GreenR workshop sátor az Everness Fesztiválon Balatonkenese - Szept. 13-15!

PPJ         2013.09.06.

A GreenR blog küldetése: ~~~ Mind egyek vagyunk. Fizikai, kémiai, biológiai és spirituális szinten is! Minden cselekedetünk visszahat önmagunkra, és rajtunk keresztül másokra. Minden cselekedetünk visszahat a bolygóra és a természetre is. Vagyis a hatókörünk globális: farkába harap a kígyó, nincs menekvés a karma elől, én a világban - bennem a világ: ez a szolipszizmus! Ezen kijelentések oda vezetnek, hogy ha természetvédelemmel vagy környezetvédelemmel akarunk foglalkozni, akkor humánökológiával, környezeti etikával és öko-filozófiával is foglalkoznunk kell: hiszen a problémákat mi magunk állítjuk elő, a gondolatainkkal, a prekoncepcióinkkal, vágyainkkal, vagyis a tudatunkkal. Ha ökológiai fordulatot akarunk és organikus paradigmaváltást: akkor a tudatunknak kell megváltoznia. Ez a tudatökológia. Ezzel magyarázom röviden azt, nem csupán a szűken vett természetvédelemmel és annak természettudományos hátterével foglalkozunk mostanság, hanem egy sokkal tágabb értelmezési körrel, de továbbra is ökológiai fókusszal. Humánökológia = békés emberi együttélés-tan!

facebook fejlec.jpg

A három napot egyfajta szakrális és transzcendens ökológia tematikusság mentén fűztük fel.

Szeptember 13. Péntek: „Ökológiai Útra Térés”
Everness és „Awareness”… Áttekintjük az alapfogalmakat és bevezetőt tartunk a további témák értelmezéséhez, vagyis közösen rátérünk egy olyan útra, ahol az emberiség és a természet együttélésének mikéntjeit szemlélhetjük.

Szeptember 14. Szombat: „Humánökológiai Keresztút"
Milyen mély a nyúl ürege… Miután biztos fogódzókat leltünk a különböző tudományterületeken, elindulhatunk a nehéz menetre, ahol a jelen állapotaink valóságát látva elkezdhetjük feltenni a helyes kérdéseket.

Szeptember 15. Vasárnap: „Fenntartható Feltámadás"
Fényre törünk, elindulunk felfelé… Megnézzük az önellátás elméleti és gyakorlati alapjait, ez a nap már csak a megoldásokról szól.

A GreenR blog humánökológiai workshop sátrának programtervezete: http://bit.ly/17kLSHt

Direkt link a napi jegyekhez: http://bit.ly/17ljp2h

https://www.facebook.com/everness

GreenR humánökológiai workshop sátor az Everness Fesztiválon FB event: https://www.facebook.com/events/223329554483484/

AZ EVERNESS ELŐADÓK:

1094991_200587816785638_788266574_n.jpgA rendezvényre meghívott előadók és szolgáltatók, épp úgy, mint a szervezők, mindannyian azonosulni tudnak a fesztivál szellemiségével és mondanivalójával. Egységesen a tudatos és egészséges életmód elkötelezett hívei, mindenki a maga területén. Megtalálhatók közöttük a táplálkozás, a mozgás, a testi-, lelki gyógyítás, a zene vagy a képzőművészet területén jártas és elismert szakemberek.

Szeretnék, hogy olyan emberek közt tölthessük el ezt a három napot, akik szellemiségükkel többletet hoznak a világba, segítik az emberek tudatosodását, legyen az minőségi étel, ital, előadás, zene vagy bármilyen más eszköz. Egy újfajta rendezvényt szeretnénk létrehozni, amelyen a fesztiválozók ugyanolyan résztvevői az eseménynek, mint a szervezők, a fellépők vagy a kiállítók.

Az idei fesztiválon olyan előadókkal találkozhatunk, mint például Grandpierre Attila, Antal Vali, Géczy Gábor, dr. Dicsőfi Endre, Barnai Robertó, Balogh Béla és Kiss Balázs Kunó. Minden este zenei színpaddá transzformálódik a Világ-Egyetem névre keresztelt nagyszínpad és olyan előadók gazdagítják majd a hangulatot, mint Jeszenszky István, a Freedom Café, a Vágtázó Csodaszarvas, Kövi Szabolcs illetve a Sattwa Sound Band. Részletes programunk a Program menüpont alatt!

A Regélő Konferencia Térben - ami több, mint 500 főnek biztosít kényelmet - lehetőséget nyújtanak arra, hogy tematikus napokon vegyenek részt az emberek. Minden egyes nap különálló tematikával rendelkezik (ökológia, egészség, tudatosság) ahol okulhatnak az emberek és részletesebb tájékoztatást kaphatnak olyan előremutató kezdeményezésekről (öko falvak, találmányok, stb.) és módszerekről (germán medicína, fenntartható vízönellátó rendszer, alternatív építési technikák, permakultúra, stb.) amelyeket könnyedén integrálhatnak életükbe. Ezen előadások sokszor interaktív jellegűek lesznek, hiszen itt pont a közösség a lényeg, és az, hogy közösen, együtt gondolkodjanak tovább a résztvevők.

AZ EVERNESS FESZTIVÁL MOZGÁS- ÉS WORKSHOP-SÁTRAI:

999447_199436390234114_1503488896_n.jpg

A fesztiválozók külön sátorban ismerkedhetnek meg más népek mozgáskultúráival is, mint például a tai-chi, a chi-kung, szakrális tánc. Alkalmuk nyílik majd a jóga megszámlálhatatlan fajtájának kipróbálásra is, és természetesen a sornak itt még koránt sincs vége.

Lesznek workshop-sátraink is, ahol a legkülönfélébb módszereket és technikákat sajátíthatják el az emberek, annak érdekében, hogy az életük teljesebb, egészségesebb és tudatosabb legyen. Erre külön kialakítunk a Sátor-tábor közelében egy olyan területet, ahol a közösségek és csoportok külön-külön bemutathatják azt, hogy ők hogyan teszik teljesebbé a saját illetve embertársaik életét. Gondolunk itt legkülönfélébb masszőrökre, gyógyítókra, mozgást gyakorlókra illetve életmód tanácsadókra, akik eddig kapcsolódtak a kezdeményezésünkhöz.

A fesztiválunkon magukat workshopsátrakkal képviselő kezdeményezések egy része szintén felkerült az everness.hu oldalára. A Napi Elemózsia és Aniola sátrak mellett érdekes és izgalmas programokkal várnak a Biologika Szabadegyetem Sátorban, GreenR Workshop sátorban, Lélekbónusz Sátorban, Deeksha Sátorban és a Válaszkész Szülők Gyermek Sátorban is.

Kutyabarát fesztivál: Sokan vagyunk, akik bizony nem szívesen válunk meg négylábú kedvencünktől, amikor nem muszáj. Szerencsére egyre bővülő lista kedvez a kutyusokkal utazó, vacsorázó, vagy éppen fesztiválozó gazdiknak. Az Everness Fesztivál csapata örömmel jelenti be, hogy négylábú kedvenceiteket szeretettel várjuk rendezvényünkre is!

Fesztivál a családosoknak is: Jó hírrel szolgálhatunk a kis- és nagycsaládosoknak. Az Everness Fesztivál nagy hangsúlyt fektet a gyerkőcökkel való kikapcsolódásra, így egyre bővülő gyermekprogramokkal jelentkezik. A Válaszkész Szülők jóvoltából például a Válaszkész GYERMEK Sátorban tanácsadások, foglalkozások, tartalmas programok foglalják le a kicsiket és a nagyokat a fesztivál egész időtartama alatt.

Egészséges étkezés az Everness fesztiválon:
Fontos a helyes, egészséges táplálkozás, az ÉLŐ ételek fogyasztása, bizony még fesztiválszezonban is. Az Everness csapata örömmel jelenti be, hogy fesztiválunkon a MANNATURAL Ételmanufaktúra és a VegaFOOD is képviseli magát, így a lángos, zsíros, olajos étkek helyett egészséges, könnyed, nyers, vegán ételek közül is válogathattok. Bővebben a Mannaturalról: mannatural.hu és a VegaFOOD-ról: vegafood.hu

945733_182295315281555_580664487_n.png

         szólj hozzá

Címkék: greenr humánökológia greenr találkozó

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr75498443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása