A betiltott Dugin előadása és a tudatökológiai vonatkozások figyelembe vétele

PPJ         2014.10.12.

alexander dugin.jpgHumánökológiai és tudatökológiai, természet- és kultúraőrző szép jó vasárnap délutánt kívánunk! Íme Alexander Dugin Budapesten - a kormányerők általi betiltás miatt - elmaradt előadása magyar felirattal. Előadása a politikafilozófia olyan területéről származik, megy organikus egészként tekint természet és tudat, ember és természet viszonyára, így ökofilozófiai és tudatökológiai szempontból, azaz a természet transzcendens és metafizikai szemléletét elősegítendő, hathatósan és megalapozottan száll szembe azokkal a szellemtelen és szellemellenes posztmarxista baloldali liberális demokratórikus förtelmekkel, amik általában világszinten ma "zöldpártokként" definiálják magukat (eltekintve persze attól a néhány kivételes szervezettől, amik tradicionális és egészséges világképpel rendelkeznek, s így az ökológia, ökopolitika és ökofilozófia terén is egészséges szempontokat reprezentálnak.) Hogy a liberálisok mennyire csúnyán nagyot tévedtek a "rasszistának" kikiáltott Duginnal kapcsolatban, éppen az mutatja, hogy Dugin az előadásában többek között a rasszizmust is élesen bírálja (kb. 35. perc után) annak biológiai materializmusa és modernizmusa miatt. Arra, hogy vajon miért tilthatták be a konferenciát, az előadás első négy percben képes volt választ adni. Az alábbi idézetet pedig az előadás kulcskijelentésének érzékeltük.

"A globális imperializmus, a globalizáció, a liberálisok hálózata abszolút gonosz. Ez a valódi gonosz birodalma, ami elpusztítja a természetet, elpusztítja az emberi lényt, elpusztítja a lelket, elpusztítja a szellemet, elpusztítja a kultúrát, elpusztítja a civilizációt. Ez egyfajta 'gépek lázadása', mert az alany és az egyén koncepciói gépszerű koncepciók. Tehát nem csak esélye van annak, hogy egy teljesen elgépiesített, virtuális világ felé haladunk, amiben a gépek az ember helyett cselekszenek.(...) A liberalizmus a modernitás gonoszságának legnyíltabb formája. De éppen emiatt vagyunk antiliberálisok."

Viszont, ha túl vagytok a videó-előadáson, akkor ugyanúgy ajánljuk a Dugin nézeteiről szóló egyik részletes tradicionális kritikát:
Horváth Róbert: Érdemek és végzetes tévedések: Alekszandr Dugin - Istenivaros.hu

         5 hozzászólás

Címkék: videó európa metafizika zöld pártok humánökológia politikai ökológia ökofilozófia metapolitika politikafilozófia alexander dugin

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr276784233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2014.10.13. 11:55:41

Röviden:

A dugin közép ázsiai egységfrontot akar összehozni, orosz megbízásból, a nagy kelet-nyugat összecsapásra, vagy talán az abból kimaradásra. Ennek eleme a cia-nato hátterű zöldek, a cion hátterű fogyasztók, a monoteista bázisú konzervatívok, és az összes liberális álca alatt nyomuló reakciós ideológia és mozgalom megállítása.

randomuser1 2014.10.13. 12:53:56

bár aleksz dugin egy szentéletű próféta akinek minden szava maga a színtiszta igazság, sokat nem tehet, az alkalmazott tudomány és a kultúra fejlődését egyre inkább a gonosz pénztőke irányítja, és mivel az egyre komplexebb és egymással összefüggő területek kutatásfejlesztése is irtózatosan költségeket és hatteret kíván, azt is mondhatnánk, senki nem tudja megteremteni a gonosz p,nztőke intézményein kívűl. szomorú ez, minden felelősen gondolkodó meber borzasztó szomorúsággal figyeli a pusztulásba menetelő fiatal legenrációkat és mondja a legigazabb mondatot, amit évezredek óta sneki nem tudott megcáfolni:
régen minden jobb volt, az emberiség a vesztébe szalad!

randomuser1 2014.10.13. 13:14:20

dugin amúgy akkor borult meg végleg, mikor a feleségéről kiderült, h az orosz LGBT mozgalom alapítója, megrögzött liberális.
:)

bailarygozar 2014.10.16. 07:54:57

uhh, na ezutan nem jovok vissza erre a blogra.

 
 
süti beállítások módosítása