Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Konferenciaelőadás - Lányi András: A humánökológia a politikai filozófiában

PPJ         2012.05.17.

Kulcskérdések a társadalomkutatásban - Kánon és Apokrif KONFERENCIA
2012. május 24-25. között idén második alkalommal kerül megrendezésre az ELTE Társadalomtudományi Kar Kulcskérdések a társadalomkutatásban című konferenciája, amely ebben az évben a Kánon és Apokrif címet viseli. A két nap alatt a kar oktatói és hallgatói 37 előadását hallgathatja meg a közönség, és vitatkozhat róla.

http://mindennapi.hu/upload/lead/2/7/2/lead_370.jpg2012. május 24. 10:30 - 11:00
Lányi András: A humánökológia a politikai filozófiában

Az előadás eseménye a facebook-on!

"A politikai filozófiában ökológián olyan, lényegében kommunitárius törekvések összefüggő rendszerét értjük, amelyek többnyire észlelhetetlenek maradnak a politikai tér hagyományos, trianguláris (konzervatív, liberális, szocialista) elrendezése mellett. Álláspontunk alátámasztására egy olyan mátrixot hozunk létre, melynek egyik tengelyén az egyén vagy a közösség elsődlegességének kérdésére adott válasz szerint, másik tengelyén az állami típusú intézményekhez való viszonyuk szerint helyezzük el a különféle irányzatokat. Ez az elrendezés szerintünk áttekinthetőbbé teszi az egyes irányzatok közötti különbségeket és kölcsönhatásokat, és segítségünkre lesz, amikor megpróbáljuk kijelölni az ökológiai politika helyét más irányzatokhoz képest. A tanulmány bemutatja az ökológiai alapelveknek megfelelő politika fő vonásait, jelezve, hogy ezek miért és mennyiben különböznek a bevett megoldásoktól." - Lányi András

Kulcsszavak: politikai ökológia, közösségelvű, tipológia

Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi tömb, Konferenciaterem (1117, Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

http://m.cdn.blog.hu/gr/greenr/image/%c3%b6kopolitika_l%c3%a1nyi_andr%c3%a1s.jpg

         szólj hozzá

Címkék: ajánló konferencia elte ökopolitika lányi andrás humánökológia ökológiai politika humánökológia msc

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

http://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr274522271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.