Fémzárasat vagy szabadot? - A magyar génbankok szerepe és fontossága

PPJ         2011.02.23.

A legjobb az lenne, ha nem csak a génbankokban őrizget(het)nénk a tájfajta vetőmagokat, hanem minél több hazai kistermelő kertjében, és a mindennapi élelmünk is legnagyobb részben ebből állna. A filmet a Védegylet megbízásából Bihari László (Zöld Pók) készítette.

         2 hozzászólás

Címkék: videó mezőgazdaság vetőmag agrárium génbank tápiószele

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr552686294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.02.26. 17:27:10

A "Vedd a magyar" és különféle országimázs filmek helyett ezt kéne vetítenie a televízióknak. Még mindig nem tudják betölteni a kormányfigyelő, a hatalom működésének visszaélésére szakosított pozícióját. Egyből nem volna szükséges idióta, dühítő, bugyuta kampányfilmekre kidobni a pénzt.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.26. 18:42:43

Szociális szövetkezeti formában kellene ezt a gondot felvállalni. Nem kell ide marketing tevékenység, mert majd megdöglünk hogy ízes és ilyen tájjellegű zöldséget, gyümölcsöket ehessünk - tényleg! Igény az nagyon volna rá... munkaerő is - ha már egyszer hálistennek meg is őrizték. Sajnos az állam agyatlan, rájuk nem lehet számítani - ők a rontásunkon dolgoznak, de vállalják fel az ilyen édi kis gazdaságok, hogy maguk termelik, és maguk árulják - mi megvesszük! Nekem a lóbab íze kell, a csúnya paradicsom, amit a tőről bekaphatok és a szabolcsi almafajták, a szilva, a körte, a szamóca a szederfa vagy eperfa? "tintás" termése, hogy fogja meg a kezem, és a nagyikám sütőtökjéből szárított mag, meg a sárgabaracké... Szóval föld kellene csak, hogy mehessek Tápiószelére :).
De amíg a mezőgazdaságot iparként űzi minálunk a multi... addig csak kerülöm a méreganyagaikat - már olyan sovány vagyok, hogy csak na :) nem tudok egy jóízű krumplihoz hozzájutni, mindennek ugyanolyan semmi íze van... szóval tudjuk ám, hogy szart etetnek velünk, de nem szeretjük!

 
 
süti beállítások módosítása