Hovatovább?!

PPJ         2011.06.15.

Elérkeztünk egy állomáshoz. Azért mondom, hogy Mi, mert nélkületek nem sikerült volna. Létrehoztam körülbelül 900 bejegyzést és dupla ennyi kommentárt, vagy legalábbis ennyit mutat a rendszer.

Aztán, hogy mindebből mire emlékszem... Magam sem tudom. Valamit olvastam valahol, és annyi ragadt meg bennem, hogy a digitális korszakkal az ember nem tanul meg felejteni. Hogy azzal, hogy mindent feljegyzünk, gátat szabunk a természetes felejtési agyi mechanizmusoknak.

Valamennyire igazat adok, de ellenkeznem is kell a GreenR miatt. Már korábban is körvonalazódott: ez főleg egy adattár.

Aztán néha azt érzem a shupuerh blogom a szerény 20 posztjával egy teljesebb és ökologikusabb dolog, mint a greenr 900-a. Persze egyik jött a másikból, minden összefügg mindennel, nem akarom én tagadni a múltat :)...

Itt vagyok 24 évesen, két- gyönyörű, tapasztalat dús, izgalmas évvel a természetvédelmi mérnök alapdiploma után és remélhetőleg elkezdem a Humánökológia mesterszakot az ELTÉn ősztől. Aztán "mivégre"?

Átszoktatunk 8 milliárd embert a fenntartható életmódra? Vagy vidáman nézzük ahogy kipusztul az életünk alapvető folyamatait bérmentve megalapozó (tiszta víz, tiszta levegő, stb.) ökoszisztéma?

Újabb két "biztos" év tehát a greenr életében, míg mesterszakon tanulok.......

De legalább most már az elmúlt évek "kemény" gyakorlatai során megtanultam nevetni a dolgokon. Egy kis buddhizmus, egy kis móka, egy kis kínai teaszertartás, és máris önfeledten él az ember. Minden energiáját odaadja és kihasználja, de csak nevet ha véletlenül elesik, és megy tovább. :)

Szóval ne aggódjatok! A világ pusztul. Csak akkor nézzük a korok múlását legalább már együtt! :)

A fa odvában
[részlet Su La Ce Reggeli beszélgetések Lin Csi Apát kolostorában című művéből]

Lin-csi apát kolostorában egy reggel így fordultak a szerzetesek a Mesterhez.

- Mondd, apát! Mit tegyen az ember, mielõtt eljõ a világvége? Van-e erre nézve szabály?

- Van - felelte Lin-csi, s már idézte is a tanítást. Mielõtt a világvége eljõ, legjobb, ha az ember befejezi reggelijét - szólt a Mester, s már sarkon is fordult volna, amikor az egyik szerzetes megkérdezte.

- Mondd, Mester! A világvégével minden véget ér? - Minden. De ez a minden azon nyomban létre is jön ismét.

         szólj hozzá

Címkék: vélemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr132985026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása