Őszi zöld hírözön - 4. adag

PPJ         2010.11.18.

Megzavarodott madarak - Greenfo

A nyári hideg, illetve az októberben és novemberben tapasztalható szokatlanul meleg időjárás a madarak bioritmusát is megzavarta. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársaihoz számos bejelentés érkezett az állatok megszokottól eltérő viselkedésformáiról.

http://static.nol.hu/media/picture/31/22/47/000472231-1662-600f.jpgAz anyaméhbe hatoló szmog - NOL

A mindenütt jelen lévő vegyi anyagok már születésünk előtt is károsítanak. Korrekt laboratóriumi és genetikai vizsgálatokkal bebizonyították, hogy az anyaméhben fejlődő magzat sem védett a kemikáliák toxikus hatásaival szemben.

A szmog a spermákat is fojtogatja - Greenfo

A nyári moszkvai szmog és a hosszú, 40 fokos hőség sok férfi nemzőképességét csökkentette, és sokakat átmenetileg teljesen alkalmatlanná tett a gyermeknemzésre - derült ki a nyár előtt és után vett spermapróbákkal a Szecsenov Orvostudományi Egyetemen végzett vizsgálatokból.

(Fenntartható fejlődésről és jövő generációkról értelmetlen beszélni mindaddig, amíg a műtrágyákkal szennyezett ivóvíz, a szermaradványokkal szennyezett étel, az anya testéből az anyatejbe oldódó mérgek és a városi levegő "üde frissessége" mind-mind "segíti a helyes fejlődésben" a csecsemőket, a jövő embereit és azok "előállításában" fontos ivarszervek és ivarsejtek épségét. Ha ezen nem változtatunk, akkor aláírtuk a saját kipusztulásunkat.... - szerkesztői megjegyzés)

Egyre több európai ellenzi a GénMódosított ételeket - Greenfo

Az új, biotechnológiával kapcsolatos Eurobarométer szerint tovább nőtt a génmódosítást ellenző európaiak aránya. Az európaiak 61%-a ellenzi a génmanipulált (GM) ételek terjedését Európában. (Tehát semmi alapja nincs a GMO lobbista akadémiának és hazai kutatóknak, mikor azt mondják, hogy nő a vágy az ilyen termékek iránt! - szerk. megj.)

Ősféregben az agykéreg alapja - NOL

Emberi felsőbbrendűségünket újabb csapás érte a heidelbergi molekuláris biológusok megállapításával, miszerint agyunkat a tengeri gyűrűsférgektől örököltük.

http://greenfo.hu/fotok/kiskepek/noszirom_homoki.jpgHogyan "toljunk el" egy védett területet? - Greenfo (ebben meg kell állítanunk a Fideszt!)

Győrben a Polgármesteri Hivatal dísztermében szakmai egyeztetést tartottak civilekkel, hatóságokkal az AUDI Natura 2000 területet érintő beruházásáról.

Az AUDI cég új győri beruházása nagy botrányt keltett, amikor kiderült, hogy egy Natura 2000-es védett területre is kiterjedne. Sajnos esély sincs arra, hogy a gyár kicsit odébb épüljön föl, meghagyva azt a kicsit, amit az ember az évszázadok alatt ebből az élőhelytípusból meghagyott. A megoldást a politikusok abban látják, hogy odébb tolják, kitelepítik a védett növényeket és állatokat. Kérdés, hogy mi lesz az eredménye ennek. Az is kérdés, mi szükség a természetpusztításra, ha több magyar helyszín is fölmerült. Úgy tűnik csak Győr dicsősége miatt történik a gyalázat, a munkahelyek mindenképpen hazánkban jöttek volna létre. Részletek és  nem hivatalos jegyzőkönyv >>>

Természetvédők óvnak a biodízeltől - NOL

A bioüzemanyag-felhasználás növelésére vonatkozó európai tervek a következő tíz évben mintegy 69 ezer négyzetkilométer új földterület bevonását teszik szükségessé, ami tovább súlyosbítja az éghajlatváltozást – hivatkoznak egy most megjelent tanulmányra a természetvédők.

Fókuszban a biodiverzitás és a génmegőrzés - Greenfo

Az új agrár- és vidékpolitika alappillére a biodiverzitás - azaz a biológiai sokszínűség - és a génmegőrzés - hangoztatta tegnap Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára, Prof. Dr. Ángyán József a "Fenntartás és fejlesztés" című szakmai konferencián.

         szólj hozzá

Címkék: tudomány evolúció gmo természetvédelem szmog környezet légszennyezettség fenntarthatóság biodiverzitás jövő nemzedékek

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr612456847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása