“A magyarok segítségével akarjuk tönkretenni Székelyföldet…” JELENTÉS az erdőirtásokról Hargita megyében

PPJ         2013.06.30.

http://www.lamsza.com/wp-content/uploads/2013/02/szekely_zaszlo.jpgAz önzõ profitéhség Székelyföldön is "fejlett gazdaságot", "jólétet" akar. Íme, egy törekvése, amely Ausztriából indul ki úgy, hogy ne az osztrák erdők lássák kárát, hanem a székelyekéi.... Ennyit Ausztria összes "öko-zöld-fenntartható" eszméjéről, reklámjáról, logójáról... Az Erdély pusztításával lenne "környezettudatos" Ausztria - Székelyföld erdői végveszélyben című - nagy népszerűséget elért, rengeteg megosztást kapott posztunk folytatása következik. A Fenntartható Segesvár Egyesület most júniusban fejezte be a Hargita megyei illegális fakitermelést feltáró kutatását, és jelentette meg az alábbiak szerint elérhető 80 oldalas tanulmányt, és ennek NÉGY NYELVEN KÖZZÉTETT SAJTÓKÖZLEMÉNYÉT: "Famaffia Székelyföldön" Segesvár, június 26. 2013

Mindnyájatoknak, akiknek van erdélyi, székelyföldi magyar vagy román ismerőse. Kérlek küldjétek el nekik a linket és biztassátok őket írják alá bátran. Közös összefogással talán sikerül jó irányba terelni az ügyet. 

Otthon sajnos, mély, fásult, közönyös, félelmekkel teli álomban alszik a magyarok és románok többsége, kevésbé bízva a civil összefogás eredményeiben. A Zöldek által megfogalmazott petíció aláíróinak kb. 1/3-a helybéli lakós, az elején ahogy  a sajtóban megfogalmazták pusztába kiáltott szó volt. Azóta, egyre több fiatal aktvitása, személyes ösztönzése alapján egyre több helyi és román kezdi aláírni, és még mindig kevés.

A Scweighofer is csak a saját korrupt magyar és román politikusaink, hivatalnokaink proaktív, rövidlátó és önérdekeket szolgáló csőgondolkodásának és tetteinek köszönhetően jött be Háromszékre. Pontosan egy RMDSZ-es, 34 éves szenátor által eladott 67,6 hektárra fog épülni, aki a korrupció gyanúja miatt most már lemondott a szenátori mandátumáról. A cégnek egy hasonló méretű fafeldolgozója van Szászsebesen (a környező erdőkben végrehajtottak jó néhány tarvágást), ezen kívül még 4 kisebb. A cég 2003 óta már többször kapott büntetést illegálisan felvásárolt fa miatt is, annak ellenére, hogy folyamatosan azzal kampányolnak, hogy csak "fehér" fát dolgoznak fel.  

Így dolgozik Schweighofer Romániában! Ez vár mostan ránk is?

Ami az évi 800.000 köbméter fakitermelés  (évi 1600 ha erdőből kellene ezt megvalósítsák törvényesen) mellett nagyon rossz: A felépülő teleptől 2,5 km-re van a Rétyí Nyír terület, a Fekete Ügy folyó, és kb 3,5 km hatósugárban a Bodok-Barót hegység. Ezek mind Natura 2000-es területek. Továbbá számos Natura 2000-es területet érint a fakitermelés révén, amelyek a Keleti Kárpátokban vannak. Ilyen a Bálványos, Szent Anna Tó környéke a Csomád hegységben stb.

A térségben amúgy nagyon nagy a famaffia, különböző rangú tisztviselők politikusok által. Ezért a feljelentések a legtöbbször nem a tolvajokat, hanem magát a feljelentőt veszélyeztetik. A Fenntartható Segesvár Egyesület most júniusban fejezte be a Hargita megyei illegális fakitermelést feltáró kutatását, és jelentette meg az alábbi linken elérhető 80 oldalas tanulmányt, és ennek sajtóközleményét. http://www.elore.ro/a-magyarok-segitsegevel-akarjuk-tonkretenni-szekelyfoldet-jelentes-az-erdoirtasokrol-hargita-megyeben/

A kérésük, hogy minél szélesebb körben terjesszük ezt a jelentést. Ha valakinek van lehetősége cikket írni róla, megjelentetni a sajtóban, médiában bárhol, akkor kérdésekért bővebb infóért nyugodtan vegye fel a kapcsolatot Hans Hedrich-el, az Egyesület elnökével, magyarul, németül és angolul egyaránt beszél.

ch3huh23.jpg

NÉGY NYELVEN KÖZZÉTETT SAJTÓKÖZLEMÉNY "Famaffia Székelyföldön" Segesvár, június 26. 2013 - A Székelyföldi Erdőkért - Facebook oldal
http://www.neuerweg.ro/wp-content/uploads/2013/06/raport-mafia-lemnului-harghita-2013.pdf

“A magyarok segítségével akarjuk tönkretenni Székelyföldet...”
JELENTÉS
a törvénytelen tulajdonvisszaszolgáltatásokról és erdőírtásokról Hargita megye négy településén (Kászonaltíz, Szentegyháza, Csíkrákos, Gyergyóalfalu, Maroshévíz)

"Wir wollen das Szeklerland zerstoeren – mit Hilfe der Ungarn..."
BERICHT
ueber illegale Restitutionspraktiken enteigneter Waelder sowie den organisierten Waldraub in den Ortschaften Plaiesii de Jos/Kaszonaltiz, Vlahita/Szentegyhaza, Racu/Csikrakos, Joseni/Gyergyoalfalu, Toplita/Marosheviz im Kreises Harghita in Siebenbuergen/Rumaenien, mit Betonung der Rolle der Behoerden und einiger Beamter

”We want to destroy Szekelyland – with the help of the Hungarians...”
REPORT
about illegal land restitution practices and illegal forestry in the villages of Plaiesii de Jos/Kaszonaltiz, Vlahita/Szentegyhaza, Racu/Csikrakos, Joseni/Gyergyoalfalu, Toplita/Marosheviz in Harghita county, Transylvania/Romania – with a focus on the role of state authorities and some public servants

”Vrem sa distrugem Tinutul Secuiesc – cu ajutorul ungurilor...”
RAPORT
privind probleme legate de improprietariri si exploatari forestiere ilegale, in unele localitati din judetul Harghita (Plaiesii de Jos, Vlahita, Racu, Joseni, Toplita), cu accent pe rolul autoritatilor statului si a unor functionari publici

2012 augusztusa és 2013 júniusa között egy természetvédelmi-újságírói projekt keretében számos törvénytelenség esetét vizsgáltunk ki a tulajdon-visszaszolgáltatás és a törvénytelen erdőkitermelés területén Hargita megye 4 körzetében.

Vizsgálataink igazolják más újságírók és különböző állami kivizsgáló szerveknek az utóbbi időben végzett hasonló kivizsgálásainak eredményeit, egyes, – minden szinten tevékenykedő köztisztviselőknek,- s rajtuk keresztül az intézményeknek különböző szinteken és módozatokban való implikálódását a törvénytelen erdőkitermelésekben, illetve a törvénytelenségeket végrehajtó tettesek védelmében. Ezek a következő intézményeket jelképezik: Községi tanács, Polgármesteri hivatal, Megyei Tanács, Országos Erdőgazdálkodási Hivatal (Romsilva), Prefektúra intézménye, Rendőrség, DGIPI, Ügyészség, Korrupciót kivizsgáló ügyészség (DNA), Bíróságok, pénzügyi ellenőrző szervek (ANAF), politikai pártok, Parlament, Kormány.

Kivizsgálásaink eredetiségét jelzi, hogy rábukkantunk két kulcsszemélyiségre, akik évek óta a törvénytelenségeket elkövetőket védelmezik. Egyik közülük Hargita megye jelenlegi rendőrparancsnoka Moldovan Radu-Sandu, aki 1989 előtt a csíkszeredai milícián verőlegény volt. A másik személy Mircea Dusa, aki 1989 előtt a maroshévízi (Toplita) pártnál volt pártaktivista, a változások után polgármesterként, 2000 és 2004 között prefektusként, 2004 decemberétől pedig parlamenti képviselőként tevékenykedett, jelenleg Románia hadügyminisztere.

Radu-Sandu Moldovant 2004-ben Mircea Dusa segítségével Hargita megye rendőrparancsnokává nevezték ki, aki cserében tolerálta a volt prefektushoz közelálló cégek törvénytelen erdőkitermeléseit. Így például a feltételezések szerint, csak 2006-2007-ben a Paraul Brici (Ostor pataknál Maroshévíztől délnyugatra) végzett törvénytelen erdőkitermelések 4 millió euró értékű jövedelmét, 2008 végén a szociáldemokrata párt, és természetesen Mircea Dusa választási kampányára használhatták fel. A törvénytelenségek elnézéséért köszönetképpen Mircea Dusa mint belügyminiszter, tábornoki rangra emelte 2012-ben a csíkszeredai rendőrparancsnokot.

2004 és 2010 között Moldovan bűnügyi feljelentésekkel és perekkel zaklatta Cadar Florin maroshévízi rendőrt, akinek a famaffia feltárásában tanúsított magatartása igen kényelmetlen volt a törvénytelenkedők számára. Moldovánnak meghatározó szerepe volt az említett rendőrnek egy év és három hónapra való elítélésében.

A jelentés kritikai megjegyzéseket tesz a következő személyek magatartására vonatkozóan:
– Melles Elődnek, a Gyergyószentmiklósi Erdészeti Hivatal volt vezetőjének a tevékenysége (törvénytelen birtokba helyezések, törvénytelen erdőirtások és egyes munkatársak megfenyegetése)
– Cătălin Mutică-nak a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság igazgatójának a hozzáállása a falopások védelmezéséhez, a halált is okozó törvénytelen vadgazdálkodáshoz többek között 2013-ban is.
– Constantin Strujan Hargita megye volt prefektusa: adócsalás, egy behozatali termékekkel foglalkozó cég tönkretétele, a megállapított kár kb. 3,2 millió RON.
– Valer Dorneanu 2000-2004 között a Képviselőház elnöke, 2005-2006 között a Visszaéléseket, Korrupciót és Kéréseket Kivizsgáló Parlamenti Bizottság elnöke, 2007-2008-ben a Képviselőház alelnöke, 2012-ben a Nép Ügyvédje, 2013-ban Alkotmánybíró: a famaffiával kapcsolatos dossziék egy részének eltüntetése a Képviselőházból, Mircea Dusahoz közel álló cégek törvénytelen privatizációjának a támogatása. Majeczki Izabella, a Gyergyószentmiklósi Bírósághoz tartozó Ügyészség főügyésze sorozatban mentette fel a törvényesség áthágásával Melles Elődöt, Pál Árpád és Nagy István volt képviselőket, Mircea Dusát és másokat.

http://marosvasarhelyi.info/wp-content/uploads/2011/09/szekelyfold_cimer.jpgEzeknek az összetett és régóta tartó gazdasági és közigazgatási szempontból is káros tevékenységsorozatnak nemcsak a környezetre van káros hatása, hanem hátrányosan befolyásolja a jogállamiságot, a helyi közösségek sorsát és a társadalmi élet egészét Romániában.
Megoldásképpen javasoljuk a törvényesség megkövetelését és betartását a hatóságok képviselői által, anélkül hogy figyelembe vennék a törvénytelenségeket elkövetők társadalmi és politikai státuszát.

Asociatia Neuer Weg Egyesulet
Pta. Republicii nr. 16, 505200 Fagaras
Tel. 0752-616128 / 0747-356810
hanshedrich@gmx.de
www.neuerweg.ro

Asociatia Sighisoara Durabila
Fenntarthato Segesvar Egyesulet
str. Caraiman nr. 1, 545400 Sighisoara
Tel. 0752-616128 / 0747-356810
www.sighisoaradurabila.wordpress.com
sighisoara_info@yahoo.com

150140_462726200466700_235147135_n.jpg

964563_490907914315195_1312275349_o.jpg

462579_478526902219963_1195493450_o.jpg

980346_487262391346414_1934855111_o.jpg

         szólj hozzá

Címkék: maffia ausztria természetvédelem székelyföld erdőgazdálkodás faipar réty Románia fafeldolgozás Erdély Holzindustrie Schweighofer famaffia

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

Megerősítő kijelentések a Bilderberg Csoportról Kanada volt védelmi miniszterétől

PPJ         2013.06.29.

illuminati-new-world-order-fadff7.jpgKüldeném sok-sok emberi szeretettel azoknak, akik a legutóbbi Bilderberberges posztunk kapcsán felvették a struccpolitikai-menekültstátusz magatartásformát: "bármit, csak valóságot ne"... Továbbá persze küldeném azoknak a hazai leharcolt bértollnokoknak az Indextől az Origon át a HVG és MANCS cionista balliberális mainstream tengelyig, akik előbb adnák el az anyjukat, minthogy egy igaz mondatot a világról az emberek számára leírjanak. Mi sem a kisujjunkból szoptuk az elméleteinket, van itt Paul Hellyer-től, Tóth Zoltán Józsefen át a Harvardról származó Sunstein-Vermeule – algoritmusig minden...!

A "hogy jön ez egy ökoblogra?" kérdésre most röviden csak annyit válaszolnék, hogy ugye az egyáltalán nem mindegy, hogy fenntarthatóság alatt mi emberek mit értünk, és hogy a világon egy centralizált-technológiai, decentralizált-technológiai, centralizált-ökológiai vagy decentralizált-ökológiai világberendezkedési formát választunk-e! Gondolom nyilvánvaló, hogy a háttérhatalmak leginkább a centralizációban és inkább a technológiai megoldásokban érdekeltek. Gondolom nyilvánvaló, hogy emberséges és méltányos élet (és a mi szempontunkból a valóban fenntartható természetes élet) az inkább a decentralizált és ökológiai világberendezkedést igényli. Márpedig erős törekvések láthatók arra (pl. Agenda21), hogy "minden ember takarodjon el vidékről be a városi Mátrixba duracell elemnek"... illetve nagyon erős ellenállások is láthatók már a világban, hogy "anyátokat leszünk mi duracell elemek, mi emberek vagyunk, ti meg valami barom diktátor űrlények, mindenki nyomás ki vidékre és romboljuk le a Mátrixot meg a gépek hatalmát"! Vulgár-fenntarthatósági nyelven így írhatnánk le a világ jelenlegi legnagyobb feszültségi tengelyét.

"A Földet egy titkos társaság vezeti, amelynek tagjai a Külkapcsolatok Tanácsa, a Bilderberg-csoport és a Háromoldalú (Trilaterális) Bizottság, a Nemzetközi Bankkartell, az Olajkartell, a különböző hírszerző szervezetek tagjai és a katonai junta választott tagjai. Ők titokban akarják tartani ezeket az információkat az emberiség előtt" - egyebek között erről beszélt Kanada volt honvédelmi minisztere, Paul Hellyer.

A volt honvédelmi miniszter erről a Citizen Hearing On Disclosure (CHD) konferencián beszélt múlt hónapban Washington DC-ben. A konferenciát azzal a céllal rendezték, magas szintű szakértők és tanúk bevonásával, hogy az emberiség minél előbb tudja meg az igazságot ebben a kérdésben. Jelmondatuk: "Ha a kongresszus nem végzi el a dolgát, az emberek majd megteszik."

Sok ember még mindig nincs tisztában azzal, hogy a Földet egy titkos társaság vezeti, egy árnyékkormány, amelynek tagjai; a Külkapcsolatok Tanácsa (CFR), a Bilderberg csoport és a Háromoldalú Bizottság (Trilateral Commission), a Nemzetközi Bankkartell, az Olajkartell, a különböző hírszerző szervezetek tagjai és a katonai junta választott tagjai.

A háttérben meghúzódó 13 vérvonalhoz tartozó Család, az Illuminati Vérvonal, mely az egész piramist uralja, a tetején egy nagy családdal - ők ennek a sötét összeesküvésnek a mozgatórugói. Ők tartják uralmuk alatt a bolygót, megfélemlítve, nyomorba és szenvedésbe döntve a világ népességét.

Az idő elérkezett a teljes lelepleződésre. Sokan átlátnak már az összefüggések és manipulációs játszmák illúzióján. Az emberek képessé váltak egy jobb, teljesebb, tudatosabb, spirituálisabb, szeretetteljesebb életminőség megélésére. Ezt példázza az, hogy ez a bejelentés megtörténhetett, ami természetesen a kormányzati médiában nem jelent meg hírként.

Dr. Tóth Zoltán József több, mint 12 éve tart előadásokat történelemről, közjogról, alkotmánytörténetről, Szent Korona-tanról, a mai politikai közjogi alkotmányjogi helyzetről. Az élete sorsa is mutatja, hogy egyre kevésbé tartozik az uralkodó politikai erők által elfogadott emberek közé. Időnként, ha tudják, felhasználják különféle politikai erők, különösen választások előtt. Rengeteg könyve van és nem csak elméletileg írja le amit gondol és lát, nemcsak a saját "bölcsességére" alapoz, hanem korábbi generációk munkáira is támaszkodik, ráadásul történelmi adatolással is alátámasztja az elméleti mondanivalóját. Ami után pedig igazán olyan személy lett, akitől kissé tartani lehet, hogy a személyes tapasztalatait is hozzá tudja tenni az államigazgatásban eltöltött ideje szerint.

És ugye épp a jelen helyzetben látjuk leginkább a földforgalmi törvény kapcsán (Áder aláírta), hogy mikor egészen konkrétan 'alles zusammen' Magyarország eladásáról van szó: akkor valahogy pont azok a személyek jönnek szóba (izraeli Lázár, jeruzsálemi Áder, szemfényvesztő Orbán), akikről Tóth Zoltán József még 2012 októberében lerántotta a leplet. Földbirtok politika: nagybirtokos centralizáció! Egyetemek összevonása: centralizáció! Klebersberg nevével visszaélve bezárják a vidéki kisiskolákat: centralizáció! Az Országos Takarékszövetkezetek felszámolása: centralizáció! Isten óvja Magyarországot! Szent Mihály arkangyal: segíts minket a sátán legyőzésében!

http://static.nol.hu/media/picture/85/20/77/000772085-2591-625.jpg

         szólj hozzá

Címkék: áder jános világgazdaság kapitalizmus világháború világbank új világrend illuminati gazdasági világválság bilderberg világélelmezés paradoxon tóth zoltán józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Az Élőlánc Magyarországért álláspontja a dunai árvíz nyomán kialakult helyzetről

PPJ         2013.06.25.

2013-06-11-608.jpg[Forrás: elolanc.hu Fotó: Pacsuta Péter - Érdi dunakanyar a 2013-as árvíz idején] Az Élőlánc Magyarországért megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a vízierőművek és vízlépcsők építésében érdekeltek a Duna mostani árvizét is saját malmukra próbálják hajtani. Teszik ezt azzal az indoklással, hogy a hasonló méretű árvizeket hatékonyan csak a vízlépcsőrendszerek képesek sikerrel mederben tartani. Minthogy ez az érvelés alapjaiban hibás, ráadásul a mögöttes szemlélet is idejét múlt, ezért szükségesnek látjuk a következőket megállapítani:

1. A Duna áradásának kezelése során a vízügy nem használta ki mindazon természetadta lehetőségeket, amelyek a vízszint csökkentését tették volna lehetővé. Így például az Ercsi és Kulcs között elterülő, a 6-os út töltése és a Duna által határolt ártérnek csupán egy részét foglalta el a megáradt folyó, az Adonytól délre eső terület nagy része azonban száraz volt. Ugyancsak vízmentes volt a régi Váli-víz töltésekkel határolt mederszakasza is. Minthogy részletes felmérést nem végeztünk a hazai teljes Duna-szakaszon, ezért ezek alapján csak feltételezhető, hogy a természetes ártér más, hasonló adottságú szakaszainak egy részét sem vette igénybe a vízgazdálkodó az árvíz levezénylése során.

2. A Duna természetes árterének számottevő része ma ármentett területen, a töltések folyótól távoli oldalán találhatóak (Ilyen például a Szigetköz túlnyomó része, vagy az Ercsi-Iváncsa-Kulcs közti öblözet) . Ha ezeket a hasonló méretű árvizek során felhasználnánk a víz visszatartására és szétterítésére, akkor az árvíz mérete jelentősen csökkenthető lenne mindenféle drága és kockázatos mellékhatásokkal terhes beruházások nélkül is, ráadásul a természetes folyamatokhoz is sokkal közelebb állna. Ehhez semmiféle vízlépcső nem szükséges, csupán olyan műtárgyak és esetleg védművek, amelyeken keresztül szabályozott módon lehet a vizet egy adott területre be- és kiengedni.

Fenti tények alapján megállapítható, hogy még a jelenlegi árvízvédelmi létesítmények felhasználásával is jelentősen csökkenthető lett volna az árvíz mértéke, továbbá, hogy a természetes ártér igénybevételével további, sokkal jelentősebb csökkentés lenne elérhető minimális beruházásokkal, amelyek ugyanakkor az EU víz keretirányelvében foglaltaknak és a Vásárhelyi tervben foglalt elveknek is sokkal inkább megfelelnek. Ebből következik, hogy az árvizek kezelésében nem csak a vízlépcsők, hanem a természetet sokkal jobban utánzó és megjósolhatatlan káros mellékhatásoktól mentes megoldások is hatékonyak lehetnek. Ráaádásul utóbbiak sokkal kisebb költséggel járnak, emellett egyéb káros hatásuk – az érintett területeken folyó mezőgazdasági tevékenységek átrendeződésétől eltekintve – alig van, kedvező hatásaik pedig a környező területek talajvíz háztartására illetve az esetleges vizvisszatartás következtében a mikroklímára és az öntözési lehetőségekre és ezen keresztül a társadalomra tekintettel szinte felsorolhatatlanok.

3. Ugyancsak nem hagyhatjuk szó nélkül azt a tényt sem, hogy az árvíz súlyosságának megítélésében több helyszín is alaptalanul kapott helyet. Kisapostag esetében a megvédett ingatlanok legnagyobb része hétvégi ház, illetve abból később átalakított lakóház, amelyeket eredetileg is legkevesebb 1,5 méteres lábakra kellett építeni – mivel ártérre épültek. Valamivel más a helyzet a budai Római parton, ahol valóban lakóházak épültek lábak nélkül – szintén ártérre, ráadásul számtalan esetben engedély nélkül (legföljebb a nálunk meghonosodott gyakorlat alapján utólag szereztek be hozzá engedélyt a tulajdonosok). Erről azonban manapság nem illik beszélni. Az árvíz elleni védekezés ezen a két helyen gyakorlatilag tehát azért folyt, hogy a folyó még a saját természetes árterét se önthesse el.

Úgy véljük, hogy aki ártérre épít ingatlant, az felnőtt ember, aki jól tudja, mit cselekszik és annak mi a lehetséges következménye. Normális országban az ártérben található ingatlanokért kizárólag a saját tulajdonosaik felelősek, az állam, a közösség ott nem fordít közpénzt és közmunkát a védekezésre, a biztosítók árvíz ellen biztosítást pedig nem kötnek (Csak zárójelben: nálunk is így van ez például Szegeden a Tiszaparton, ahol az ártéri vityillókat és két halászcsárdát is minden évben elönt a víz, mégsem rohan a fél ország megvédeni azokat az árvíztől – mivel az ártéren vannak).

Ezek alapján kijelenthető, hogy a mostani árvíz súlyosságát jelentősen torzítják a fenti és a még esetleg előfordult hasonló esetek, amelyek nem a Duna, hanem az emberi mulasztás vagy hanyagság számlájára írandók. A valós (nem a médiában bemutatott) helyzet korántsem olyan drámai, mint ahogy azt a média sugallta (ez az árvíz korántsem az eddigi legnagyobb árvíz volt a Dunán, amint azt a Budapest számos pontján található vízállás jelek is mutatják).

Mindezek alapján az Élőlánc Magyarországért szakmailag teljesen megalapozatlannak, ökológiailag elfogadhatatlannak, gazdaságilag értelmetlennek tartja a vízlépcsők megépítésének már a puszta felvetését is.

Végezetül hálánk és elismerésünk annak a sok ezer tűzoltónak, vízügyi szakembernek és önkéntesnek, aki nem kímélve magukat álltak helyt a gáton, és sok esetben az értelmetlen feladatokat is odaadóan teljesítették, miközben hidegvérüket, nyugalmukat és jókedvüket is meg tudták tartani. Legyenek ők az összefogás, a közös tenni akarás igazi példái.

         3 hozzászólás

Címkék: mezőgazdaság árvíz vízgazdálkodás fokgazdálkodás ökopolitika élőlánc magyarországért ökológiai politika agrár környezetgazdálkodás ökológiai mezőgazdálkodás ökológiai közgazdaságtan tájgazdálkodás ártéri fokgazdálkodás vásárhelyi terv továbbfejlesztése

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Szelídvízország teljes film

PPJ         2013.06.20.

ELOTISZAfuzet.bmpAz ártéri tájgazdálkodás múltja és lehetséges jövője a Tisza-mentén. A múltheti posztunkban (Árvíz: a szatirikus humor az Árpád-korba vezet!) már említettük a kiadványt, mely a Szövetség az Élő Tiszáért honlapján megtalálható, most viszont megtekinthetitek a teljes filmet!

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek. Céljainak elérése érdekében kezdeményezője és aktív előmozdítója az ártéri tájgazdálkodás lehetséges hatásaival és hazai megvalósíthatóságával kapcsolatos szakmai párbeszédnek. Az utóbbi években az egyesület több, a témával kapcsolatos rendezvény elő készítésében vállalt szerepet.

http://www.elotiszaert.hu/dinamikus/kepek/350_nagy.jpg

A táj emlékszik a folyóra!

 

Szelídvízország -- Édenkert vagy sivatag? -- 2013. 05. 19. -- A tájhasználat-váltás indokoltsága és feltételei a vízgazdálkodásban valamint a támogatási rendszerben.
A természet gazdagsága az emberi élet alapja is. A Tisza-völgy története ékes példája ennek. Hajdanán az a mondás járta, hogy a Tisza kétharmad rész víz, egyharmad rész hal. Élővilágát csodálták a külföldi utazók is. Ma viszont e folyónkról és a Nagyalföldről gyakrabban jut eszünkbe az árvíz fenyegetése, a belvíz, az aszály. Természetes élőhelyei csak nyomokban emlékeztetnek a hajdani gazdagságra. Hazánk keleti felén sokan rossz anyagi körülmények között élnek. Vajon mindezek összefüggésben állnak egymással? A SZÖVET kiadványa itt letölthető.

         szólj hozzá

Címkék: mezőgazdaság árvíz vízgazdálkodás fokgazdálkodás szövetség az élő tiszáért szövet agrár környezetgazdálkodás kajner péter tájgazdálkodás ártéri fokgazdálkodás vásárhelyi terv továbbfejlesztése

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ángyán: "Magyarország története itt véget ér..."

PPJ         2013.06.17.

videkpusztitasi.jpgAlapkérdések, amelyeken változtatni kell, mert ha nem, akkor megvédhetetlen a magyar föld, és a magyarságnak a 2000 éves története itt befejeződik nagyjából...! Bankok vásárolhatják fel az országot! Ángyán kilép a Fidesz frakcióból a függetlenek közé. Pénteken eldől a magyarság sorsa!

Forrás: N1TV youtube videó
Szöveg leírás: GreenR blog

Alkotmányos védelem alá kéne helyezni a magyar földet. Tárgyalásokat kéne kezdeni az Európai Közösséggel a moratórium meghosszabbításáról. Tudniillik azok a viszonyok, ami miatt mi a moratóriumot kértük egyáltalán nem javultak, nem változtak meg: a földárbeli 5-50x-es különbség katasztrófával fenyeget, ha szabaddá válik jövőre (május 1-én! - a szerk.) a földpiac. A csatalakozási szerződés bizonyos pontjait is érdemes lenne újra fölvetni az Európai Közösségnél. Sőt, odáig kéne menni, hogy újra kéne kezdeni a tárgyalásokat, hogy a föld ne tartozzon a tőke szabad áramlása kategóriájába. Több nemzet is most már egyetért ezzel Európában. Nemzetbiztonsági kérdés az alaperőforrások birtoklása. Különösen veszélyes ez a helyzet, hogy ha a szabadkereskedelmi tárgyalások keretében az Európai Közösség megállapodik az Amerikai Egyesült Államokkal, és onnantól kezdve nincs megállás...

Ángyán: "Én nem ezért jöttem, hogy tönkretegyük a vidéket és a helyi családokat,
hanem éppen azért, hogy megerősítsük őket."

De a földtörvényt is alapvetően át kell fogalmazni. Az az elképesztő elképzelés, ami az Alaptörvénybe a 3. módosítása során bekerült, hogy tudniillik nagy integrátorok alá begyűrjük a vidéket: ez katasztrófával fenyeget! Ezt a gondolatot el kell vetni! Még akkor is, hogy ha nagyon erős csoportok éppen azt akarják, hogy az európai régióknak megfelelően gyűrjük be az egész mezőgazdaságot nagy tőkés érdekeltségek alá. Ez a végét jelenti a vidéknek és a magyarságnak!

Abszolút fölső plafonokat kell meghatározni a birtokmaximumokra. Elfogadhatatlan az 1800 hektáros birtokméret (ha "családi gazdálkodásokról" beszél oly nagyon a kormányzati kommunikáció - a szerk.)! Persze Európában a szövetkezéssel érik el a családi gazdálkodások a megfelelő piacképes erőt - ezt ne felejtsük! És elfogadhatatlan az, hogy a jelenlegi földtörvényben nincs összeszámítás a családokat illetően, tehát 1800 hektárja lehet a mamának, papának, gyerekeknek, nagyszülőknek - így aztán teljesen kiszámíthatatlan, hogy mekkora gigabirtokok alakulnak ki egyes érdekeltségek kezében.

Ezek alapkérdések, amelyeken változtatni kell, mert ha nem, akkor megvédhetetlen a magyar föld, és a magyarságnak a 2000 éves története itt befejeződik nagyjából.

- Ön szerint a pénteki zárószavazás után a magyar föld magyar kézben maradhat?

Nem! Ez nem tudja megvédeni. Azok az intézkedések, amelyek a földtörvényben vannak, nem tudják magyar kézben tartani. Ráadásul a magyar kezek sem egyformák! Tehát olyan magyar kézben tartja - ha tartja egyáltalán a földet - amely nem földet művelni akar, hanem spekulálni. Nagy tőkeérdekeltségek felé fogja irányítani a földet a földtörvény. Ráadásul, hogy mondjak egy példát: a bankok bármilyen méretű földet megszerezhetnek, nekik semmiféle korlát nincs szabva (indirekt módon kiskapu van nyitva a földtörvényben - a szerk.). Azok a hitelintézetek, amelyek hitelezni akarják a mezőgazdaságot, és a haszna a földértékesítésnek vagy földforgalomnak ettől a pillanattól kezdve a bankoknál fog lecsapódni. A tönkremenő gazdaságok földjeit össze fogják gyűjteni, egy idő után a nagy bankok kezében lesz a  teljes magyar föld. Ez a végét jelenti a családoknak, a helyi közösségeknek és a falvaknak.

- Terjed egy olyan "pletyka", hogy ha a földtörvény szavazása nem úgy zárul, hogy a magyar föld magyar kézben maradhat, Ön ki fog lépni a Fideszből.

Ez eldöntött szándékom. Én nem ezért jöttem, hogy tönkretegyük a vidéket és a helyi családokat, hanem éppen azért, hogy megerősítsük őket. A Nemzeti Vidékstratégia ezt fogalmazza meg, nagyon sajnálom, hogy a saját kormányom, a saját frakcióm, a saját politikai családom, ahogy én ezt korábban gondoltam, nem ebbe az irányba tájékozódik. Úgyhogy ki fogok lépni a frakciókból, a függetlenek közt folytatom és nem fogok belépni egyetlen más frakcióba sem. Én az emberekkel kötöttem szövetséget, a Tisztességes Emberek Szövetségével akarom ezt az országot megfordítani, még akkor is, hogy ha a politikai terepen ennek most kevés esélye van. Ahogy jártam az országot a földfórumokon, úgy fogom a továbbiakban is járni az országot: és meg fogjuk fordítani ezt az országot!

         7 hozzászólás

Címkék: fidesz maffia orbán viktor mezőgazdaság földtörvény ökopolitika agrárium agrárpolitika váralja szövetség jövő nemzedékek élőlánc magyarországért ökológiai politika ökokonzervativizmus ángyán józsef vidékfejlesztési minisztérium ökológiai válság agrármaffia földbérleti pályázatok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása