Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Dániában lettem speciális drogfüggő

PPJ         2012.01.24.

Intravénásan lőttem magamba a dán demokráciát, üvegasztalról szívtam csíkokban orrba az ökológiát, spangliba tekerve füstöltem a fenntarthatóságot és extázisba jövök a közösségelvű tablettáktól. "Speciális drogfüggő" lettem, nem félek kimondani és nem félek "dílerként" másokat is "rászoktatni". Néha kicsit felütöm az árut egy kis saját gondolattal, de azért nekem is érdekem, hogy a fogyasztó minél tisztább cuccot kapjon. Miféle nemzet ez?!

A dánok elsőként ismerték fel, hogy az intenzív mezőgazdálkodás egy nagyon káros cucc. Szétszed. Rákot okoz, és hosszú távon magát a nemzet testét irritálja. Elkezdtek tehát alternatívákban gondolkodni. Megtehették, meg tudták tenni, mert volt nekik egy Grundtvig püspök nevű elszállt totál pszichedelikus arcuk, aki mindenfélékre rászoktatta az embereket a népfőiskolai mozgalmával. Olyan tudatmódosító enteogéneket forgalmazott, mint:

http://4.bp.blogspot.com/_B1dVramHWWQ/SeqieIfDDiI/AAAAAAAABiQ/d_iIEVxDb-s/s200/Denmark.pngMegtalálni önmagad,
Szolidaritás,
Demokrácia,
Nemzettudat,
Önmagadba vetett hit,
Együttműködés,
Életre való tanítás,
Informális tanulás.

Szóval ezek a drogos hippik végre egy olyan országban élhettek, ahol nem volt akadályozva, hogy szenvedélyesen kielégíthessék függőségeiket és elkezdtek ökofalvakat és ökoközösségeket építeni, amik azóta is szépen működnek!

„Ökofasiszta és sötétzöld ökörségeik” (én általában ilyen jelzőket kapok az „igazszívű” magyar emberektől a blogomra) olyan szintre emelkedtek, hogy világszinten egyedülálló módon szabályozzák a reklámozási technikákat – nehogy „természetes és fenntartható” jelzővel illethessenek olyan termékeket, amik nem is azok. Vagyis a skandináv államok elsők abban, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (corporate social responsibility - CSR) félresiklása és a greenwashing, gyökereitől fogva ne valósulhasson meg.

http://4.bp.blogspot.com/_YnVJLXrn_p8/SqQtj2KiF8I/AAAAAAAAAB8/p5pYEqLeC4Y/s400/elisabeth_p.jpgEzek a szétesett dán arcok olyanokra képesek, mint az élvonalbeli design és a kerámiaművészet. Fővárosuk, Koppenhága (CPH) mintapéldája az egészséges város működésének: Európa áttétrákos poliszai vesznek példát a gyógyulás útjáról, hogy az olajfüggőség káros hatásairól hogyan lehetne leszokni. Egyértelműen - az egészséges – biciklizéssel. Felemelő állapot suhanni az aszfalt felett télen-nyáron, gyorsabban, mint bármi és bárki más.

Erős nemzettudatuk a tolerancia legszebb formáival párosul. Befogadóak és segítőkészek mindenkivel szemben, de azonnal lecsapják(/nák) a fejed, ha föléjük akarnál nőni! Minden háznál van zászlótartó oszlop és más nemzetiség zászlója nem húzható fel magasabbra, mint a dán! (Majdnem "meglincseltek" minket magyarokat márc. 15. kapcsán a népfősulin.)

Az erős polgári középréteg egyszerre ellenőrzi fölfelé a politikát és alulra tekintve viszont a szociálisan rászorulókat emeli ki (szintén például a népfőiskolák segítségével).

Csoda, hogy a legkevesebb szegény gyerekkel rendelkező ország a világon? Csoda, hogy a legboldogabb ország a világon és, hogy a népfőiskolám a világ legboldogabb városa (Ringkøbing) mellett volt?!

Na ilyen "drogokra" kellene rászoknunk!

         6 hozzászólás

Címkék: vélemény dánia népfőiskola

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

http://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr653742700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

руки вверх! 2012.01.25. 00:07:14

marggyámá dániával, nem oszt, nem szoroz, mire energiafüggetlen lenne (okos ökósok szerint 2050), meg is szűnik...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.01.25. 00:20:03

@руки вверх!: mi is. :D éppen folyamatban van...

következő rovatunkban Bhután példájával fogom bhutítani a népet... :)

Avatar 2012.01.25. 12:33:18

"aktivista sherpagyatya, oldalzsebek, övtáska
biciklilánc a farzsebbe, belerögzített a pénztárca
mit akarsz te márka meggyet? mért nem akarsz Dániát?
hát most mehetnél, az anyád menne, ha ennyi idős lenne, hát
kis narancslé, kis panzió, kis medence, kicsit laza
kis célokon kisnövésű céltábla vagy, Bandika"

A. Schweitzer 2012.01.26. 01:00:34

Csak nem a Vestjylland Hojskoleban voltál? Én most épp ott gépezek! :)