Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Téli zöld hírözön

PPJ         2011.12.12.

Kiszáradt Magyarország - Fn.hir24.hu

Centiméterekben mérhető az az esőmennyiség, ami hiányzik Magyarországról. A természet pusztul, a mezőgazdaság küszködik.

Milliárdos aszálykár lehet - Greenfo

Nagy gondok lehetnek még az idei aszályból. Több vizet kellene az országban tartani, hogy csökkenjen a vízháztartási deficit.

Tévhit: nem a diszkontok a legolcsóbbak - Veddamagyart.info

A zöldség és a gyümölcs például kifejezetten drága a diszkontoknál (ALDI, LIDL, Penny Market)...

http://www.greenfo.hu/uploads/hirek/289/28953/cikk.jpg

 

Véget ért a klímacsúcs Durbanben - Greenfo

A kiotói jegyzőkönyv meghosszabbításáról állapodott meg a dél-afrikai Durbanben mára virradóra az ENSZ 17. Klímaváltozási Konferenciája, amelyen csaknem 190 tagállam képviseltette magát.

 

Overdose - The Next Financial Crisis (2010)

Winner – Best Feature Documentary – San Francisco Frozen Film Festival. In times of crisis people seek strong leaders and simple solutions. But what happens when their solutions are identical to the mistakes that caused the very crisis? ‘Overdose’ is the story http://lovedocumentaries.com/best/wp-content/uploads/2011/07/Overdose-The-Next-Financial-Crisis.jpgof the greatest economic crisis of our age, the one that awaits us. The documentarytraces the origins of the financial crisis and explores the eerie similarities with today’s situation, where states like Greece, Iceland and even the U.S. seems to be in danger of collapsing.

NatGeo Magyarország - 7milliárdos év

Valamikor idén eljöhet a pillanat, amikor már hétmilliárdan élünk a Földön -- legfőbb ideje hát átgondolnunk kilátásainkat! Hányan leszünk 2045-ben? Milyen lesz akkor az élet? Milyenné válik a Föld? Most induló cikksorozatunk e kérdéseket feszegeti, de a jó válaszokat magunknak kell megtalálnunk.

6,5 milliónyi madártetem az M7-en - Greenfo

Összesen 644 darab mezei pacsirta tetemére bukkantak az M7 autópályán egy Olaszországba tartó román kisbuszban. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szerint az elejtett madarak természetvédelmi értéke majdnem eléri a 6,5 millió forintot.

Ellehetetlenülnek a civil szervezetek a JNO szerint is - Greenfo

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa több civil szervezet jelzése, illetőleg panasza alapján indított vizsgálatot a KÖTHALÓ működésének ellehetetlenülése miatt, de a vizsgálat során nyilvánvalóvá vált, hogy a hálózat működésének forrásaival kapcsolatos alkotmányos aggályok az egész zöld civil szektorra jellemzőek.

IEA: szakadék felé közelít a világ - Piacésprofit

Európa könnyen harapófogóban találhatja magát a következő évtizedekben, miközben a világ a "pusztulás" irányába halad. A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) "Word Energy Outlook 2011" című kiadványának magyarországi bemutató körútján Dr. Fatih Birol, az ügynökség vezető közgazdásza tartott előadást a CEU-n világ energiapiaca előtt álló kihívásokról.

Supercity community gardens

Városi kertek (Angol nyelvű de magyar készítésű és feliratú) http://kozossegikertek.hu/

Íme, az új megoldás: saját vacok már egymillió forintból kihozható - Híradó.hu

Ez nem Új-Zéland, és nem a Gyűrűk ura forgatásának egykori helyszíne, hanem Wales, és egy valós lakóház.

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/11/~/media/Images/Hirado/2011/11/29/11/hobbithaz2_735.jpg.ashx

A meglepő: a házat teljesen természetes alapanyagokból építette Simon Dale a családjának. A lak 3500 euróba (kicsit több, mint 1 millió forintba) került. Ráadásul mint kiderült, a családfő nem kézműves és nem is építész. A kényelmes vacok a tervek papírra vetése után négy hónappal már el is készült. „Mindenki megépítheti a saját házát. Nem kell más, csak önbizalom, fizikai állóképesség és néhány barát, akik segítenek” – mondta Dale. 

A megújuló energiaforrások is veszélyt jelenthetnek az élővilágra - MME.hu

A CO2 kibocsátás csökkentése és a élővilág védelme együttesen biztosítható a szél, a nap vagy a tenger energiájának bölcs hasznosításával is. Ennek ellenére 2020-ig beruházásoknak csak mintegy ötödét fordítják ezekre a technológiákra.

Ha az európai kormányok elkötelezettek a valóban zöld energiák iránt, akkor az élővilágra jelentős kockázatot jelentő agroüzemanyagok és a nem átgondoltan létesített duzzasztó vagy árapály gátak helyett a biztonságos és megfelelően alkalmazott technológiákat támogatják. Nem engedhetjük, hogy a biológia sokféleség csökkenése pont a megújuló energiák térnyerése miatt gyorsuljon fel, mikor ezek célja éppen az emberi életminőség javítása lenne. A most kiadott jelentés segíti a döntéshozókat abban, hogy a két szempontrendszert egyszerre tudják alkalmazni. Ariel Brunner, a BirdLife Europe EU szakpolitikai igazgatója szerint „A klímaváltozás az élővilágot és az emberiséget is fenyegeti. Míg az agroüzemanyagok használata katasztrofális következményekkel jár, a szél, valamint a megfelelően használt hullám- és árapály energia az élővilág fenyegetése nélkül szolgálhatja a szén-dioxid kibocsátás csökkentési célokat.”

Éghajlatváltozás a bíróságon - Hamarosan beköszönt a klímaperek korszaka? - NOL.hu

Talán mindenki emlékszik még a tavalyi, máig vitatott okból keletkezett Moszkva környéki tűzvészre vagy a pusztító angliai árvizekre. Úgy tűnik, ha egyszer sikerül meghatározni, mi váltotta ki a tartós kánikulában keletkezett tüzeket, eljöhet az a nap, amikor a természeti katasztrófák károsultjai sikeresen indíthatnak pereket a különböző vállalatokkal szemben, mondván, hogy üvegházgáz-kibocsátásukkal hozzájárultak az éghajlatváltozáshoz és ezzel a katasztrófa közvetlen előidézéséhez.

Angliai árvízkalauz – a klímaváltozás a hibás?
http://static.nol.hu/media/picture/40/52/75/000755240-6792-600f.jpg

Megtalálták az első élhető bolygót - Index

A Kepler 22-b az első olyan bolygó, ami a lakhatási zónán belül van, vagyis nincs túl meleg és túl hideg se ahhoz, hogy folyékony víz legyen a felszínén. A NASA szerint tudományos áttörés az űrtávcsőn észlelt első lakható bolygó, az intelligens idegen élet után kutató SETI-projekt munkatársai rádióteleszkópjaikkal civilizáció nyomai után kutatnak majd a 600 fényévnyi távolságra lévő bolygón.

 http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/908524_700b.jpg

         szólj hozzá

Címkék: politika videó világ klíma természetvédelem környezet fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

http://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr1003456826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.