A GreenR-ről plagizálja az SMS párt a kampányanyagát...

PPJ         2014.03.28.

2014.03.31.: Járvás Éva, az SMS párt Pest megye 01-es jelöltje beismerte telefonbeszélgetésben, hogy 10.000 példányban plagizálta forrásmegjelölés nélkül kampányszórólapján és juttatta el az érdi postaládákba a GreenR - A zöld objektív blogbejegyzéséből származó tartalmat a Bruttó Nemzeti Boldogság mutatóról szóló 2012-es riportunkból. A dolog pikantériája, hogy a GreenR blog szerkesztője Pacsuta Péter János, a Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom által támogatott Élőlánc Magyarországért Pest megye 01-es jelöltje.

https://m.blog.hu/gr/greenr/image/buddhista%20gazdas%C3%A1g.jpgPacsuta Péter János, az Élőlánc Magyarországért Pest megye 01-es OEVK országgyűlési képviselőjelöltjének közleménye
----

Mi, a GreenR - A Zöld Objektív blog állandó és alkalmi szerzői mérhetetlenül örülünk, hogy 2009 óta folytatott öko-blog szerkesztési munkánk beérni látszik és most már arra is méltók vagyunk, hogy anyagainkat, szellemi termékeinket nagy nyilvánosság előtt megosszák és például több ezer példányban bedobják Érd postaládáiba, de erkölcsileg és jogilag elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a bizonyíthatóan innen szerzett anyagokkal és gondolatokkal (hovatovább, hivatkozás nélkül) kampányoljanak más pártok!

(A GreenR blog részéről merőben érdekesnek tartjuk, hogy mostanra már hirtelen Kásler Árpád is "környezetvédő" lett, illetve az érdi Fidesznek is, érthetetlen módon, éppen egy hete hirtelen lett "Zöld Tagozata"... az Élőlánc részéről 2005 óta, a GreenR részéről 2009 óta van abban gyakorlati tapasztalatunk, hogy mikor ki és éppen miért lesz "hirtelen zöld" - lehet "máz" a politika.)

Felháborítónak tartjuk és elutasítjuk,  a GreenR blog 2012 óta a bhutáni Bruttó Nemzeti Boldogság mutatót felkaroló munkásságát, az SMS párt jelöltje, Járvás Éva, a nem több mint három hónapja jegyzett weboldalán és a több ezer példányban Érd postaládáiba kijuttatott szórólapján úgy mutassa be, természetesen hivatkozások nélkül, mintha ennek gondolatát "ő képviselné"... mindennek van határa!

Feltűnő továbbá, hogy Járvás Éva a honlapjára egyszerre angolul-magyarul és helyesírást tekintve elírt módon ("Mi a Gross National Heppiness?" - http://jstudio.hu/jarvaseva/?p=82) tette ki azon videó címét, amit máskülönben szintén a GreenR blog szerkesztője feliratozott magyarra már egy évvel korábban (Mi az a Bruttó Nemzeti Boldogság? - What is "Gross National Happiness"? - http://youtu.be/kv80gDoHhNg).

Természetesen, mivel a szórólapon felelős kiadó és szerkesztő van megadva, ezért meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket az új PTK értelmében, de az idő szűkössége okán (alig több mint egy hét van a választásokig) felszólítjuk az SMS pártot és Pest megye 01-es jelöltjüket, Járvás Évát, hogy nyíltan kérjenek elnézést, és ugyanannyi példányszámban juttassák el a választópolgárokhoz, hogy kiknek a szellemi termékeivel kampányolnak, illetve meglátásunk szerint azt tartjuk tisztességesnek, ha ezek után Járvás Éva visszalép a Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom helyi közösségei által támogatott Élőlánc Magyarországért ökopárt Pest megye 01-es jelöltje, Pacsuta Péter János, a GreenR blog alapító szerzője javára!

Emlékeztetjük a választópolgárokat, hogy az SMS párt mögött álló Seres Máriának nagy port kavart kéretlen levél (spam) ügyei vannak, a nemzetközileg elismert SpamWiki oldalán megtalálható az anno szintén "hirtelen jött" ismertségük története.

Seres Mária a telefonos megkeresésünkre reagálva nem vállalt felelősséget jelöltjükért, Járvás Éváért. Jellemző továbbá az SMS párt módszereire, hogy az Dr. Ángyán József által elindított Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom Élőlánc Magyarországért egyik közmegbecsülésnek örvendő elismert lokálpatrióta jelöltjét, Hargitai Istvánt a saját jelöltjükként mutatták be a kerületi weboldalon!

Elutasítjuk ezeket a megtévesztő és tisztességtelen módszereket!

FRISSÍTÉS: Kiderült, hogy a kampányvideó anyagaikat is mástól plagizálták!

1939765_735256753175741_1516611892_o.jpg

1-es hivatkozás: A GreenR blogon a "Bhután" címkével ellátott eddigi bejegyzések: http://greenr.blog.hu/tags/bhut%C3%A1n

2-es hivatkozás: A pontos GreenR bejegyzés, amelyből Járvás Éva, az SMS párt jelöltje a szórólapjára téve, a bhutáni Bruttó Nemzeti Boldogság mutató 9 fókuszterületéről és a Liebig-féle minimum törvényről a plagizálást megtette: http://greenr.blog.hu/2012/06/17/a_brutto_nemzeti_boldogsag_mutatoszamrol_bhutanban_es_japanban

3-as hivatkozás: Az érdi postaládákba juttatott szórólap szkennelt képe (Felelős kiadó: Lila Csillag Kft. 2030 Érd. riminyáki út 61. Felelős Szerkesztő: Járvás Éva):
https://m.blog.hu/gr/greenr/image/SMS%20J%C3%A1rv%C3%A1s%20%C3%89va%20-%20GreenR%20blog%20plagiz%C3%A1l%C3%A1s.jpg

4-es hivatkozás: Járvás Éva facebook oldalán a plagizált kép (itt, bár csak hozzászólásban, de még hivatkozza a GreenR blogot): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=646206095417737

5-ös hivatkozás: Járvás Éva három hónapos weboldala:
http://jstudio.hu/jarvaseva/?p=82

További tényadalékok, melyek mutatják, hogy Járvás Éva jól ismeri az Élőlánc Magyarországért eddigi tevékenységeit (vagyis kvázi érthetetlen, hogy miért indult el éppen azok ellen, akikkel "egyetért", illetve eddig hol volt és miért nem jelentkezett):

2013. május 31. - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=547478951957119
Járvás Éva megosztja azon képet, melyen a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért 2013. június 3-i földügyi demonstrációjára hívja fel a figyelmet

2013. január 17. - https://www.facebook.com/xocai.csokolade/posts/570226103004776?stream_ref=10
Járvás Éva megosztja azon videót melyben Ertsey Attila mond beszédét az Élőlánc Magyarországért demonstrációján 2012. január 14-én.

2012. október 16. - https://www.facebook.com/xocai.csokolade/posts/366007663482942?stream_ref=10
2012. október 7. - https://www.facebook.com/xocai.csokolade/posts/179037498899406?stream_ref=10
Járvás Éva megosztásai Dr. Léhmann György ügyvéd úr melletti kiállást illetően

SMS Járvás Éva - GreenR blog plagizálás.jpg

         szólj hozzá

Címkék: politika élőlánc magyarországért ángyán józsef tisztesség és emberség szövetsége

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr535881943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása