Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Háborúban állunk - mire készülnek a földekkel, Ángyánt kirúgná a Fidesz, logikailag nincs NER

PPJ         2012.06.14.

Kedves Miniszter Úr! Ez itt nem a gyengeelméjűek országa!

„Nem nagybirtokosok, nem oligarchák, nem spekulánsok jutnak a földekhez, hanem helyben élő, mezőgazdasággal foglalkozó földművesek - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hír TV Péntek8 című műsorában." (Forrás: A gazdák kapják a földeket kormany.hu 2012. június 9.)"

A televíziós nyilatkozat mélyen megdöbbentő, és megrendítő annak, aki a valóságot, a tényeket ismeri. A miniszter urat nyilatkozata megtételekor nem befolyásolta a valóság. Állításai homlokegyenest ellenkeznek az igazsággal. A miniszter úr a Magyar Kormány képviseletében nyilatkozott! „...helyben élő, mezőgazdasággal foglalkozó földművesek" kapják a földet – nyilatkozta a miniszter.

DE MI, MAGYAR EMBEREK RAGASZKODUNK AZ IGAZSÁGHOZ! Köztudott, hogy 65.000 hektárt kellett volna meghirdessenek, mert lejárt a földekre a bérleti szerződés, és a további 1 évre köthető megbízási szerződés. A további használat csak nyilvános pályázat eredményeként kötött szerződés alapján lett volna lehetséges a vonatkozó szabályozás szerint.

Miniszter úr azonban csak 17.000 hektárról beszél. Ennyire hirdettek eredményt. DE MI VAN A TÖBBI közel 50.000 hektárral??? 34.000 hektárra hirdettek pályázatot, ebből 17.000 hektáron hirdettek eredményt – a másik 17.000 hektárról semmit sem tudunk. 31.000 hektárt pedig MEG SEM HIRDETTEK pályázatra! Nem tudjuk, hogy ezeket a földeket ki használja, milyen feltételekkel, milyen szerződés alapján?

DE VAN AMIT TUDUNK: Lepsényben 15 gazda család reménykedve várta, hogy az új kormány beváltja ígéreteit. 2009. óta harcolnak a földekért, még az előző kormány idején kezdték.

A falu határába tartozó földek őseik földjei voltak – ma is az itt élő és gazdálkodó családokat illetnék. Ezek a családok mindent megtettek, minden döntéshozónak írtak, személyesen is tárgyaltak többel is.

A LEPSÉNYI FÖLDEKRE AZONBAN NEM ÍRTAK KI PÁLYÁZATOT! Pontosabban  egy pénteki napon kiírták, a következő kedden pedig visszavonták...

Az NFA hivatalos tájékoztatása szerint a földeket a Dél-Balaton Agro Kft. használta 2011-ben megbízási szerződéssel, mely 2011. október 31-én lejárt. Ez azonban nem zavarta a céget abban, hogy 2011. őszén elvesse a repcét és az őszi búzát... Az NFA honlapján megjelent közlemény szerint ezt nem tehették volna, de ők már akkor tudták, hogy maradhatnak.

A MINISZTER ÚR AZT MONDJA TEHÁT, HOGY „helyben élő, mezőgazdasággal foglalkozó földművesek kapják a földet."

LEPSÉNYBEN éppen ez a 15 család a helyben élő, mezőgazdasággal foglalkozó földműves! De Lepsényben a 600 hektár jó minőségű termőföldet az NFA annak a DÉL-BALATON AGRO KFT-nek adta a 2012. évre melynek székhelye MOSONMAGYARÓVÁR. A cég a 2011-es évben 65 millió forint területalapú támogatást kapott, ami arra utal, hogy összesen 1160 hektárt művel. Ez a mosonmagyaróvári székhelyű cég áttételeken keresztül része a MEZORT Zrt. nevű cégbirodalomnak, mely 2011-ben 823 millió forint területalapú támogatást kapott. Ez 14.696 hektár művelése után járó támogatásnak felel meg. A cég által 2011 évben elnyert összes agrártámogatás: 3,739 milliárd (!) forint A MEZORT cégbirodalom a szolnoki illetőségű ügyvéd DR. NYERGES ZSOLT érdekeltségébe tartozik. KI EZ AZ EMBER? Megtudhatja a Kiélegyenaföld.hu címlapjáról!

"A tudósok szerint a jövőben a háborúk nem az olajért, hanem a termőföldért és az ivóvízért fognak folyni. Nem engedhetjük ki a kezünkből a földjeinket!"

Mire készül a Fidesz?!

Kirakhatják Ángyánt a Fideszből - Hír24.hu

Tállai András belügyminisztériumi államtitkár nagy hibának tartja, hogy Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára a Fidesz parlamenti frakciójában foglal helyet.

"Ángyán Józsefet én egy naiv, hiszékeny embernek tartom, aki rossz tanácsadókra hallgat, és akit az ellenzék a saját céljaira használ fel. Még nagyobb hibának érzem, hogy egy ilyen ember a parlament Fidesz-frakciójában foglal helyet" - idézi Tállai Andrást az Észak-Magyarország című napilap.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lap két egész oldalas összeállításban számol be a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet "parlamentig elérő" termőföld-haszonbérleti pályázata körül kirobbant vitáról. A lap emlékeztet arra, hogy az Ángyán József által a pályázatokról elkészített elemzés politikai hátszéllel rendelkező nyertes pályázókról, strómanokról beszél.

A újságban a nyertes mellett megszólal, Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára, aki attól tart, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt pályázat csak "főpróba" volt, mert 2014-ben 14 ezer hektár állami föld bérleti szerződése jár le, és ha azokat a területeket is "hasonló módon" osztják el, az "több falu és a vidék végét" is jelentheti.

A szakember ugyanakkor azt is elmondta: a pályázat nyertesei között sok tisztességes gazda is volt, de néhány nyertes esetében kérdések merültek fel, amelyekre egyelőre nem születtek megnyugtató válaszok, míg másokkal kapcsolatban azt feltételezik, hogy pusztán strómanként pályáztak, illetve csak a hektáronkénti 50-60 ezer forint területalapú támogatást szeretnék megszerezni.

Kedves Címzettek!

Az állami földek ügyében az  utóbbi napok történései, kormányzati nyilatkozatai minden képzeletet felülmúlóan döbbenetesek.

Ángyán József jelentése a Fejér megyében és a Borsodi Mezőségben az állami földekre meghirdetett pályázatok nyerteseiről az NFA honlapján hivatalosan megjelent adatokból készült. A benne foglaltak TÉNYEK, melyeket a Kormány nem tud cáfolni, ezért kétségbeesett hazugsághadjáratot indított a nyilvánosság felé.

Márpedig a magyar embereknek joguk van tudni az igazságot, ezért ajánlom figyelmükbe a www.kielegyenafold.hu honlapot, mely folyamatosan követi az eseményeket föld ügyekben.

A honlapon aláírhatja azt a nyilatkozatot, melyben a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért összefoglalta, hogy milyen lépésekre van haladéktalanul szükség ahhoz, hogy megőrizhessük a létünk alapját jelentő termőföldjeinket.

Mivel a jobboldali sajtó úgy tesz, mintha ezek az ügyek nem léteznének - azok, akik a jobboldali médiából tájékozódnak, semmit nem tudnak a valós helyzetről. Kérem segítsetek, segítsenek abban, hogy ezek az ország jövőjét alapvetően meghatározó, fennmaradásunkhoz szükséges közös vagyonunkról szóló hírek eljussanak minden magyar emberhez.

A közvagyont képező állami földek csak azoknál  helyi (az adott településen élő) gazdáknál vannak biztonságban, akik családjuk megélhetését biztosítják a gazdálkodásból. Ők a garanciái annak, hogy a földből származó jövedelem helyben marad, hogy a külföldiek földvásárlási moratóriumának lejárta (2014)
után sem csúszik ki a föld és vele az ország a kezünkből.

Kérem segítsenek!
Ács Sándorné

Nincs NER

Tézis-szintézis, matematikai filozófiai logika: "a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem létezik"! (Aki nem értené miféle felgyújtásról van szó a videóban, az ismerkedjen meg Thich Quang Duc életével.)

         2 hozzászólás

Címkék: fidesz videó mezőgazdaság vidék agrárium agrárpolitika ács sándorné ángyán józsef agrármaffia földbérleti pályázatok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

http://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr754588002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.15. 11:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.16. 12:22:12

botrány, egyszerűen most már minden valamirevaló embernek látnia kell, hogy teljesen primitív emberek uralkodnak felettünk, és semmi különbség nincs az mszp és a fidesz között.
csak a retorika más, de abból nem élünk meg

bunk0 2012.06.16. 14:44:09

@tesz-vesz: OK, de hol vannak azok a makulátlan, felkészült, elkötelezett államférfiak akik képesek lennének változtatni ezen a helyzeten? ja és százával, ezrével kellenének hogy valamit el is tudjanak érni ...

hol vannak ők?