Nyári zöld hírözön

PPJ         2011.06.24.

http://static2.origos.hu/i/1106/20110617greenpeac6.jpg"Aktivista vagyok, sejtettem, hogy letartóztatnak" - interjú a grönlandi olajfúrón akciózó magyarral - Origo.hu

Nem is tudta, hova megy, amikor felszállt a Greenpeace hajójára, de azt sejtette, hogy letartóztatás lesz a vége - mondta az [origo]-nak az a magyar Greenpeace-aktivista, akit két hete egy grönlandi olajfúrótornyon vettek őrizetbe a dán rendőrök. Major Dávid mesélt a hostelnek is beillő grönlandi börtönről, a fúrótornyon elfoglalt stratégiai helyekről és arról is, hogy Magyarországról biztosan nem került volna bele az olajcégek elleni sarkvidéki küzdelembe. Interjú.

El akarták hallgatni! A magyar lakosság nagy többsége ellenzi az atomenergiát - Greenfo

Világszerte felmérték az atomenergia támogatottságát. Az MTI és a hazai Ipsos által készített közlemények elhallgatták a felmérés magyarokra vonatkozó adatait. A fenti visszásságra a Kettős mérce cikke hívta fel a figyelmet. A megkérdezettek 16% támogatja, hogy Magyarország elektromos ellátásának modernizációja a meglévő, vagy új atomerőművek segítségével történjen, 84% ellenzi ezt. A kutatás kapcsán a Greenpeace Magyarország és a Magyar Természetvédők Szövetsége  közleményt adott ki, ami szintén a greenfo linkre kattintva olvasható.

Japanese Museum Unveils A Giant Globe Made of 10,000 Live-Updating OLED Panels - popsci.com

Hogyan oktassunk látványosan ökológiát? Egy élőben alakítható 10.00 darabból álló Föld kijelzővel!

Jó ebédhez gaz! - aszomszedkertje.blog.hu

A kertészeti szezon kezdetével elindult a gyomok és a haszonnövények küzdelme is. Folyamatos versenyben vannak a tápanyagokért, a vízért és a napfényért. Azt tudtad, hogy van néhány gyomnövény, mely jóízű, ezen felül gyógyhatása is van? Néhányat bemutatunk most közülük, ám mielőtt feltálalnád salátaként, győzödj meg róla, hogy biztosan jól azonosítottad őket!

Rendet kell tenni a fejekben a biolebomlással kapcsolatban - SG.hu

Egy új tanulmány szerint a "biolebomlású" termékek vásárlásával az esetek többségében legfeljebb a lelkiismeretünkön könnyíthetünk, valójában viszont több kárt okozhatunk a környezetnek, mint hasznot.

Ismeretlen fajok kihalására figyelmeztetnek - Index.hu

A kutatók szerint több ezer, még felfedezetlen állatfaj létezik a világon - sokuk azonban még azelőtt kihalhat, hogy az ember megismerné. Modellszámítások szerint a világon 3050 olyan kétéltű-, illetve 160 szárazföldi emlősfaj élhet, amelyeket még nem ismernek a kutatók. Ez a ma ismert fajok 48, illetve három százalékát jelenti - írja a vizsgálattal foglalkozó nemzetközi kutatócsoport a Proceedings című szaklapban.

A visszakapott idő - Zöldbolt.hu

Gyorsétterem, azonnali hitel, villámrandi. Meg online és autópálya, széles sávú szolgáltatás, last minute, előfőzött, időmenedzsment. Vannak, akiknek mostanra elegük lett az őrült tempóból. Akik újra lassabban, ízekre, gesztusokra, árnyalatokra, részletekre odafigyelve próbálnak élni. Ők a slow mozgalom követői.

“A feladat az, hogy megváltoztassuk” - jul9forum.blogspot.com

az elmélet és gyakorlat találkozása a társadalmi aktivizmusban - fórum David Harvey összforradalmi elméletének apropóján

Facebook event!

 

A magyar társadalom válságban van. A rasszizmus, a növekvő kirekesztés és szegénység, a munkanélküliség, az erőszak, a környezeti szennyezés és a valós demokrácia hiánya mindennapi életünk része. Sokan érzik úgy, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi rendszer fenntarthatatlan.

Milyen lenne egy igazságos, demokratikus, egyenlőségen alapuló és fenntartható Magyarország és hogyan érjük el?
Gyere el az aktivista fórumra, ahol kerekasztal-beszélgetések és workshopok keretében, David Harvey brit-amerikai marxista társadalomtudós összforradalmi elméletének apropóján vitatjuk meg, milyen lehetőségeket rejt a kapitalizmus válsága és hogyan teremthetünk meg közösen egy igazságosabb társadalmat.

Kit várunk?
Minden olyan szervezetet, csoportot és aktivistát, aki aktívan szerveződik a társadalmi, gazdasági, politikai vagy személyes viszonyok átalakításáért és érdekli a széleskörű együttműködés egy másfajta Magyarország létrehozásáért.

A regisztráció kötelező! (megtehető itt a honlapon)
Jelentkezési határidő: 2011. július 5.

         szólj hozzá

Címkék: politika tudomány természet klíma greenpeace környezet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr763008392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása