NASA: Négy nap alatt megolvadt Grönland...

PPJ         2012.07.27.

Először adathibára gyanakodott a NASA, annyira megdöbbentő volt a műholdak által történt felismerés, hogy mindössze négy nap leforgása alatt a grönlandi jégtakaró teljes felszínét érintő, a történelem során soha nem látott ütemű olvadás következett be! Az emberiség szempontjából "sajnos" vagy részemről inkább "szerencsére" nem adathiba történt. Ez a faj megérett a pusztulásra - mármint ha ilyen jelek láttán sem változtat a viselkedésén...! Mikor fogunk már végre hinni a klímatudósoknak és (humán)ökológusoknak, hogy nagyon nagy baj van?!

547697_10150818087984229_1334091633_n.jpgA Guardian hasábjain megjelent angol cikk lényegi magyar kivonata:

Bal oldalt a grönlandi jégtakaró július 8-án, jobb oldalt négy nappal később. A képen a "valószínűleg megolvadt"-ként kategorizált területek halvány rózsaszínnel jelölve azok, ahol legalább egy műhold észlelt felszíni olvadást. A "megolvadt"-ként kategorizált területek sötét rózsaszínnel jelölve azok, ahol kettő vagy három műhold is észlelt olvadást. A fotót a NASA készítette. Jelen képet a Greenpeace feliratozta.

Ebben a hónapban a grönlandi jégtakaró olyan gyors ütemben olvadt meg, mint még soha az eddig felvételezett történelem során.

A hirtelen olvadást három műhold regisztrálta. Megdöbbentette és rémülettel töltötte el a tudósokat, elmélyítve a félelmet a klímaváltozás iramát és jövőbeni következményeit illetően.

A NASA weblapján kedden közzétett bejelentés szerint, a tudósok beismerik, annyira meglepőek voltak az adatok, hogy először azt gondolták, valami hiba történhetett.

Ami elsőre hihetetlen volt az NASA-nak, azt három műhold is megerősítette: Grönland jégtakarója aggasztó mértékben olvad!

Ideje lenne, hogy megmentsük a saját életünk egyik létalapját, a sarkvidékeket: savethearctic.org/hu/!!!

A klímaváltozás nagyon rövidesen közvetve és közvetlenül is ki fogja készíteni az egész bolygó gazdaságát!

Alig két hétre elegendő gabonatartaléka van Romániának. Rendkívüli állapot kihirdetését és a gabonaexportok azonnal felfüggesztését követelik a kormánytól a romániai gazdák az országot sújtó rendkívüli szárazság miatt. A helyzet drámai Romániában, a kukoricatermés 80 százaléka megsemmisült, búzából és napraforgóból 50 százalékkal kevesebb lesz idén - mondta Laurentiu Baciu az agrárképviseletek tömörülésének (LAPAR) elnöke. - Tette közzé a Vidék Patrióta Értékközösség (VIPÉK) a Facebook-on a Napi.hu hírét.

Nyilvánítsa katasztrófa sújtotta övezetté Magyarországot a kormány – kéri a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). Felhívják a figyelmet: a hőség és a szárazság rendkívüli helyzetet idézett elő. A MOSZ mintegy 200 milliárd forintra becsüli az eddigi kárt. - Élelmiszer.hu via VIPÉK

Felgyorsulhat az ózonréteg károsodása
A globális felmelegedéssel gyakoribbá váló heves nyári viharok felgyorsíthatják az ózonréteg károsodását - erre a következtetésre jutottak amerikai kutatók.

Mindeközben ez az ostoba macskajancsi (igazából egy seggtitán torkig nyelt Shell és MOL pélókkal) azt hiszi, hogy a hamis termékeinek PR-celebsége mellett hirtelen zöld-szakértő is lett. Nem fél hát pózerkedeni, meg van győződve a saját igazáról, elvette az eszét az 'ápdét' L-karnitin meg a lisztmentes liszt. Hiába van "ép" teste, ha az agya meg szimplán csak poshad... Közben a sarkvidék meg olvad...

Norbi Update
"Ma direkt a Shell-nél tankoltam, mert unszimpatikus volt nekem a Greenpeace méregdrága manipulációja. Mert ez jó nagy, drága műbalhé volt valaki ellen és nem valamiért. Na ez a baj! Norbi"622135_397351743647565_799127519_o.jpg

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel

"Úgy sajnállak, mint Norbi a jegesmedvéket."
"Hidegen hagy, mint Norbit a globális felmelegedés."
"Update Morbid"

561053_375506769181708_415857491_n.jpg

         5 hozzászólás

Címkék: nasa klíma mezőgazdaság klímaváltozás greenpeace shell agrárium grönland

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr794681942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulminaator 2013.08.10. 22:25:06

SóbiNóbi?? Hát... ugye mindenki rendőrnek születik, csak van aki továbbtanul. Ennyi.

négyzet 2013.08.11. 20:32:27

az okosak azért okosak, mert alapvetően kételkedőek :)

ami meg az olvadást illeti... ahogy az Utolsó kísérletben olvastam (Hetesi et. al), nekem az lett a benyomásom, hogy ilyen népességszám mellett aligha tudunk igazán tenni a folyamat ellen. ennek továbbgondolása persze elég szomorú utakra vezet.

szigetfórum 2013.08.14. 20:02:02

Mi lesz ha az Antarktisz is elolvad?

szigetfórum 2013.09.24. 15:30:05

@Estevez atya: Honfoglalunk politikusok nélkül!

 
 
süti beállítások módosítása