Elbuktak a földügy módosítók - jöhet a nagygyűlés

PPJ         2013.05.23.

videkpusztitasi.jpgEgyetlen szavazással elvetette tegnap a parlament mezőgazdasági bizottsága azt a több mint kétszáz módosító indítványt, amelyet a képviselők tavaly ősz óta benyújtottak a földtörvényhez. FIGYELEM! A MAGYAR FÖLD ELADÓVÁ TÉTETETT! A minap elbuktak Ángyán József és Bencsik János híres módosítói az Országgyűlésben - májustól 512.000.000(!) ember vásárolhat termőföldet Magyarországon a magyarokkal egyenrangú feltételekkel!!! Az utolsó lehetőség, ha a nép megmozdul, és ezen kívül írja alá Ön is a petíciót: http://varaljaszovetseg.hu/02/

„Ez egy elképesztő menet" – teljesen újraírják a földtörvényt - HVG.hu

Ismét éles szóváltásba keveredett saját párttársaival Ángyán József a parlament mezőgazdasági bizottságában. A kormánypárti képviselők ugyanis megszavazták, hogy kidobják a majdnem egy éve a parlament előtt lévő földtörvényt, és az összes módosító indítványt, helyette pedig egy trükkös megoldással lényegében új jogszabályt nyújtanak be. Elvileg 1800 hektár lenne a lehető legnagyobb birtokméret Magyarországon, de a törvényjavaslatban elrejtették további kiskapuk megnyitásának lehetőségét is, hiszen az újraírt javaslat már az elején deklarálja, hogy lesz még két másik jogszabály, amely eltérő szabályokat is megállapíthat, felülírva ezt a limitet is a tulajdonképpen végtelen (nem vicc!) birtokok felé. Az új földtörvény megszületése azért sürgető, mert 2014. május 1-jén lejár a moratórium, amelyet Magyarország a 2004-es EU-csatlakozáskor kapott. A Fidesz belső ellenzékeként fellépő két korábbi államtitkár, Ángyán József és Bencsik János összesen 55 módosító indítványt nyújtott be a korábbi javaslathoz, mert úgy látták, az saját pártjuk eredeti elveivel ellentétes.

Bencsik: A nagybirtokrendszer konzerválása ellentétes a józan ésszel - Index.hu

Bencsik János szerint az új indítvány „szélesre tárja a társas vállalkozások számára épített kiskapukat, s tulajdonképp megszünteti az eddig is csak virtuálisan létező felső birtokkorlátot. Ennek következtében immáron semmi akadálya nem lesz annak, hogy a durva tőkeérdekek felül írják a vidéken élők megmaradáshoz való jogát.

A nagybirtok-rendszer konzerválása és megerősítése fenntarthatósági szempontból is sérülékennyé teszi az országot. Ez az irány ellentétesnek mondható a Nemzeti Vidékstratégiával, a Nemzeti Energiastratégiával, továbbá a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Stratégával, s leginkább a józan ésszel és az egészséges életösztönnel.

"Ángyánban ismét fölbuzog a vehemencia mikor az irományt meglátja, ráadásul a parlamenti bizottság is próbálja a vitától eltántorítani valahogy. A HVG cikkben lévő videó kötelező és tanulságos darab. Ángyán ordít, a többi fideszes lapít, úriemberek módjára elviccelődnek rajta, hogy a földtörvény új részletes vitája majd megint éjjelre lesz téve, mikor a legkevesebben látják." - írja a Varánusz blog

Ángyán József országjárásának összegző nagygyűlése - meghívó - Élőlánc.hu

Szeretettel meghívjuk Önt földfórum-sorozatunk összegző nagygyűléséhez, amelyet 2013. május 24-én pénteken 17 órai kezdettel tartunk meg BUDAPESTEN, az Erzsébetligeti Színházban (XVI. kerület, Hunyadvár u. 43/b - Térkép - Honlap). A megközelítéssel kapcsolatos és minden egyéb információt (tájékoztató térképet) itt tekintheti meg.
A rendezvényen előadást tart Dr. Ángyán József.
A belépés díjtalan!
[Facebook esemény link]

Mivel a földtörvény vitája hamarosan megkezdődik, nagy érdekek fognak ütközni egymással. Fogjunk össze egy tisztességes, a helyben élő gazdákat segítő földtörvényért! Az Ön részvétele is szükséges ahhoz, hogy a hangunkat meghallják!

A nyomtatható méretű, színes és fekete-fehér plakátokat terjesszük!

http://www.elolanc.hu/images/stories/megh%C3%ADv%C3%B3%20nyomtat%C3%A1sra.pngelolanc_fazekas_foldtorveny4.jpg

         szólj hozzá

Címkék: fidesz mezőgazdaság bencsik jános földtörvény agrárium agrárpolitika élőlánc magyarországért ángyán józsef vidékfejlesztési minisztérium agrármaffia földbérleti pályázatok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr65314447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása