvétel a TTIP-ről

Nem kérünk amerikai, hormonkezelt, génmódosított, klónozott élelmiszereket!

Génpiszkált és betiltott rákkeltő anyagokat hoz az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény?!

Kiemeljük a Napi Gazdaság híréből az első két bekezdést:
Akármilyen határozottan is áll ki a kormány emellett, Magyarország GMO mentessége veszélybe kerülhet, ha a jelenleg tárgyalt feltételek mellett életbe lép a TTIP néven ismert, az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezmény. Erről Szabó Marcell, az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese beszélt környezetvédő civilekkel közös sajtótájékoztatóján. Szabó az eseményen felhívta a figyelmet, hogy bár eddig mindig kiállt amellett, hogy Magyarországon ne legyenek genetikailag módosított növények vagy élelmiszerek, és az ország GMO mentessége az alaptörvényben is szerepel, valamint uniós garanciák is vannak erre, az EU nemzetközi egyezményei az alkotmányokat és az uniós jogszabályokat is felülírják.

Ez a GMO-k esetében azzal jár, hogy az alkotmányos tilalom ellenére egy befektetni szándékozó biotechnológiai cég – például az amerikai Monsanto – beperelhetné Magyarországot egy kereskedelmi választott bíróságon, a tilalom visszavonását vagy kártérítést követelve a potenciális profit elvesztése miatt. A magyar vagy amerikai bíróság helyett ilyen esetekben a jogrendszeren kívüli arbitrázs-bíróságok döntenek, ezt a lehetőséget a TTIP részeként tárgyalt beruházásvédelmi és vitarendezési mechanizmus (ISDS) garantálja. Így tehát ha Magyarország támogatja és elfogadja a TTIP-tervezetet a beruházásvédelmi mechanizmussal együtt, akkor nehéz lesz megtartani a GMO-moratóriumot. A magyar államnak – minden más uniós tagállammal együtt – pedig meg kell majd gondolnia, milyen élelmiszerbiztonsági vagy környezetvédelmi szabályokat hoz, amelyeket nem támadnak majd meg a befektetők. ... Olvassa tovább a teljes hírt a Napi Gazdaság Online oldalán!

További GreenR posztok a témában:

Friss kutatási eredmények az autizmus és a növényvédőszerek kapcsolatáról

Kína 1 millió tonna génkezelt kukoricát küldött vissza az USA-nak

GMO: Néhány kilóra megvett magyar tudós és a kilónyi tumorok

Erősödő ellenállás GMO téren az egész világon

Ki nyeri az amerikai GMO-háborút?

Nem kell kesztyűs kézzel bánni ezekkel!

Oroszország terrorcselekményként büntetné az illegális GMO-használatot bit.ly/1mVcmXW
Ez már hivatalos - Oroszország teljesen betiltja a GMO-kat bit.ly/1noOhrx

A France 24-nek adott interjúban Soros szerint az Európai Unió a Globális Kormányzás elbukott kísérlete

soros.jpg

         9 hozzászólás

Címkék: kína usa oroszország európai unió gmo mezőgazdaság génmódosítás géntechnológia ökológia új világrend fenntarthatóság agrárium zöld ombudsman génmegőrzés gmo lobbi szabadkereskedelem ttip euro-atlanti erők

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr447093107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.01.21. 04:36:56

az euból kellene már de kurvára kilépni. kérdés, hogy orbán viktornak feláll -e még a pöcse annyira, hogy ilyen alapvető lépéseket meg tudjon tenni, vagy le kell váltani, és az utóda hozza majd meg ezt a döntést.

s.g.l. 2015.01.21. 06:41:31

@Gerilgfx: Oszt MO összeomlana!

Egyébként nincs GMO mentes övezet!
Alaptörvénybe iktatva egy baromság!

Gerilgfx 2015.01.21. 11:42:34

@s.g.l.: omoljon, addig se kell 80%-os adót fizetned, meg 1 millió közalkalmazottkörömreszelőt eltartanod.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.01.21. 14:45:47

@s.g.l.: Hazaellenes hülyeségeket nem kéne beszélni balliberális demagógiával fűszerezve.

Nézzen utána a száraz tényeknek és számoknak. greenr.blog.hu/2013/06/16/_okopolitika_tagok_legyunk_vagy_szabadok

PPJ · http://greenr.blog.hu 2015.01.21. 14:47:32

@Gerilgfx: Elindult az Eurázsiai Unió, már csak idő kérdése, hogy átlépjünk. Persze pengeélen táncolás ez az egész. Látjuk mit csinál Ukrajnában Soros...! Szépen, lassan, módszeresen, de eljött az ideje a váltásnak!

Gerilgfx 2015.01.24. 02:41:33

@PPJ: írtam erről egy rövid cikket, megtalálod a blogomon.

Sándor Kovács2 2015.01.28. 01:06:21

Azt teljesen kizártnak tartom, hogy a különböző szabadkőműves társaságok ne ismernék a tartós államiság alapvető kritériumait. A respublika és a progresszionizmus egyéb derivátumai nem tartoznak ezek közé. Ezek és a darwinizmussal szorosan párhuzamba állítható alakulatok végső soron önfelélő, önpusztító államszerűségeket (ellenállamokat) produkálnak. Egy igazságos állam (és annak minden intézménye) csak hierarchikus, meritokratikus(érdemelvű) és organikus lehet (Bogár László nyomán). Ezek hiányában az adott emberi közösség egyszerűen feléli bezárt létének minden erőforrását.

Az egalitárius rendszereket úgy tűnik nem azért hozzák létre, hogy saját közösségébe és természeti környezetébe emelkedett módon tagolja be az embert, hanem, azért hogy egyre brutálisabb sebeket ejtsenek az ember belső és külső világán. Ha nem így lenne, akkor nem cserélgetnék a rendszereiket olyan gyakorisággal. Most jakobinusok vagyunk, később bolsevikok, de lehet, hogy inkább demokraták, vagy liberálisok, stb. Néhány példa: a köztársaságpárti a királyt fejezte le, a bolsevik jónéhány ember veséjét verte le, a liberáldemokrata pedig már mindenki lelkét mérgezi. Tehát szisztematikusan haladnak az ember ontológiai középpontja felé.

Hova vezetett a modern társadalmi kísérletezgetéseik néhány száz éve? Az ember méltósága, szellemi potenciálja, lényeglátása, általános túlélőképessége és egészsége mélypontra, a pusztulás határára érkezett. A világból szinte már mindent kipusztítottak, ami szép, szellemi, nemes, értékes.

Ennek fényében tökéletesen mindegy mit mondanak Mr. Soros és társai, mert amit kitalálnak a jelenlegi EU-s agyrém helyett, ugyanolyan káros és pusztító lesz, mint dicstelen elődje....

Sándor Kovács2 2015.01.28. 09:41:15

@Gerilgfx: Ez alapvetően nem pöcs kérdése. Ezeket a modern rendszereket olyan sötét erők tartják fenn, amelyeknek mibenlétéről nem sok fogalmunk lehet. És Orbán Viktornak sem. Bibó István vagy Wass Albert örökségére vagy éppen az illiberalizmusra alapított szellemiség tökéletesen elégtelen a valós mozgatók és mozgatottságok felismerésére, a helyes cselekvésről nem is beszélve. Itt a lét, a tudat, a világ és az ember mélyén működő erők olyan szintű ismeretére és értésére van szükség, amely már csak nagyon kevesek sajátja.

Természetesen Orbán ismeri az erővonalakat. Megfutja - mert meg kell fussa - a kötelező köreit, tudja kik és miért rajzolták meg játszótere határait, de kétlem, hogy a helyes megoldás irányába bírna mélyebb lényeglátással.

Első pillantásra valóban jónak tűnik az EÁU-hz való csatlakozás. De hogyan lehet kiugrani az euroatlantista befolyás alól? Ezt a függő viszonyt évszázadokon át építgették a "haladás erői", miközben lassan és szisztematikusan oldották fel az évezredes szakrális struktúrákat, minden valódi restauráció alapját.

Elég lenne egy gyönge próbálkozás a "kiugrásra", mire valaki valahol nyom egy "Entert" és két perc alatt összeomlik a magyar állam működőképessége. A pénzfegyverek elképesztő erővel rendelkeznek...

antirandom 2015.06.19. 21:45:40

KÖZÉRDEKŰ ÉSZREVÉTEL: Akik ismerik az emberi vérszérum víz, konyhasó és kálium arányait, a Salsol, Salsola és Ringer infúziós oldatok vérszéruménak megfelelő víz, konyhasó és kálium (99 : 0,9 : 0,3) dózis arányait, az 1950-ben Nobel-díjat kapott mellékvesekéreg kutatók patkányokon és embereken végzett hatás méréseit, amelyek szerint a nátriumdózis csökkentés és a káliumdózis növelés életrövidítő, ivartalanító, érzelemmentesítő vegyi fegyver hatású, akik ismerik a mérgező kálium túladagolás egy órás (1 grammnál nagyobb) és napi (3,5 grammnál nagyobb) dózisait az orvosi élettan tankönyvek alapján, de ezeket elhallgatták a magyarok elől, akik nem léptek fel a kálium nagyságrendi mérgező túladagolásával és a konyhasópótlás nagyságrendi csökkentésével, s a tiszta desztillált ivóvizet életveszélyes mérgezőnek, a szennycsatornákkal szennyezett ivóvizet legegészségesebb tápláléknak hazudozással folytatott mózesi-talmudi módszeres Nemzeti Stop Só Programmal és Chips-adóval fajirtás ellen, s az ezekkel a betelepülni akaróknak helycsinálás ellen, az izraeli cégek liberalizált idetelepülése és ezzel hazánk területei izraeli cégek által felvásárlása, s a cégtulajdonosok ideszült gyermekei tulajdonává átszármaztatása ellen, teljességgel alkalmatlanok a magyar megmaradás szervezésére. Jó lenne, ha a melléklet szerinti ügyben minden magyar politikus és keresztény segítene a magyar lakosság mielőbb felvilágosításában. A mérgezés elhárítás a magyar lakosság megmaradásához feltétlenül szükséges. Sokkal előbbre való a politikai cirkuszoknál és a lelki vigasz nyújtásnál. Tudni kell, hogy a kiválasztott nép a Mózes II/23. 20-33-ban és Mózes V/7. 2, 22-ben és a Talmud Baba kamma 93. b. lapon és Taanith 10 a. lapon részére törvényileg előírt zsidó fajirtást folytatja hazánkban (is) a Talmudban bálványimádóknak kinevezett "Jézus után tévelygők" kirablásához, kiirtásához. Ugyanis a konyhasó helyett kálisóval "sózással" megmérgezik a vérszérumot, s ezzel tönkreteszik valamennyi sejtmembrán működését. A meghibásodott sejtmembrán miatt minden sejt védekező képessége elromlik. A konyhasó helyett kálisóval „sózás” felerősíti az egyéb egészségveszélyeztető hatások egészségrontó hatását is. Újabban mindezt egyre pimaszabbul nyilvánosan szembe hazudja egyre több, a fajirtásban bűnsegédkező akadémikus, egyetemi oktató, orvos, gyógyszerész és természetgyógyász is. Nem elhinni kell a hatásokat, hanem rendesen bemérni. És ügyelni kell a fenti probléma fő okok helyett a másod- és harmadrendű egészségügyi politikai, gazdasági stb. problémákat figyelem elterelési célból előtérbe állító, ezek ügyében tüntetéseket stb. szervező ügynökökre is, lásd melléklet: NoamChomskyTizparancsolata. Magyarország, 2015-06-18. Tejfalussy András (www.tejfalussy.com)

 
 
süti beállítások módosítása