Kína 1 millió tonna génkezelt kukoricát küldött vissza az USA-nak

PPJ         2014.05.06.

no_gmo-599x275.jpgKínának továbbra sem kell az amerikai génmódosított kukorica - Agrárszektor.hu

Újabb szállítmány importját törölték. Továbbra sem engedélyezi Kína az Egyesült Államokból érkező bizonyos típusú génmódosított kukorica importját. Az előző heti szállítmány törlését követően november óta már több mint 1 millió tonna tengeri behozatalát törölték – írja a Reuters.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint Kína mintegy 221 400 tonna amerikai kukorica importját mondta vissza az előző héten, mellyel már több mint 1 millió tonnára emelkedett a törölt kínai megrendelések mennyisége. A távol-keleti ország a Syngenta AG MIR 162 tipúsú génmódosított kukoricát rakta tiltó listára annak ellenére, hogy a világ többi meghatározó importőr országában átment a szűrőn.

Elemzők szerint a szállítmányok visszamondásában ugyanakkor a magas raktárkészletek, a madárinfluenza miatt visszaesett kereslet, a magas árak és a lassuló kínai gazdaság is jelentős szerepet játszhatnak.

image1396600231.png

Kína visszaküld egymillió tonna génkezelt kukoricát - Hídfő.net

Az Amerikai Egyesült Államok volt Kína egyik legnagyobb kukorica beszállítója 2008-2013 között, csak 2013-ban ötmillió tonnát vettek meg a kínaiak az USA-tól. Azonban ez a tendencia zuhan. Az USA az előző évhez képest 85%-al kevesebb kukoricát volt képes szállítani Kínába, Kína ugyanis bevezette a génkezelt növényekre a behozatali tiltást. A napokban 1 millió tonnát küldtek vissza, de idén már nem ez volt az első, április elején is visszífordítottak a kínai hatóságok egy 900.000 tonnás szállítmányt. Csak az idei évben eddig ez 427 milió dollár veszteség az Egyesült Államoknak.

Kína tavaly november óta ellenőrzi tüzetesen és blokkalja a nem megfelelő szállítmányokat az Egyesült Államokból. A visszaküldött szállítmányok mindegyikében jelen volt a MIR162 transzgenikus összetevő, a manapság népszerű génmódosítási eljárásokra jellemzően. Kína eddig 15 fajta génmódosított kukoricát vett fel a tiltólistájára.

g-20-hydra.jpg

         4 hozzászólás

Címkék: kína usa gmo génmódosítás géntechnológia kukorica agrárium gmo lobbi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr16126537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.05.06. 14:22:34

Azért az a kép, amin Oroszország és Kína a hős a szörny ellen. Miközben Kína az egyik legnagyobb környezet szennyező.

lehel kürtje 2014.05.15. 20:13:15

Jó a kép XD

@01001100au: Egyébként ha jól emlékszem pont az USA nem írta alá a kiotói egyezményt. Persze ez semennyire nem enyhíti Kína bűnét.

Gerilgfx 2014.05.22. 20:40:35

bezzeg a mi koncért pitiző orbánunkban ilyesmi nem ötlene fel sosem.

antirandom 2015.06.19. 21:46:49

KÖZÉRDEKŰ ÉSZREVÉTEL: Akik ismerik az emberi vérszérum víz, konyhasó és kálium arányait, a Salsol, Salsola és Ringer infúziós oldatok vérszéruménak megfelelő víz, konyhasó és kálium (99 : 0,9 : 0,3) dózis arányait, az 1950-ben Nobel-díjat kapott mellékvesekéreg kutatók patkányokon és embereken végzett hatás méréseit, amelyek szerint a nátriumdózis csökkentés és a káliumdózis növelés életrövidítő, ivartalanító, érzelemmentesítő vegyi fegyver hatású, akik ismerik a mérgező kálium túladagolás egy órás (1 grammnál nagyobb) és napi (3,5 grammnál nagyobb) dózisait az orvosi élettan tankönyvek alapján, de ezeket elhallgatták a magyarok elől, akik nem léptek fel a kálium nagyságrendi mérgező túladagolásával és a konyhasópótlás nagyságrendi csökkentésével, s a tiszta desztillált ivóvizet életveszélyes mérgezőnek, a szennycsatornákkal szennyezett ivóvizet legegészségesebb tápláléknak hazudozással folytatott mózesi-talmudi módszeres Nemzeti Stop Só Programmal és Chips-adóval fajirtás ellen, s az ezekkel a betelepülni akaróknak helycsinálás ellen, az izraeli cégek liberalizált idetelepülése és ezzel hazánk területei izraeli cégek által felvásárlása, s a cégtulajdonosok ideszült gyermekei tulajdonává átszármaztatása ellen, teljességgel alkalmatlanok a magyar megmaradás szervezésére. Jó lenne, ha a melléklet szerinti ügyben minden magyar politikus és keresztény segítene a magyar lakosság mielőbb felvilágosításában. A mérgezés elhárítás a magyar lakosság megmaradásához feltétlenül szükséges. Sokkal előbbre való a politikai cirkuszoknál és a lelki vigasz nyújtásnál. Tudni kell, hogy a kiválasztott nép a Mózes II/23. 20-33-ban és Mózes V/7. 2, 22-ben és a Talmud Baba kamma 93. b. lapon és Taanith 10 a. lapon részére törvényileg előírt zsidó fajirtást folytatja hazánkban (is) a Talmudban bálványimádóknak kinevezett "Jézus után tévelygők" kirablásához, kiirtásához. Ugyanis a konyhasó helyett kálisóval "sózással" megmérgezik a vérszérumot, s ezzel tönkreteszik valamennyi sejtmembrán működését. A meghibásodott sejtmembrán miatt minden sejt védekező képessége elromlik. A konyhasó helyett kálisóval „sózás” felerősíti az egyéb egészségveszélyeztető hatások egészségrontó hatását is. Újabban mindezt egyre pimaszabbul nyilvánosan szembe hazudja egyre több, a fajirtásban bűnsegédkező akadémikus, egyetemi oktató, orvos, gyógyszerész és természetgyógyász is. Nem elhinni kell a hatásokat, hanem rendesen bemérni. És ügyelni kell a fenti probléma fő okok helyett a másod- és harmadrendű egészségügyi politikai, gazdasági stb. problémákat figyelem elterelési célból előtérbe állító, ezek ügyében tüntetéseket stb. szervező ügynökökre is, lásd melléklet: NoamChomskyTizparancsolata. Magyarország, 2015-06-18. Tejfalussy András (www.tejfalussy.com)

 
 
süti beállítások módosítása