Audiovizuális természetvédelem és metafizikai humánökológia: irodalmi dubtechno Hamvassal

PPJ         2013.03.03.

http://heartofphilosophy.files.wordpress.com/2012/02/metaphysics.jpg

Elkerülhető a katasztrófa? Mi fog történni? És végül, mit lehet tenni? Mivé lesz az ember, mikor emberségét veszti és hangyává vagy kígyóvá korcsosul? - Ezen gondolatokra adott filozófiai, metafizikai válaszokat Hamvas Béla. A Tilos Rádiótól Electrocat Toma egy irodalmi dubtechno hangoskönyvet álmodott. Ez már a harmadik rész a sorozatában (első, második), és szerintem ez a rész kiválóan illik a GreenR blogon mostanság történő tudatváltáshoz!

Újra gondolt s gombolt kollázs Hamvas Béla Titkos Jegyzőkönyv c. művéből. Titkos Jegyzőkönyv c. művet a tanítómester 1948 és 1951 között írta meg. Azok számára, kikben Hamvas Béla írásai és a DubTechno muzsika jól megfér egymással!

http://www.tradicio.org/hamvas/05hamvasbela.jpgArról, hogy a környezet pusztulása nem önmagában jön létre, és nem is igazán a gazdasági válságból adódik, hanem az ember önmagáról alkotott képe korcsosult el, és ez a filozófiai és metafizikai tévút vezetett minket minden romláshoz, romlásra és romboláshoz, szól már erről egy-két poszt és videó.

Szóval hangerőt és mélynyomót feltekerni, egy finom italt bekészíteni, és indulhat a másfél órás zenei tudattágítás, mely lélekformáló erejénél fogva bölcsességhez, belátáshoz és megértéshez, emberségünk visszaszerzéséhez tud vezetni.

Készítettem a hanganyag egy-egy részéhez más gyönyörű videókat felhasználva videoklipeket is! :)

"A hagyomány nem rendszer, hanem rend. A rend arról ismerhető fel, hogy önmagát állandóan javítja.. A rendszer organizáció, a rend organizmus. A rendszer ha valahol nem jó – márpedig mindig kiderül, hogy valahol nem jó – összeomlik. Ha a rend valahol nem jó, önmagát kijavítja.
Európának rendszere volt és van, sok, rendje nem volt és nincs. A rendszerek közül az egyik rosszabb, mint a másik. Az ember nem győzi eldobálni őket. Mindenütt a vak következetesség, minden egyébre való tekintet nélkül, tehetetlenül, hogy önmagát korrigálja, mint az állami és a társadalmi és a vallási és a filozófiai rendszerek, sorra összeomlottak, és össze fognak omlani. Rettentő szillogizmusokkal és tökéletesen logika nélkül. Monomániák és rögeszmék. Valamennyi a korlátolt önmagára való éhség terméke, amely saját fixa ideáján nem lát túl, s amely még önszeretetnek is képzeli magát."

Hamvas Béla - Mirázs (Részlet)

430844_459761354087463_463275090_n.jpg

         szólj hozzá

Címkék: videó hangoskönyv hamvas béla humánökológia ökofilozófia audiovizuális természetvédelem tudatváltás electrocat toma irodalmi dubtechno

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása