Dunakeszi-tőzegtavak 45 - Újabb fejlemények láp ügyben

PPJ         2010.10.20.

Ami nem újdonság, az az, hogy az Auchan továbbra is cenzúráz Facebook-on, sőt két ízben még valótlant is állított rólam. Ami újdonság, az az, hogy újabb médiamegjelenésünk van, ezúttal a Nappaliban, az MTV-n. Ebben elhangzik az Auchan szóvivőjétől, hogy "egyetlen egy élő fát sem vágtak ki". Ó, igazán?

Pacsker: fuzfa-csonk2

És persze továbbra is:

BOJKOTT AUCHAN!

         2 hozzászólás

Címkék: videó botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr572387370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netmaster 2010.11.02. 10:03:40

Nem Auchan, de ezek is elmehetnek a fenébe.
greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=25871
"Első fokon a Kiskunhalasi Városi Bíróság 2009. november 30-án természetkárosítás bűntette miatt hozott súlyosabb ítéleteket, mert a vádlottak az Európai Unió által kijelölt Natura 2000-es erdőrészeket is tarra vágtak, s ennek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjed. A másodfokon eljáró bíróság indoklása szerint a vádlottak a természetkárosítás bűntettét azért nem követték el, mert a bűncselekmény idején a Natura 2000-es területek kijelölése ugyan már megtörtént, de azokat még nem vezették rá a földhivatali nyilvántartásokra."
"A tényállás szerint egy fakitermeléssel foglalkozó család - az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottja - erdőterületeket vásárolt vagyontalan emberek nevére, majd az adásvételi szerződés megkötése után, még mielőtt az iratok a földhivatalba kerültek volna, kivágták a fákat. A család összesen 124,9 hektárnyi erdőt vásárolt meg, majd a fákat rövid idő alatt kivágták és értékesítették. A többi vádlottat ők fogadták fel a tarvágás elvégzésére. A helyszínre érkező ellenőröknek tulajdonosként az adásvételi szerződésben szereplő embereket jelölték meg, akiket nem lehetett elérni. Az első- és a másodrendű vádlott tiszta nyeresége 69 millió forint volt a szakértők szerint. Az eszmei kár összege pedig 123 millió forintra tehető. A bíróság megállapítása szerint a vádlottak hatósági engedély és újratelepítési szándék nélkül végezték a fakivágást."

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.11.02. 10:05:18

@Netmaster: hát itt tartunk. ennyit a jogbiztonságról és joggyakorlatról. Ahogy Peter Griffin mondaná a bírónak mielőtt ítéletet hoz: "Ne máááááá....."

 
 
süti beállítások módosítása