Kötelező videó avagy értelmesen kifejtve mit képvisel a Greenr Blog - 4

PPJ         2011.01.28.

Tisztában vagy vele, hogy folyamatosan csökken a hazánkban tradicionálisan megtermelt mezőgazdasági termékek értékesítése? Az alábbi animációs videó kiválóan szemlélteti, hogy milyen károkat okozhat gazdaságunknak, ha nem tudatosan, a hazai termékeket előnyben részesítve vásárolunk. A Magyar Termék védjegy tulajdonosai által készített kisfilmben egészen megdöbbentő számokat hallhatunk a témában.

Én nem a sporteredmények büszke önhittsége és a képzelt közösségek illúzórikus hagyományai miatt támogatom a lokalitás kiteljesedését a mezőgazdaság és élelmiszerönrendelkezés terén, hanem mert így tud egészséges lenni a gazdaság, az ember teste és a Föld klímája is!

Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy az sem mindegy, hogy milyen magyar terméket vásárolsz! Monokultúrás, fenntarthatatlan gazdálkodásból származót, ami több kárt okoz a tájnak és nekünk, mint amennyi hasznot hoz, vagy ökologikus szemlélettel dolgozó kisgazdákat támogatsz.

Ne hagyjuk, hogy:

  • - munkahelyek szűnjenek meg
  • - a jó magyar föld műveletlenül parlagon heverjen, miközben magyar emberek százezrei fogyasztanak silány minőségű importárut.

Forrás: Veddamagyart.info

         6 hozzászólás

Címkék: ajánló videó mezőgazdaság fenntarthatóság agrárium

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr632620346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.01.28. 20:44:54

Még tetszene is ez a kisfilm, mert tényleg jól összeállították és a mondanivalójával is teljes mértékben egyetértek, de mégis mintha azt sugallná, hogy azért romlott így le a magyar agrárpiac és azért szűnt meg 9 cukorgyár, mert a magyar fogyasztó csak és kizárólag külföldi termékeket vásárolt volna ezidáig és nem azért, mert eladták, kiárusították az országot, valamint ellehetetlenítették az őstermelőket, családi gazdaságokat... :(

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.01.30. 17:20:59

"silány minőségű importárut"

Távol álljon tőlem, hogy a tonnaszám behurcolt szart védjem, de azért ezt kissé erős így általában leírni, nem? Mi van a minőségi/lokális/megtermelhetetlen importárukkal? Magyar asztalra magyar narancsot, magyar parmezánsajtot, magyar banánt, magyar pármai sonkát?

Gloucester 2011.01.30. 19:25:11

@lacalaca: attól még silány minőségű az az importáru, hogy Magyarország nem tudja előállítani. :-)

Gloucester 2011.01.30. 19:25:14

Ezt a linket ajánlották az eredeti honlapon:
www.youtube.com/watch?v=YrjO6l5M02E
Itt mág látható a film. Ha gondolod, cseréld ki!

 
 
süti beállítások módosítása