Ángyán: "Magyarország története itt véget ér..."

PPJ         2013.06.17.

videkpusztitasi.jpgAlapkérdések, amelyeken változtatni kell, mert ha nem, akkor megvédhetetlen a magyar föld, és a magyarságnak a 2000 éves története itt befejeződik nagyjából...! Bankok vásárolhatják fel az országot! Ángyán kilép a Fidesz frakcióból a függetlenek közé. Pénteken eldől a magyarság sorsa!

Forrás: N1TV youtube videó
Szöveg leírás: GreenR blog

Alkotmányos védelem alá kéne helyezni a magyar földet. Tárgyalásokat kéne kezdeni az Európai Közösséggel a moratórium meghosszabbításáról. Tudniillik azok a viszonyok, ami miatt mi a moratóriumot kértük egyáltalán nem javultak, nem változtak meg: a földárbeli 5-50x-es különbség katasztrófával fenyeget, ha szabaddá válik jövőre (május 1-én! - a szerk.) a földpiac. A csatalakozási szerződés bizonyos pontjait is érdemes lenne újra fölvetni az Európai Közösségnél. Sőt, odáig kéne menni, hogy újra kéne kezdeni a tárgyalásokat, hogy a föld ne tartozzon a tőke szabad áramlása kategóriájába. Több nemzet is most már egyetért ezzel Európában. Nemzetbiztonsági kérdés az alaperőforrások birtoklása. Különösen veszélyes ez a helyzet, hogy ha a szabadkereskedelmi tárgyalások keretében az Európai Közösség megállapodik az Amerikai Egyesült Államokkal, és onnantól kezdve nincs megállás...

Ángyán: "Én nem ezért jöttem, hogy tönkretegyük a vidéket és a helyi családokat,
hanem éppen azért, hogy megerősítsük őket."

De a földtörvényt is alapvetően át kell fogalmazni. Az az elképesztő elképzelés, ami az Alaptörvénybe a 3. módosítása során bekerült, hogy tudniillik nagy integrátorok alá begyűrjük a vidéket: ez katasztrófával fenyeget! Ezt a gondolatot el kell vetni! Még akkor is, hogy ha nagyon erős csoportok éppen azt akarják, hogy az európai régióknak megfelelően gyűrjük be az egész mezőgazdaságot nagy tőkés érdekeltségek alá. Ez a végét jelenti a vidéknek és a magyarságnak!

Abszolút fölső plafonokat kell meghatározni a birtokmaximumokra. Elfogadhatatlan az 1800 hektáros birtokméret (ha "családi gazdálkodásokról" beszél oly nagyon a kormányzati kommunikáció - a szerk.)! Persze Európában a szövetkezéssel érik el a családi gazdálkodások a megfelelő piacképes erőt - ezt ne felejtsük! És elfogadhatatlan az, hogy a jelenlegi földtörvényben nincs összeszámítás a családokat illetően, tehát 1800 hektárja lehet a mamának, papának, gyerekeknek, nagyszülőknek - így aztán teljesen kiszámíthatatlan, hogy mekkora gigabirtokok alakulnak ki egyes érdekeltségek kezében.

Ezek alapkérdések, amelyeken változtatni kell, mert ha nem, akkor megvédhetetlen a magyar föld, és a magyarságnak a 2000 éves története itt befejeződik nagyjából.

- Ön szerint a pénteki zárószavazás után a magyar föld magyar kézben maradhat?

Nem! Ez nem tudja megvédeni. Azok az intézkedések, amelyek a földtörvényben vannak, nem tudják magyar kézben tartani. Ráadásul a magyar kezek sem egyformák! Tehát olyan magyar kézben tartja - ha tartja egyáltalán a földet - amely nem földet művelni akar, hanem spekulálni. Nagy tőkeérdekeltségek felé fogja irányítani a földet a földtörvény. Ráadásul, hogy mondjak egy példát: a bankok bármilyen méretű földet megszerezhetnek, nekik semmiféle korlát nincs szabva (indirekt módon kiskapu van nyitva a földtörvényben - a szerk.). Azok a hitelintézetek, amelyek hitelezni akarják a mezőgazdaságot, és a haszna a földértékesítésnek vagy földforgalomnak ettől a pillanattól kezdve a bankoknál fog lecsapódni. A tönkremenő gazdaságok földjeit össze fogják gyűjteni, egy idő után a nagy bankok kezében lesz a  teljes magyar föld. Ez a végét jelenti a családoknak, a helyi közösségeknek és a falvaknak.

- Terjed egy olyan "pletyka", hogy ha a földtörvény szavazása nem úgy zárul, hogy a magyar föld magyar kézben maradhat, Ön ki fog lépni a Fideszből.

Ez eldöntött szándékom. Én nem ezért jöttem, hogy tönkretegyük a vidéket és a helyi családokat, hanem éppen azért, hogy megerősítsük őket. A Nemzeti Vidékstratégia ezt fogalmazza meg, nagyon sajnálom, hogy a saját kormányom, a saját frakcióm, a saját politikai családom, ahogy én ezt korábban gondoltam, nem ebbe az irányba tájékozódik. Úgyhogy ki fogok lépni a frakciókból, a függetlenek közt folytatom és nem fogok belépni egyetlen más frakcióba sem. Én az emberekkel kötöttem szövetséget, a Tisztességes Emberek Szövetségével akarom ezt az országot megfordítani, még akkor is, hogy ha a politikai terepen ennek most kevés esélye van. Ahogy jártam az országot a földfórumokon, úgy fogom a továbbiakban is járni az országot: és meg fogjuk fordítani ezt az országot!

         7 hozzászólás

Címkék: fidesz maffia orbán viktor mezőgazdaság földtörvény ökopolitika agrárium agrárpolitika váralja szövetség jövő nemzedékek élőlánc magyarországért ökológiai politika ökokonzervativizmus ángyán józsef vidékfejlesztési minisztérium ökológiai válság agrármaffia földbérleti pályázatok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr515365896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2013.06.18. 14:24:12

A termőföld akkor van jó helyen, akkor hasznosítható legjobban, ha minél több ember ellátását, megélhetését biztosítja, vagyis eladható árut, hasznot termel, ami után adózik. Ha ezt alapnak tekintjük, akkor vitatkozhatunk azon, hogy melyik forma teljesíti ezt a kritériumot a legkönnyebben.
A több haszon reményében fognak össze a termelők, vagy indulnak el a tárolás, feldolgozás irányába.
Arra már most is látunk példát, milyen lenne spekulációs céllal bérbe adni egy birtokot, másokat éhbérért dolgoztatni rajta, a bevételt meg zsebre tenni. (lsd. mostanában az állami trafik és föld pályázatok)
Miért a külföldi földbirtokosoktól féltjük a föld hasznát, amikor van saját hererétegünk is már.

legeslegujabbkor 2013.06.18. 14:52:23

@legeslegujabbkor: Az utolsó mondatomra válaszolok. A külföldi befektetők egyrészt fizetnének a földért, másrészt beruháznának a haszon reményében. Mind a kettőre szükségünk lenne.

legeslegujabbkor 2013.06.18. 15:07:50

@legeslegujabbkor: Ennek a rettegésnek a föld elvesztésétől tehát nincs semmilyen reális alapja. Ki az a hülye, aki ilyen bizonytalan jogi helyzetben pénzt akar lekötni Magyarországon?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.06.18. 15:10:50

@legeslegujabbkor: Ezt a külföldiek majd jók lesznek hozzánk dolgot ugye nem gondolod komolyan, hogy így van?!
atlatszo.blog.hu/2013/04/19/a_foldtulajdonosok_3_-a_uralja_europa_mezogazdasagi_teruleteinek_felet

www.youtube.com/watch?v=qdXZC_W0Wg4

Igen, a holland és arab befektetési bankok éppen pont nagyon várják, hogy megkaparintsák a földjeinket. Ugye nem gondolod, hogy külföldiként majd pont a külföldi kiscsaládok jönnek ide termelni nekünk?! Tudod mi a legnagyobb exportcikkünk hollandia felé?! A lószar. Ennyire rosszak már a földjeik... Nem tudják ellátni magukat!!!

Szerinted majd pont az arab és holland befektetési bankoknak ne lenne milliméter pontos tervük a közelgő ökológiai katasztrófára? Szerinted pont ők nem tartanak a peak-soil globális jelenségétől, mikor egy csepp lószartól függ az eddigi életük is?! Persze hogy fáj a foguk a magyar termőföldre, de ne legyünk már annyira ostobák - Uram bocsásd meg hogy ilyet szóltam - hogy azt higgyük, ők majd ide azért jönnek, hogy nekünk jobb legyen... HAHÓ!? Houston? Problem?!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.06.18. 22:39:50

"Tudod mi a legnagyobb exportcikkünk hollandia felé?! A lószar. Ennyire rosszak már a földjeik."

Lószart. Hollandia felé a fő exportcikkünk az autó.

A "magyar kéz" pedig csak saját maga számára lényeges, a másik magyarnak már ugyan mindegy, hogy magyar-e vagy holland. Nem állami tulajdonról van szó, tök mindegy, hogy egy szoci vagy fideszes zöldbáró gazdagodik rajta, vagy egy krákogó holland.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.06.18. 23:16:33

@Attitude Adjuster: Mezőgazdaságnál maradva értettem.

A magyar kéz kapcsán sorra tévedsz. Kajner Péter linkelt tanulmányát olvasd el figyelmesen, másrészt nem ártana összehasonlítani a külföldi és a magyar mezőgazdasági szemlélet és gyakorlat különbségeit, harmadrészt Ángyán József videóját sem figyelted meg helyesen, mert ő maga tesz különbséget ugyanígy a különböző magyar kezek között, negyedrészt elég csak megnézni a 9000 hektáros oligarcháról (Zászlós Tibor, Dorogi Árpád és Helmut Gsuk) szóló bejegyzésünket, ezekből is bőven meg lehet érteni, hogy mit okoz itt egy krákogó külföldi.

greenr.blog.hu/2013/04/26/kishantos_es_a_magyar_agrar_apokalipszis
greenr.blog.hu/2013/05/10/9000_hektaros_oligarcha_tenne_tonkre_a_kishantosi_okologiai_mintagazdasagot

Szóval nagyon úgy látszik, hogy még nem tetted össze a képet, pedig mi mindent megteszünk, hogy az olvasóink a lehető legtöbb aspektusból szemügyre vehessék az ökológiai problémát és annak okait, gyökereit.

Megvetem az Uniót és azt kívánom, hogy lépjünk ki belőle, de érdemes megnézni, hogy az Unió 11 környezetvédelmi alapelvéből mennyit sért az, ha a föld a tőke szabad áramlása kategóriájába tartozik, illetve azt is érdemes megnézni, hogy más tagállamok milyen földtörvénnyel rendelkeznek! Ha csak tizedannyira hasonlítana az ő külföldi törvényeikre a mostani "magyar" tervezet (dehogy magyar ez), már akkor nyugodtabban aludnék! Miről beszélünk?! Az egész Unióban nincs még egy ilyen és ehhez hasonló földtörvény - minden tagállam foggal körömmel védi a földjeit a többi tagállam polgáraitól! Dániában is voltam tanulmányúton, tudom miről beszélek, jogász kollégáim is ugyanígy mondják. Ez a földtörvény nem magyar - ezt nem magyar emberek írták - ezt az USA íratta meg az EU-n keresztül a magyarságukat vesztett parlamenti lobbistákkal - minden paragrafusából kitűnik, hogy mire megy ki a játék!

Végezetül ismét felteszem a kérdést: mégis mit várnánk mi magyarok attól a nyugattól, amit 907-ben arra szólítottak fel hogy a magyarok irtassanak ki:

"... Decretum..Ugros eliminandos esse.." azaz " elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak" - 907-es pozsonyi csata...

De 56-ban se jött ide senki! Ne várjunk a nyugattól segítséget! Minimum és maximum önmagunktól! Ez a nép mindig is csak akkor volt erős, ha Önmagában és az Égi Gondviselésben hitt!

 
 
süti beállítások módosítása