Dunakeszi-tőzegtavak 59 - Táblaavatás és sajtótájékoztató a dunakeszi tőzegláp ügyében

PPJ         2012.01.20.

https://m.blog.hu/sz/szurkeallomany/image/poszt_kepek/alcedo%20atthis.jpgA láp értékeit ismertető tájékoztató tábla avatása és sajtótájékoztató a dunakeszi tőzegláp ügyében 2012. január 22-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Compó utca nyugati végénél! Új hatósági határozat született, ennek eredményeit is bemutatjuk.

A dunakeszi tőzegláp sorsa több mint tíz éve – amióta szomszédjába költözött az Auchan – veszélybe került. Viszontagságos és jogrendünk gyengeségeit szemléletesen érzékeltető ügymenet eredményeként 2009-re a puszta létét is tagadó államigazgatási határozatok születtek, amelyek keletkezési körülményei több visszásságra is utalnak. A meginduló civil tiltakozás hatására e döntéseket 2010 tavaszán visszavonta a hatóság, és újraindult a láp létének és kiterjedésének megállapítása.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/344231452261189/

http://mt0.google.com/vt/data=oEv3dqznzNxuq3gqzRBHJnP22BOfDkJC31UWwBqx4dgurZjJsUKVLTNpAZuBh0d5ijOmgZ6sUWUKUnCtunBZTT3R2zVkYY0U-yH_rsoRvJVhEIyxlfXiLbihTMWbJRhAiCl7h05hYlYibCrNVHd4X0i-vOQfW5QA68d-__7QpsKEbOx_2XlRjbTo_BMHoeRjXg0KxX93cUw

A fent említett vizsgálatok eredményeként:

2011 nyarának végére a láp egy részére vonatkozóan megszületett a védettségét kimondó határozat – amely ellen azonban az egyik befolyásos politikai párthoz közel álló „civil” szervezet fellebbezést nyújtott be.
A láp másik részére vonatkozóan decemberben született hatósági határozat, amelyet a láp védelme érdekében fellépő civilek fellebbeztek meg.

Ez utóbbi határozat kifogásolható részei összhangban állnak olyan elvárásokkal, amelyeket – pártállástól függetlenül – már több befolyásos politikai szereplő is nyomatékosított.

Mi áll a háttérben? Vajon születhet-e Magyarországon olyan hatósági döntés, amely valóban a szakmai szempontokat helyezi előtérbe? Milyen erők irányítják az eseményeket? Mi lehet a szerepe a civileknek? Meddig tarthat még az eldöntése annak, ami első pillantásra is magától értetődő? E kérdésekre keressük a választ vasárnap 11,30-tól a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület székházában (Keszeg és Csuka utcák sarka), miután felavattuk a láp értékeit ismertető tájékoztató táblát.

kapcsolat: Sarkadi Márton 30-4152370

         szólj hozzá

Címkék: bojkott természet auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr193592028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása