Időjárásjelentés 2050-ből. Médiát hackel az Ozone tv.

PPJ         2011.05.04.

         szólj hozzá

Címkék: időjárás videó klíma klímaváltozás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Zöldrefestéshez asszisztál a WWF?

PPJ         2011.05.04.

Dániában az öko órán a folyamatos nagy projektek mellett úgynevezett mellékfeladatok is vannak, ilyen például nekem az, hogy a greenwashingról összeállítsak egy angol nyelvű kisfilmet. Így az összes magyar zöldrefestésről szóló, neten fellelhető írást átfutottam és ezek alapján írtam egy több oldalas angol szöveget, ami a videó narrációja lesz majd. Szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap a médiában is ennek a nagyjából új keletű céges módszernek, a zöldre festésnek a bemutatása. Filmek garmadája szól a cégek turpisságairól. A génmódosító cégek hamis öko ígéreteiről, a fosszilis energiákra épülő centralizált energiapolitika téves retorikájáról, a klímaváltozást közvetlenül okozó cégek bemutatásáról.

A WWF üzleti hírlevelében mégsem volt rest a Cargill-t propagálni, mint a Szabadság-sziget megmentő támogatójaként feltüntetni, sőt, zöldmarketing workshopról és CSR-ról is értesülhetünk. Mindazokról a dolgokról küld ajánlatot a WWF, amik ellen a skandináv országok először vezettek be hivatali szabályozást, veszélyességüket felismervén.

Nemzetközi zöldmarketing workshop Sopronban

Az üzleti élet zöldül, és a környezettudatos fogyasztói attitűd egyre terjed nem csak Nyugat-Európában, hanem Magyarországon is.  Ha az Ön vállalatánál is fontos a környezetvédelem a különböző működési területeken, jöjjön el, és szerezzen friss információkat, tudást, és tapasztalatokat május 26-27-én a nemzetközi zöldmarketing workshopon.

A Cargill támogatja a Szabadság-sziget megmentését

A Cargill is csatlakozott támogatóként a WWF Szabadság-sziget programjához 2011. márciusában. A Szabadság-sziget és a hozzá tartozó mellékág egy kiemelkedően veszélyeztetett élőhely. Hazánk legnagyobb folyójának, a Dunának mintegy kétszáz éve tartó pusztulását többek között a Szabadság-szigethez hasonló vizes élőhelyek újjáélesztésével lehetne megállítani.

WWF a CSR guideline-ban

A WWF-nél fontosnak tartjuk, hogy tanuljunk vállalati partnereinktől, és mi is megosszuk tapasztalatainkat. Ennek jegyében a WWF gondolatait is olvashatja a CSR Hungary guideline 2011-es kötetében.

Kérdésemre, hogy mégis, hogy gondolhatja komolyan ezt a WWF, a következő őszinte válasz jött:

Kedves Péter,

Számunkra fontos egy adott vállalat működése, nem csak az alapvető profil határozza meg, hogy elfogadunk-e támogatást, hanem az, hogyan végzi tevékenységét. A Cargill emellett valós összeggel járult hozzá a Szabadság-sziget rehabilitációjához, amely program keretében egy élőhelyet hozunk létre Mohács közelében, és megőrizzük a mellékág és a sziget természeti értékeit.

Megértését köszönjük.

Üdvözlettel:

--
Antal Alexa
PR és brand manager
WWF Magyarország

Éljen a vállalati pénzeken vásárolt semmit sem érő zöld máz (mindkét félnek)...

         11 hozzászólás

Címkék: vélemény wwf greenwashing cargill

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ahogy a dolgok vannak

PPJ         2011.05.04.

Láma Ole Nydahl könyvének címe ez, "Ahogy a dolgok vannak - Korszerű bevezetés Buddha tanításaiba". És tényleg: a dolgok azok vannak valahogyan. Mindegy, hogy ki hányféleképpen tekint a dolgokra. Valaki csak az elefánt farkát fogja, más az ormányáról beszél, egy vak csak a hangja alapján képzeli el az állatot, a lényeg: felismerni, hogy az egy elefánt. A dolgok vannak valahogyan, és az a hogyan, az a legtöbb esetben megismerhető, belátható és megalapozott kijelentésekkel keményen körülírható. Olyan a buddhizmus, mint a tudomány? Igen. Nagy hasonlóság van a buddhista megismerésmódok és a tudományos megismerés között!

http://www.iwatchstuff.com/2010/08/24/inside-job-trailer.jpg

Gondoljon tehát akárki akármit, csak igen nehezen kérdőjelezhető meg egy módszeresen feltárt esemény vagy egy dokumentumfilm. Mutatok tehát most nektek két dolgot, amik bemutatják, hogy hogyan is működik jelenleg a Földön a világ, bemutatják azt, "ahogy a dolgok vannak", nem máshogy, hanem sajnos pont így. Ezek már nem alternatív közgazdászok összeesküvés elméletei a globális elitről, hanem a teljes igazság a pénzgazdaság működéséről.

How Goldman Sachs Created the Food Crisis

Don't blame American appetites, rising oil prices, or genetically modified crops for rising food prices. Wall Street's at fault for the spiraling cost of food. Demand and supply certainly matter. But there's another reason why food across the world has become so expensive: Wall Street greed.

Inside Job - Academy Award Winner Best Documentary

The first film to expose the shocking truth behind the economic crisis of 2008. The global financial meltdown, at a cost of over $20 trillion, resulted in millions of people losing their homes and jobs. Through extensive research and interviews with major financial insiders, politicians and journalists, INSIDE JOB traces the rise of a rogue industry and unveils the corrosive relationships which have corrupted politics, regulation and academia.

         szólj hozzá

Címkék: politika amerika buddhizmus világ válság közgazdaság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Videó: A géntechnológia a legnagyobb átverés

PPJ         2011.05.03.

A géntechnológia nem ad választ jelen korunk aktuális mezőgazdasági és élelmezési kihívásaira, problémáira, sőt, ezen hatalmas problémákat használja fel hamis retorikájának alátámasztására. A géntechnológia még ha veszélytelen és méreganyagoktól mentes lenne is, sem húzhatná sokáig, hiszen a mezőgazdaság vezető helyen áll fosszilis energiák felhasználásában. Ezen energiaforrásoknak viszont vészesen közeleg a vége és az azonnali ~60%-os drágulása.

         szólj hozzá

Címkék: videó gmo greenpeace olajválság agrárium olajcsúcs

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása