Gyarmatok Európában? - Háború a nemzet ellen

PPJ         2012.04.23.

Kedves Barátaink!

Örömmel értesítünk Mindenkit, hogy ápr.30-tól, négy egymást követő hétfőn este, azonos műsorsávban (20 óra 25 perc körül) a Duna TV Jelenczki István „HÁBORÚ A NEMZET ELLEN” című, négy részes dokumentumfilmjét műsorra tűzte:

Vetítési időpontok (Műsorújság a Port.hu-n):

2012. ápr. 30. 20 óra 25. I. rész: A háború megváltozott természete.
2012. máj. 7. 20 óra 25. II. rész: Diktatúrából, diktatúrába
2012. máj. 14. 20 óra 25. III. rész: Az ország felszámolása.
2012. máj. 21. 20 óra 25. IV. rész: Megtartó üzenet.

A film témája:

Nemzeti vagyon. Egy hatalmas, átfoghatatlan érték, olyan örökölt és megtermelt felbecsülhetetlen tulajdon, amit őseink évezredeken, évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk hoztunk, hozunk létre. A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség.
Jelenczki István filmje azt a történelmi folyamatot és mechanizmust mutatja be, ahogyan önző belső és külső hatalmi erők elpazarolták nagy részét ennek a nemzeti vagyonnak, átjátszották magán és külföldi tulajdonba.
A négy részes sorozat címei is utalnak a válságos időkre: a nyolcvanas évek álságos szocialista gazdasági változtatásaira (A háború megváltozott természete), a rendszerváltozás kiszolgáltatottságára, fonákságaira és a külföldi tőke önző kérlelhetetlenségére (Diktatúrából diktatúrába), az azóta elmúlt évek hibáira és bűneire (Az ország felszámolása), végül a jövő útjaira és lehetőségeire (Megtartó üzenet).
A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek, orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői: Ángyán József(!), Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.
Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar nemzetről, a társadalomról, az emberről, és a minket körülvevő világról.

Kérjük, köszönettel vesszük, ha ezen levelet továbbítja (továbbítod) saját köreidben.

Üdvözlettel a rendező, producer: Jelenczki István.

******************************************************

A Társadalomelméleti Kollégium pedig "Gyarmatok Európában?" címmel tartja meg ezen a héten kedden következő előadását!  Az előadó Melegh Attila, PhD. egyetemi docens lesz.

Helyszín és időpont: 19-22 óra, Társadalomelméleti Kollégium, 106.terem
Budapest, 
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 43-45., !Térkép!

         2 hozzászólás

Címkék: politika ajánló nemzet magyarország világ gyarmat háború a nemzet ellen

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr664467992

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.24. 09:51:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2012.04.26. 18:23:33

Hát szegény Ángyán nem igazán jó társaságban szerepel az ilyen Bencsik meg Bogár félék közt... Papp Lajos, Tóth Zoltán József és Varga Csaba is igencsak "érdekes" arcok...

De ha már gyarmatozunk, akkor nézzük a megoldást: Osztogassuk szét fideszeseknek az állami földeket! Ilyen egyszerű! "A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség." LOL
index.hu/belfold/2012/04/26/itt_vannak_angyan_oligarchai/

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.04.28. 08:59:39

@Avatar: Miért? Talán ők nem beszélnek tényszerűen? Vagy csak mert nemzeti retorikával mondják el? Szerencsére még nem tartunk annyira vidékietlenített állapotban itthon, hogy csak az alább linkelt "balliberális" "városias" "tudományos" nyelvezettel kelljen már az utolsó szálait védeni a nemzet maradékának; de az alábbi szöveg ugyanazt fogalmazza meg, mint Bencsik vagy Bogár a jobboldalról! Ángyán teljesen hitelesen és jó társaságban szerepel. Már csak humánökológiai szempontból is örülök, hogy még maradt ennyi a magyar nemzettudatból, mint akik a Háború a nemzet ellen videóban beszélnek. Azért örülök, mert így nem annyira "sivár és monokultúrás" a közbeszéd! Azt is merem a magam részéről mondani, hogy szerintem amiről és ahogyan ők beszélnek az nem a Jobbik kirekesztő és antidemokratikus politikai retorikája: épp ellenkezőleg, a nép kezébe szeretnék tenni végre a választást!

A Scheiring által átdolgozott Kalb szöveg a TEK alapozójában:
"Jonathan Friedman (például 2003) következetesen hangsúlyozta a globalizációval együtt járó kettős polarizáltságot: az osztályok közötti, valamint az egyre inkább hagyományokba zárt és kulturálisan „elsáncolt” népcsoportok közti polarizációt. E kettős polarizáció közvetítőkön keresztül alakult ki. A közvetítő tényező pedig épp a modern nemzetállam legitimációjának szisztematikus hiánya a neoliberális globalizáció és birodalom korában (lásd még Wallerstein, 2003). Kirívó paradoxon, hogy a transznacionális osztály felemelkedése, mely digitális technológiát és fejlett vezetői irányítási rendszereket használ a születőben lévő világbirodalom hajszálereiben is, akarva-akaratlanul is provinciaizálja Észak és Dél, Kelet
és Nyugat volt jóléti államainak lakosságát. A nemzeti vagy vallási múltunk jelenleg válik jövőnkké, mivel a kultúránk gondolati forrásvidékén mélyen eltemetett feltétlen értékek, hitek és a hűség veszik át a félresikeredett univerzalista modernizmus szerepét. Ezek az értékek alkotják azt a védőköpenyt, amit a mélyen bizonytalan társadalmak egyre inkább magukra öltenek, megtestesítve a közösség, identitás és legitimáció iránti kétségbeesett vágyat. Mindeközben vezetőik kisurrannak a birodalom által felkínált pazar vészkijáraton."
docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=dGVrZXNlay5odXx3aWtpfGd4OjU2NDY0NzIwYzBjOTdiY2Q

 
 
süti beállítások módosítása