Goldenblog 2011 - GreenR-t a legjobb hírblognak! - fejlemények

PPJ         2011.08.04.

Július 28-án éjfélkor lezárult a Goldenblog 2011 nevezéses szakasza. Egészen pontosan 1931 blogot neveztetek be a versenybe.

Most másfél hét szünet következik. A nevezettek listáját, kategóriákba rendezve a szavazás indulásának napján, azaz augusztus 8-án tesszük közzé. A szavazás egészen pontosan augusztus 8-án reggel 7óra 7 perckor indul. Ettől az időponttól kezdve egészen augusztus 21-éig adhatjátok le szavazataitokat.

Mindenki összesen 10-et szavazhat. Egyrészt a 9 kategóriában egyet-egyet. Plusz egy extra szavazatot is leadhat mindenki: az m.goldenblog.hu-n keresztül lehet majd leadni a mobilszavazatot. Az a blog nyeri a különdíjat, egy Galaxy Tab táblagépet, mely a legtöbb mobilról érkező szavazatot kapja.

Tehát minden blognak 3-szor lesz esélye nyerni. Egyrészt saját kategóriájában közönségszavazatokkal, valamint a zsűri szavazatával,  másrészt a mobilról érkező szavazatok alapján.

Most tehát másfél hét szünet. Augusztus 8-án jövünk vissza a nevezettek listájával, kategóriákba rendezve, és a szavazással!

         3 hozzászólás

Címkék: szavazás greenr hírblog goldenblog 2011

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Elindult a közösség - működik a Natúr Kosár Érd - holnap nyílik a "bolt"

PPJ         2011.08.04.

Forrás: Natúr Kosár Érd blog

Július 31-én kiküldtük a megadott e-mail címre feliratkozottaknak a rendelési listát és augusztus 1-én már el is indult a Kosár. Körülbelül 3 hónap alatt bio-közösséget szervezni Érdre? Igen! Yes, we can! Ezt jelenti, hogy összefogással mennyire tudod megváltoztatni a környezeted! Itt szeretnénk megköszönni a budapesti Szatyornak, hogy tanácsaival segített az "érdi frencsájzban" :)!

Azért van zárójelben a bolt, mert valójában nem vagyunk mi "nyitva" és ez nem is egy "üzlethelyiség". Előre megbeszélt időpontban jön a néhány vevő tulajdonképpen egy magánházba, ahol olyan áron veszi meg a termékeket, mint ha egyenesen a termelőtől kapná. Saját erőből, önkéntes alapon dolgozunk, biztonságos-, bio-élelmet eszegetve élnénk sokáig, köszönjük alássan.

A már biztos vásárlókon kívül várunk minden kedves ÉRDeklődőt csütörtökön 17-19 óráig a Berta u. 3.-hoz. Bemutatkozunk, beszélgetünk, fotózkodunk és lesz bio-étel kóstoló is, hogy tudjátok, milyen íz- és minőségélményt tudunk felmutatni. (Még azt is meg tudom mutatni, hogy milyen pizzakemencét építettem a dán tapasztalatok alapján!)

Egyszerűen az egészséges, tápláló és megbízható élelmiszerforrást tartjuk szem előtt, valamint azt, hogy a környék, kistérség gazdáit megismerve erősödik az a kör, amelyben az emberek tudatosan döntenek egy környezetbarát életmód mellett, és ehhez segítünk mi a Natúr Kosárban a termékek kínálatával.

         1 hozzászólás

Címkék: bioélelmiszer zöld étlap lokalitás natúr kosár érd

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép: Aludoboz

PPJ         2011.08.03.

         2 hozzászólás

Címkék: alumínium napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi-tőzegtavak 54 - Illés Zoltán bezsarol

PPJ         2011.08.03.

Nem engednek a dunakeszi tőzegláp ügyében a civilek

http://greenfo.hu/uploads/hirek/28244/cikk.jpgJúlius végén Illés Zoltán államtitkárságán egyeztetések kezdődtek a dunakeszi tőzegláp jövőjét illetően (na vajon miért most? - GreenR szerk. megj.). A résztvevő felek, az Államtitkárság, az Auchan és a Dunakeszi Önkormányzat három verziót tártak a civil szervezetek képviselői elé:

1. Az állam megvásárolja a lápot, hogy biztosítsa fennmaradását.
2. Folytatódnak a perek és hatósági eljárások, amelyek eredményeként eldől, hogy védendő értékről van-e szó, jogszerű-e a védelem, és követelhet-e kártérítést az Auchan.
3. Egyezség születik, és megépül a tervezett áruház, igaz, kisebb parkolóval. A láp kisebbik része védelem alá kerül, a Duna-Ipoly Nemzeti Park lesz a kezelője, és az Auchan vállalja fenntartásának költségeit. A civil szervezetek számára az államtitkár világossá tette: amennyiben nem fogadják el az egyezséget, akkor a tiltakozásban fontos szerepet vállaló helyi horgászegyesület további működését lehetetlenné teszik.

A civil szervezetek kifejtették, hogy a harmadik változat hosszabb távon a láp teljes pusztulását vonja maga után. Az élettér további csökkenése esetén ugyanis nem biztosítható a lápi élővilág fennmaradása.

A további pereskedéstől a civilek nem tartanak. Eddig a tőzegláp ügyében kizárólag akkor történtek negatív hatósági döntések, amikor nem kísérte kellő figyelem a láp sorsát, vagy éppenséggel kizárták a civil megfigyelőket az eljárásból. A közelmúltban hozott bírósági döntések a hatósági vizsgálatok – várhatóan hosszú évekig elhúzódó – idejére megtiltottak mindenféle olyan tevékenységet, amely veszélyezteti a láp fennmaradását.

- szürke gém a dunakeszi lápon -

http://www.greenfo.hu/uploads/kepek/5419/cikk.jpg

A láp megvásárlásának szándékát üdvözlik a civilek. Valójában ezzel a megoldással lehet teljes mértékben biztosítani a fennmaradását, hiszen egy magántulajdonosnak soha nem fog érdekében állni a terület eredeti, érintetlen jellegének megőrzése, ebben az esetben ugyanis semmiféle hasznot nem hoz a számára. A civilek ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a vételár meghatározásánál a terület valós értékét lehet csak figyelembe venni. Nem lehet beépítésre alkalmas területként számolni az értékét, hiszen a Dunakeszi Önkormányzat törvénysértő módon vonta kereskedelmi övezetbe, továbbá az Auchan tudatában volt a vásárláskor annak, hogy a terület nem építhető be, ebből következően nem állhat elő kártérítési követeléssel.

A civil szervezetek bíznak az egyeztetések folytatásában és jó irányba való alakulásában. Remélhetőleg hamarosan újabb híreket adhatunk közre.

Sarkadi Márton és Kriska György

         5 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása