Csak Magyarországon van csírájában jogilag kiirtva a megújuló építészet lehetősége

PPJ         2013.04.27.

Ertsey Attila építész (legjobb tudomásom szerint, a megannyi aktív társadalmi cselekedete közt) legszívesebben az autonóm házakkal, passzív házakkal, és az előbbiekre épülő települési stratégiákkal foglalkozik. De ő fordította magyarra a korábbi posztunkban már említett Joseph Beuys által írt Felhívás az alternatívára című művet is, ami alternatíva egyébként teljes mértékben megállja helyét az idők próbáján, jelenleg az Occupy WS movement tűzte zászlajára!

Az alábbi videóban tényszerűen és egybehangzóan alátámasztást nyernek azok az egyébként sem alaptalan nézetek, miszerint valami nagyon nem stimmel Magyarországgal a világhatalmak (khm, világhatalmak!) térképén. Miért van ellehetetlenítve a műemlékvédelem, a megújulókra alapozott építészet, a fenntartható épületek kivitelezése: hogy vannak ezen trendek már jogszabályi szinten - Európa más országaihoz képest - egyértelműen és jól kivehetően pofátlanul undorító módon el/megfojtva!!! 

Elnézést az indulatosságomért, de teljesen világos, hogy a jogszabályi elfojtás nem racionális gazdasági érvekre alapozott, nem szolgálja az ország jövőjét, nem magyarázható inkompetenciával és tájékozatlansággal: éppen ezért az egyetlen fel/megoldás számomra azt kijelenteni, hogy világhatalmi szinten akarják még mindig páros lábbal taposni ennek az országnak és nemzetnek az életét, létét, lehetőségeit, fennmaradását, jövőjét.  - Természetesen ezek csupán az én gondolataim, nem Ertsey úr véleményét tükrözik, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy bennetek milyen benyomást kelt az alábbi rövidebb és a még alatta lévő másik, hosszabb interjú.

         1 hozzászólás

Címkék: videó építészet fenntartható építészet fenntarthatóság élőlánc magyarországért épületenergetika ertsey attila

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr25148404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


 
 
süti beállítások módosítása