Fotós ajánló: összeomlás szélén a társadalom

PPJ         2012.10.04.

"Idén is van magyar díjazottja a Lucien Hervé és Rudolf Hervé díjnak, ennek a rangos francia fotós elismerésnek." - írja az Index.hu Nagykép rovata. "Hermann Ildi Nyaralók című sorozata a szocializmusból megmaradt víkendházak világát dolgozza fel. A különdíjas képeket átjárja a nosztalgia, ám az érzés csalókán retró, hiszen nem a múltban, hanem a jelenben járunk, otthonunktól nem is túl messze. A díjra idén is pályázni kellett, a témát most három szóval írták körül: társadalom, építészet és lakóhely. A fődíjat 2012-ben a francia Cyrille Weiner kapta, aki a párizsi Nanterre városrészben készített sorozatot Gyár a réten címmel. Az ő képei a túlnépesedett város ökológiai problémáival foglalkoznak, sokkal keményebben, de távolságtartóbban, mint Hermann Ildi humorral átszőtt magyarországi fotói. A díjat a magyar származású fotóművész, Lucien Hervé és felesége, Judith alapították, 2004-ben elhunyt fiuk, Rodolf Hervé emlékére."

A GreenR blognál nagy rajongói vagyunk a Life after people filmnek és sorozatnak - magának az ökológiai gondolkodásnak, ami a lineáris analitikus helyett holisztikus és körkörös: vagyis sokkal közelebb áll a valósághoz!

Cyrille Weiner: Gyár a réten

3.jpg

4.jpg

5.jpg

2.jpg

1.jpg

Hermann Ildi: Nyaralók

12.jpg

13.jpg

11.jpg

Nézzétek meg az összes képet az Indexen!

         szólj hozzá

Címkék: fotók

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr404816190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása