Meki kaja, élelmiszeripari drogtervezés és Dívány...

PPJ         2013.10.29.

i vomi it.jpg

Frissítés 2014.01.10.: Egy kis tavaly év végi adalék a GreenR nagy port kavart posztjához: Tudja, minek a veszélyeire figyelmezteti a dolgozóit a McDonald’s? A gyorséttermi kajákéra :DDD
http://444.hu/2013/12/24/tudja-minek-a-veszelyeire-figyelmezteti-a-dolgozoit-a-mcdonalds-a-gyorsettermi-kajakera-dddddd/#

Először is szeretném megköszönni annak az 50.000 embernek, aki valamilyen formában rákattintott a Jamie Oliver bizonyította, hogy a McDonald's emberi fogyasztásra alkalmatlan című bejegyzésre. Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy e blog "túlságosan" gerinces ahhoz, hogy meghajoljon hirdető hatalmaknak vagy megalkuvó pénzszerzési kompromisszumoknak, így sem kattintásért, sem az Indextől, sem a Bookline-tól nem kaptunk- és a további tisztességes szókimondás reményében, vélhetőleg nem is fogunk kapni semmit. Egyszerűen fogtam magam és 26-án este lefordítottam a politicalblindspot.com augusztusi cikkét. Igen, én is észrevettem utána, hogy régebbi a hír, de ez levon bármennyit az igazságtartalmából?! Ha annyira köztudott lenne az ügy, akkor nem jött volna rá 50 ezer kattintás és 5 ezer facebook like: vagyis teljesen tiszta a kép, az online média tudatosabb közösségei vírusosan terjedő gyorsasággal "szavaztak" a gyorséttermi kaják és halálmiszerek kiebrudalásáról! (Tanuljunk meg tudatosan és magyarul beszélni: ami éltető elem, az él-elem; ami egység-telenítő egész-ségtelenítő elem, az halál-elem! Lásd még: a társadalmi kohéziót meggátló kristálycukor!) Most komolyan azt vette a fejébe egy Díványos újságíró, hogy néhány GMO-lobbista bulvár-áltudományos "fizetett-politikai-hirdetés" közé még benyomnak egy "nem is kell félni a Mekitől" cikket kontrázásként?! Most akkor "tisztára van mosva" megint minden? :D Dehogyis!

Kontrázott rájuk éppen eléggé és tovább gazdagítja a mi világképünket, hogy éppen 27-én este tett közzé az RT.com egy rövid hírvideót "Food Fix: US corporations fuel obesity with addictive ingredients" címmel, tehát a téma az aktualitásából semmit sem vesztett, sőt! S mivel a tegnap kiposztolt "Putyin-vízióból" is világosan látszik, hogy ha hagyjuk, úgy az a jövő vár Európára, ami az USA jelene, akkor mint "civilizáció", húzzuk le a rolót!

Hálás köszönet sevasternek az RT.com-on megjelent, tudatosan tervezett halálmiszeripari drogfüggőségről szóló videó szövegének lefordításáért és feliratozásáért!

Filmek a gyorséttermek komplex hatásairól

Általában mindenkinek csak a Super Size Me jut eszébe, ha a McDonad's nem kívánatos hatásairól van szó. Pedig a gyorsétterem-ipar hatása sokkal szerteágazóbb! A The Corporation című film felvázolja a globális cégek pszichopata kórképét. A Bruce Willis-es Fast Food Nation (innen letölthető) egy oknyomozó újságíró könyvére alapuló film, ami az aroma-laborok és a hentes-bevándorló-mexikóiak szocio-politikai egyvelegére koncentrál jobban. A Food Inc. című alkotás a monokultúrás intenzíven vegyszeres nagyipari agro-világcégek hátterét fedi fel leginkább. A Branded című friss alkotás pedig nem cicózik: te, ezek igazából a fejedben és a tudatodban turkálnak, felfogod?!!!

A Wall-E című "gyerekmese" pedig nem a Branded brutalitásával, de szintúgy vázolja az emberi társadalom techno-kapitalista-mekikajás disztópiáját...

MŰKAJÁK : MÉRGEZETT ÉLET ; GLOBÁLIS EGÉSZSÉGKÁROSÍTÁS

vx5mq9ph.jpg

14yyipwi.jpgSenkinek és semminek nem lehet érvelési alapja az, hogy mi van az egyes országok élelmiszerkönyvében az egyes adalékanyagokról! Ez csupán a korrupció-, céges és ipari lobbitevékenység-, lefizetett kutatóintézetek kérdése. Mindannyian tudjuk, hogy az aszpartám édesítőszert az a hadipari petrolkémiai gyáróriás hozta létre,monsanto-skull21.jpg ami a vietnámi háborúban bevetett agent orange-ot vagy a DDT-t is... ez az egykor hadipari cég ma a génmódosított halálmiszergyártás nagymestere. Igen, ez a Monsanto, gyúnynevén Mon$ATAN, 1901 óta tervezi az Új Világrendet. Mégis mit vártatok? Ehető és tápláló szert?! Élelmi-szert és táp-lálékot? Nem szúrja ki a szemetek a cég történeti háttere? Annyira naivak az emberek, hogy meg is érdemlik!

A génmódosítás mentes Európa amúgy is jobban teljesít!

Mármint most ugye nem ott kell kezdenem számotokra a történetet, hogy miként kapcsolódnak össze a világon a gyorséttermi láncok a liberális kapitalizmussal és a 4-5 legfőbb olajvállalattal, 4-5 legfőbb bankkal és 4-5 legfőbb agrárcéggelmaffiával?! Remélem, ez egyre többeknek teljesen világos.

Ennyit a Díványról: bégetnek, mosolyognak, gügyögnek...

ddt.jpg

toxic-sludge-is-good-for-you.png

soda_ad.jpg

         3 hozzászólás

Címkék: amerika videó mcdonalds jamie oliver hamburger nuggets ammónia humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Putyin a fenntarthatatlan nyugati civilizációról: "felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát"

PPJ         2013.10.28.

Az elmúlt egy-két évben többször is jelent meg olyan tartalom ezen humánökológiai blogon, amikre sokan csak a szemöldöküket húzgálták, egyesek kiestek a fotelből, mások elpártoltak, de talán még többen bátor és harcias mosollyal konstatálták:snake-(R)dees.jpg "ez igen, végre valaki az ökológiai és geopolitikai összefüggések mentén is vizslatja a világ alakulását fenntarthatósági szempontból"!

A metafizikai "kígyó": "amikor az ember saját létéről, anélkül hogy tudná mikor és hogyan, leszakad, és a sötétség bűvöletében, a létezés távoli, elfelejtett tájaira visszabukik" - Irodalmi DubTechno - Hamvas Béla: Titkos Jegyzőkönyv ("A mutáció")

Szaktársak, barátok, kollégák között is egyelőre kevesen vannak olyanok, akik birtokában lennének a kellő metapolitikai-, társadalmi-, rejtett történelmi- vagy akár okkult politikai tudásnak és tapasztalatoknak. Hozzá kell tennem, hogy ezen "kevesek" viszont a legtágabb területek minőségi szaktudói a teológiától, a tradicionális metafizikán át, az antropozófiáig és persze a hard-core természettudományos ökológia, ökológiai közgazdaságtan vagy éppen mikrobiológia területéről is egyetértés tudja fogadni gondolatainkat.

Így vezetném tehát fel, hogy egy magasabb rálátás, a tudatökológia és a filozófiai szolipszizmus szintjéről miért is jelentetünk meg mi is annyi érdekességet a pénzrendszer működéséről, offshore-ról és illuminátusokról, az összeomlások mibenlétéről, civilizációk végóráiról és kultúrák nagyságáról, transzcendens valóságokról, vagy akár a Bilderberg csoportról, a szubszidiáris autarkiához képest sátánista Új Világrendről (New World Order), és természetesen néhány főbb-, válságkezelő kivezető útról!

putin_dees.jpgIllusztrációk: David Dees

Hívhattok engem, minket, ezen gondolatok miatt, aminek csak akartok, csak akkor kérem, hogy a hozzászólásokban magyarázzátok meg, vajon Putyin miért beszél pont ugyanolyan összefüggésekről, mint Szaniszló Ferenc a "cionista világhatalom"-, Baranyi Tibor Imre és Bogár László a "küzdő szellemek"-, vagy Graham Hancock "a tudat elleni háború" (lásd még: Monokultúra, szürkeség, a tudat monopóliuma) kapcsán...!? Putyin ugyanis köztudottan nem "egy összeesküvés-elmélet hívő hülye gyerek"... Akkor, hogy is van ez? Már csak mi, magyarok nem mondhatjuk ki nyíltan, ami a Napnál is világosabban látszik?! Igen, már lassan csak mi nem mondhatjuk ki, és aki igazán válaszokat keres, az meg fogja találni ennek a kultúrtörténeti és az üdvtörténeti magyarázatát is. De, eljön az idő; már ezek is jócskán a "végidők"!

Mindenesetre köszönjük szépen Putyinnak és nem kevésbé, sőt, al-Assadnak, hogy olyan sötét világhatalom ellen tartják a hátukat és védik a világot, amit a legtöbb európai egyelőre felfogni sem tud, hogy mennyire hálás lehet mindkét államvezetőnek!

Tiszta szívből kívánom, hogy a magyarság mihamarább térjen vissza és eszméljen fel az ősök csarnokában, ahonnan feltámadva az egyetlen isteni hagyomány, a szeretet erejével győzze le a világ sötétségét!
_____________________________________________________________________________________

Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát
(forrás: english.pravda.ru / magyartudat.com)

http://www.magyartudat.com/wp-content/uploads/putin-1.jpgVlagyimir Putyin a közelmúltban fejtette ki nézeteit arról az euro-atlanti hatásról, amely a keresztény európai gyökerek határát próbálja ezoterikus megközelítéssel kelet felé tolni.

Az orosz miniszterelnök szerint a kereszténység bölcsője az Atlanti-óceántól az Uralig terjed – ahogy ezt de Gaulle is kijelentette. Mostanra azonban, a hagyományokban bővelkedő, büszke kontinens teljesen átformálta és felforgatta több ezer éves kultúráját.

Sötét erők dolgoznak a jelenlegi modern euro-atlanti világban, amely térben és időben egyaránt pusztít. Putyin így fogalmazott: Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában Lady Gaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

A keresztény nyugat jelenleg egy olyan koncepciót vázolt fel, amely befogadja az orosz ortodox lelkeket és az egész birodalmat, amely valamiféle kegy gyakorlása a volt Szovjetúnió múltjának eltörléséért.

Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma – az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan lázadó angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300 milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk. Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték.

Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.

Flaubertazt azt mondta, Karthágóban a pénz az úr, ahol az oligarchák szabad kezet kapnak a hatalomhoz és a közvélemény megvásárlásához, ennek következménye a kaotikus politika. Oroszország mindezt tapasztalhatta már Jelcin idején, de ugyanez mondható el a globalizáció, mint az új világrend alapítóiról, a francia Sárközyről és az amerikai Bushról is.

A II. világháború után felépített Bilderberg Európa Amerika autokrata vezetését követte, a Rousseau-féle menetrend azonban értelemszerűen nem volt képes megőrizni a szociális, kulturális és nem utolsó sorban a lelki, de még a demográfiai örökségeket sem. A szemlélet igazán a 90-es évekre bontakozott ki, ma pedig azt tapasztalhatjuk, hogy a vezető német és francia politikusok köpnek saját zászlóikra. Merkel a legutóbbi választási győzelmével végképp hátat fordított a német zászlónak, emellett meg kell említeni, hogy választóinak átlagos életkora 60 év. Itt lenne az ideje, hogy a kiöregedett választók tartózkodjanak a szavazástól.

Vlagyimir Putyin kifejezésénél maradva, az euro-atlanti erők baljós szerepe már Lovecraft rémálmaiban is szerepelt. A múltban, őseink féltek a nagy óceán hullámzásának irányától, de ez semmi rosszat nem jelent. Jean Parvulesco könyvében beszámolt Putyin hihetetlen példamutató szerepéről és egyben rámutat: mostantól az európaiaknak semmi köze Ázsia ősi hagyományaihoz.

Vlagyimir Putyin kifejtette még az euro-atlanti erők sötét mítosza szerint, a háborgó Földközi-tengeren erőszakos szélnek kitett hajó pusztulását, megemlítette Atlantis eltűnését, de kitért a Platón által leírt degenerált áltudományra is.

Putyinnak nagy kihívással kell szembenéznie: ugyanis valóban léteznek a tengerben szörnyek, de úgy tűnik, ő nagyon is tudja, kik foglalkoznak velük.

         2 hozzászólás

Címkék: vélemény politika mátrix szíria világ putyin szabadkőműves összeomlás bankrendszer fenntarthatóság gazdasági világválság humánökológia ökológiai válság euro-atlanti erők sötét világhatalom

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Jamie Oliver bizonyította, hogy a McDonald's emberi fogyasztásra alkalmatlan

PPJ         2013.10.26.

Jamie Oliver (aki sok minden más mellett, kiváló hamburgerséf is!) megnyerte egy régóta tartó háborúját az egyik legnagyobb gyorséttermi lánccal - a McDonald's-al szemben. jamie-300x184.jpgMiután Oliver pontosan bemutatta hogyan készülnek a McDonald's hamburgerek, a cég végül bejelentette, hogy megváltoztatja a receptet, de mégis, erről egy árva kukk sem esett az egész mainstream- és céges médiában. [Forrás: politicalblindspot.com - Fordítás: GreenR blog]

Oliver ismételve bemutatta a nézőközönségnek az évek alatt dokumentumfilmekben, televízió show-kban és interjúkban, hogy a marhahús zsíros részei ammónium-hidroxidban (szalmiákszesz) vannak kimosva és felhasználva a hamburger húspogácsába. Ezen folyamat előtt, az előadó szerint, a hús emberi fogyasztásra alkalmatlan. A hamburger-rajongó mesterszakács vállalta a háborút a gyorséttermi iparral szemben: szerinte "tulajdonképpen fognak egy kutyáknak valóan silány terméket, és ezen mosógépes lépés után, amely feloldja az ehetetlen részeket, és egységes péppé változtatja azokat: embereknek adják." [GreenR blog kérdés: ki látta a Felhőatlaszban a szappangyárat? Kezeket fel!]

A hús pocsék minőségén túl, az ammónium-hidroxid is káros az emberi egészségre. Oliver gyakran hívta ezt az eljárást "a rózsaszín iszap műveletnek" (pink slime - wikipedia).

http://444.hu/assets/meki.jpgFrissítés 2014.01.10.: Egy kis tavaly év végi adalék az itteni poszthoz

McDonald's to employees: Break your food in small pieces to feel full
http://rt.com/usa/mcdonalds-employees-brake-food-109/

McDonald's to employees: Avoid burgers and fries - it's risky for your health
http://rt.com/usa/mcdonalds-employees-fast-food-764/

Tudja, minek a veszélyeire figyelmezteti a dolgozóit a McDonald’s? A gyorséttermi kajákéra :DDD
http://444.hu/2013/12/24/tudja-minek-a-veszelyeire-figyelmezteti-a-dolgozoit-a-mcdonalds-a-gyorsettermi-kajakera-dddddd/#

McDonald's takes down employee website following ridicule
http://rt.com/usa/mcdonald%27s-takes-down-employee-website-839/

Frissítés 2013.10.27.: Mintha minden hirtelen alátámasztani segítene, pár órája feltöltött videó az RT.com-ra! Food Fix: US corporations fuel obesity with addictive ingredients

"Miért tenne bármilyen érzékeny emberi lény a gyereke szájába ammóniával átitatott húst?" - kérdezte Oliver. Oliver egyébként azt állítja, hogy az amerikai üzemi étkezdékből és gyorséttermekből származó marhahúsok 70 százalékát ezzel az anyaggal kezelik, ezt alátámasztani látszik, hogy a The Daily információi szerint a mezőgazdasági minisztérium idén több mint 3 tonna ammónium hidroxidot vásárol meg az iskolai étkezdék számára.

Az egyik sokszínű bemutatójában Oliver azt mutatta be gyerekeknek, hogyan készül a csirke Nuggets. Miután leválasztotta a legszebb egész húsrészeket a csirkéről, a visszamaradó zsíros csontok és belsőszervi cafatok kerülnek feldolgozásra az ilyen gyors-sültekhez.

Válaszul a negatív sajtóra, melyet Jamie Oliver generált, a McDonald's latin-amerikai franchise-igazgatója, Arcos Dorados azt állította, hogy ilyen eljárást az ő régiójukban nem alkalmaznak. Bár ez talán inkább az ír és angol területekre lehetne igaz, ahol a McDonald's helyi alapanyagból dolgozik. Az Egyesült Államokban a Burger King és a Taco Bell már nem alkalmazza az ammóniát a termékeikben. Az élelmiszeripar az ammónium-hidroxidot anti-mikrobiális szerként alkalmazza, amely lehetővé tette a McDonald's számára, hogy egy máskülönben ehetetlen húst használjon!

Az egész horrorisztikus tényből a legsumákolóbb az, hogy az USDA szerint az ammónium-hidroxidot "a gyártási folyamat részeként" tekinti, ezért nem kell feltüntetni a címkézésen, így a fogyasztók nem is tudják, mivel és mikor esznek a nem kívánatos vegyszerből!

A hivatalos honlapján a McDonalds azt állítja, hogy a hús azért olcsó, mert nagy a forgalmuk, sok ember fogyaszt és így lehetőségük van a húst olcsóbban megvásárolni a beszállítóktól és, hogy jó minőséget árulnak. De ha a "rózsaszín iszap" tényleg a "legjobb" minőség, amit a McDonald's az USA-ban csak tud, akkor hogyan tudott mégis jobbat Latin-Amerikában és Európában?!

Ezen kérdések egyelőre válaszolatlanul maradnak a franchise által, a cég egyben tagadta, hogy a recept módosításának köze lenne Jamie Oliver kampányához...

Végezetül íme egy szobor Velencéből:
David VS. McDonald's

Mc-Donald-Head-Cut-Statue.jpg

         180 hozzászólás

Címkék: amerika videó mcdonalds jamie oliver hamburger nuggets ammónia

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Görbe tükör a fehérgallérosoknak - Ébrsztő videók

PPJ         2013.10.10.

Előző adag ébresztő videóink után újabb két alkotással estetném le a tisztelt állakat. Finom iróniától a kőkemény tükörvalóságig, művészi szinten kivitelezett filmes formanyelvvel elevenedik fel az a démonicitás, amit többek között a kapitalizmus megtestesítve művel. Honnan, milyen magasból esnek alá az emberségüket vesztett lény-alakok? A bábeli torony (Tower of Babel by Colin McAllister) magas, mesterséges, de véges! Minél magasabbra építik, annál pusztítóbb lesz a zuhanás! (Tulajdonképpen ez is cél! Hogy a társadalomra a legóhatatlanabb pillanatokban zúduljon rá az az antitradicionális felforgató erő, ami ezeket a tornyokat (és ezeket is) emeli és áthatja.)

"Nem mondta-e a Próféta, hogy az óra eljövetelének - mely a világvége - egyik jele az ember, aki magas épületeket emel?" - Seyyed Hossein Nasr [Magyar Hüperión - I. évf. 2. szám, 230. p.]

         szólj hozzá

Címkék: vélemény videó vallás világ kapitalizmus humánökológia magyar hüperión seyyed hossein nasr antitradicionális démonicitás felforgató erő bábeli torony

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Malomra fel, magyar!

PPJ         2013.10.06.

http://www.festomuvesz.hu/kincses/kepek/2007_03_18/120.%20Vizimalom%20a%20tavon,%20akrill%2050x70%20cm%20vaszon.jpg"-A nagy malom, a nagy malom, ö, a nagy malom, ö, nem tud ÉLŐ lisztet előállítani..."
"- Ja..."

Rodics Katalin: "Én természetvédő vagyok, de rá kellett jönnöm arra, hogy nem tudunk természetet védeni, ha nem hozzuk helyre a mezőgazdaságot! Kész. Ennyi!"

Automata, felültöltős, nem vízkövesedő, környezetbarát, esetleg hamulúgos: mosógép

Fa-fűrészház malom a XII. századból

Az esztergomi reneszánsz vízgép
(és a "sátánista magyarok" az idegenszívű krónikás szerint... :D)

         szólj hozzá

Címkék: videó tudomány kenyér természetvédelem malom liszt fenntarthatóság agrárium vízenergia malomipar vízgép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása