Az M-generáció nyílt üzenete

PPJ         2012.07.10.

http://farm4.staticflickr.com/3438/3385768366_ed695b4df3_m.jpgKedves öreg emberek, akik irányítjátok a Világot! Az én generációm szakítani kíván Veletek. Minden nap rá kell döbbennem a nagy különbségre, mely a Ti szemléletetek, és az én világlátásom között feszül. Úgy gondolom, hogy áthidalhatatlan különbség van köztünk.

Forrás:
A Harvard Business Review hasábjain Umar Haque által írt The Generation M Manifesto cikkét a Crescendo blog fordította és adaptálta magyarra.

Ti böszme, kövér üzleti életet akartatok. Robusztusnak kikiáltott, átláthatatlan rendszereket hoztatok létre; mi ezzel szemben kicsiny, gyorsan változó építőkövekből építkező kereskedelemről álmodunk.

Korrupt, lobbista, vízfejű politika jellemez benneteket, mi ezzel szemben igazi, mély demokráciát kívánunk minden szinten.

Gazdasági fundamentalizmust akartatok. Mi olyan gazdaságot akarunk, mely mindenki számára értelemmel bír, nem csak bankokat.

Részvény alapú értéket akartatok keménykezű pénzügyi befektetőkkel. Mi az emberközpontú értékekben gondolkodunk. Hiszünk abban, hogy társadalmunk etikai fundamentumát emberi alapokon újra megalapozhatjuk.

Láthatatlan kereskedelmi ágenseket teremtettetek, mely lehetővé tette, hogy a ma legnagyobb kereskedelmi tranzakciói teljesen robotizált módon menjenek végbe. Mi látható, bizalomra épülő pénzügyi tranzakciókat szeretnénk.
Ti gyorsabb növekedést akartatok. Mi le szeretnénk lassulni, hogy jobbá váljunk.

Megetetett társadalmat szültetek, minden embert potenciális fogyasztóként értékeltek. Mi emberhez méltó életet szeretnénk.

Több pénzt, hitelt és befolyást akartatok. Mi jók akarunk lenni abban, hogy olyan dolgokat hozzunk létre, melynek társadalmi értéke van.

Feláldoztátok az ésszerűt az anyagiasság oltárán: mindent eladtok, amit eladhatónak ítéltek meg. Mi nem vagyunk eladhatók: azért cselekszünk, mert hiszünk tetteink valóságformáló erejében.

A globális válság felhívta a figyelmet az általatok létrehozott világ törékenységére. Tektonikai átszerveződés figyelhető meg a kereskedelmi-politikai-szociális területeken. Paradigmaváltás van kialakulóban, mely alapvetően változtatja meg mindezt. Nem kedvelem a címkéket, mégis javaslok most egy új megnevezést: M-Generáció.

M mint mozgalom. Úgy gondolom, hogy van egy kritikus tömeg, mely változtatni akar. Eljött a cselekvés ideje.

Az M-generáció szenvedélyről, felelősségről, eredetiségről, kreativitásról, adaptivitásról, kapcsolatokról szól. Elindult egy tendencia, egy zömében alulról-felfelé történő kezdeményezés, mely az M-generáció jelenségének robbanásszerű növekedéséhez vezethet. A nyílt forráskódú közösségek, civil kezdeményezések, közösségi hálózatok alapjaiban formálják át a megkövesedett struktúrákat.

Eljött a cselekvés ideje. Számítunk Rád.
generation_m_manifesto1.jpg
generation_m_manifesto2.jpg
generation_m_manifesto3.jpg
generation_m_manifesto4.jpg
         4 hozzászólás

Címkék: vélemény neoklasszikus közgazdaságtan közgazdaság bankrendszer fenntarthatóság alternatív közgazdaságtan ökológiai közgazdaságtan m generáció

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr474639822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.07.10. 13:46:31

Szuper!
Csak nálunk a túl sok a globalista, itt az embereknek nincs fülük a hallásra.

Rácz Péter 2012.07.12. 15:02:35

Komoly feladat, és minden elismerésem a lelkesedésé.Rég itt van az ideje hogy elkezdjünk valamit.Csak sajnos a verbunkost járják, és ez a kezdeményezés se tudja majd kinőni magát, nem hiszem,hogy előbbre fog tudni lépni.
Nem is tudom, valahogy hiányzik az emberekből a közös cél.Például felrázta az egész világot a (Occupy Wall Street, OWS) elnevezésű mozgalom, de csak azért volt világméretű, mert a gondok, és problémák voltak közösek, de kevésbé volt közös a megoldáshoz vezető út, és a cél.Ez a társaság számomra ésszerű, és meggyőződésem az egyetlen járható utat vázolja.De mégsem érzem, hogy én a saját ismeretségemen belül "sok" embert meg tudnék győzni e célok helyességét illetően.És ezt nem csak a képességeimre értem.Sajnos elvesztettem az emberiségbe vetett hitem.Az az igazság már nem is emlékszek rá.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.07.12. 15:47:42

@Rácz Péter: Mélyen átérzem szavaid! Gondolkodom az Adbusters magyarra fordításán, rendszeres olvasója vagyok.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.12.20. 23:39:40

@Kandeláber: én mint globalista értek egyet a cikkel. A globalista azt jelenti, hoy semelyik részcsoport nem helyezheti a saját érdekeit mások elé.
Think globally, you know, and act locally.

 
 
süti beállítások módosítása