Audiovizuális természetvédelem rovatunkban ma: Björk - Joga

PPJ         2011.02.14.

Azt hiszem, hogy EZ AZ a videó amivel igazán földrajzot, lemeztektonikát (vagyis a föld kérgeinek mozgását) és a táj élő, állandóan változó mivoltát igazán lehetne szemléltetni vagy akár közoktatásban tanítani!

Érzelmi tájak - a tájak, mint a lelkünkben lecsapódó tükörképek. Kicsit mélyebb mondanivalójú ez, mint a szokásos tudományos szubjektum-objektum viszony, vagyis, hogy "van az én(egó) és van a tőlem függetlenül tárgyilagosan vizsgálható természeti táj" magyarázat. Mert ha valami tőlem független (azt hiszem), akkor az ugye ki is zsákmányolható és elpusztítható - nem érzem hozzá a kötődést. Ellenben ha meg kell értenem, értelemmel kell felruháznom, hogy válaszoljon, akkor bennem fog élni a környezet, és úgy már nehezebb tűrnöm, ha valami történik vele: mondjuk szennyezik egyes vállalatok.

         szólj hozzá

Címkék: videó audiovizuális természetvédelem

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr623228713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása