Élőlánc Magyarországért: Kié lesz a termőföld? Korrupciógyanú?

PPJ         2011.11.26.

Kossuth Rádió - 2011 nov. 24. - Ütköző

Földet kérnek a magyar gazdák és nem biztos, hogy a megfelelő irányba módosították a pályázati feltételeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél. A mostani kormány a saját maga politikája ellen tett-e intézkedést vagy megint utólag került a feltételek közé egy ellehetetlenítő passzus?

A kérdés: a kis- és közepes családi gazdaságok fognak-e fennmaradni a még utolsókat pislákoló magyar vidéken, vagy még az új kormány új szervezetét (Földalapkezelő) is megfúrták az nagyipari, konvencionális tőkés agrárlobbi zöldbárói?

Egy biztos: becsületes gazdák hada írt levelet az Élőláncnak, hogy a pályázati feltételek olyanok, amik a végüket jelentené.

         3 hozzászólás

Címkék: politika mezőgazdaság agrárium élőlánc magyarországért

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr123413366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netmaster 2011.11.27. 18:51:34

Sajnos nem sikerült túl jól ez a beszélgetés, Ács Sándorné nem volt a legjobb formában, viszont a miniszteri biztos ritka nagy paraszt volt.

Annak ecsetelése, hogy miért teljesen logikátlan az, amit egyes jelenlegi bérlők csinálnak (az őszi vetés elvégzése anélkül, hogy a pályázat eredményét tudnák), majd a korrupció "vádjának" visszautasítása helyett annak kéne utánanézni: ha annyira bizonytalan és logikátlan, miért végzik mégis el.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.27. 18:59:16

@Netmaster: szerintem a műsorvezető is. mint két domináns igazi tuskó. Ács Sándorné mindent megpróbált a szorult helyzetben. tanulságos műsor!

Netmaster 2011.11.29. 13:16:48

@Pacsker: egyetértek, mindketten bunkók voltak (Obersovszky amúgy is mindig szokta osztani az eszet, mintha az ő véleménye volna a műsorban a legfontosabb). Ácsné lehetett volna "tökösebb", örömmel hallgattam volna, ahogy kiosztja a palikat. De nem leszólni akarom, támogatom az ő és a többiek erőfeszítését.

 
 
süti beállítások módosítása